Tuesday, March 28, 2017

Crunchy You alls !!

Alhamdulillah thanks a lot  to my customer 😘 bagi feedback choco jar sedap!! Berbunga hati akak..dik heheh 😎 Lepas saja hantar ka customer i ni...tetiba dia mesej bagitahu dan siap makan and upload pic makan tu!! amboiii cepat benor yekkk? Adik ni ambik 3 balang tau? adik ni ambil 3 flavour :


πŸ”ΊKokocruch
πŸ”ΊOreo
πŸ”ΊHoneystar






Thanks a lot 😍 sesiapa yang berminat nak beli boleh whatshapp akak- 0134294786 sementara stok masih ada !!!


Monday, March 27, 2017

The Top PENANG

Assalammualaikum dan selamat pagi...urmmm kalau hujung minggu cuti-cuti ja kekadang tu tak tahu nak bawa anak-anak bercuti jejalan mana? Meh sini kak Fa nak buat pemilihan sikit ececece gaya macam tour guide (travel) pula kengkonon πŸ˜‚ hahaha

Baiklah kak Fa nak suggest bagi sesiapa yang duduk di Sungai Petani ka?Alor Setar ka? Pulau Pinang ka? atau pun di lain negeri pon tak apa..Sedangkan kak Fa yang dulunya duduk di Pulau Pinang tapi area di seberang perai pun tak pernah jelajah pun area Pulau nun huh...sadis kan? πŸ˜πŸ˜‚ Kali ni kak Fa cuba jelajah ketempat-tempat yang menarik di Pulau Pinang yang tak pernah kak Fa pergi..nak tahu tempat apa?


Tempat yang kak Fa nak suggest buat para ibu dan bapa bagi anak-anak yang ingin meluangkan masa bersama adalah di THE TOP (KOMTAR). Adakah kalian tahu The Top ada apa? rasanya ramai yang tak tahu kewujudan the top ni,kak Fa la itu salah satu darinya huuu..


Salah satu tempat masa kak Fa kecik-kecik dulu,family kak Fa bawa jejalan sunway lagoon..tempat yang kak Fa takut masa kekecik time pergi sana adalah dekat tempat tengok dinasour tu wahahaha..duduk dekat dinasour ajet-ajet nak tangkap gambar saja..last-last nangis sebab dinasour tetiba gerak dan berbunyi kau..kehkeh..rasakan penangan dinasour hidup kembali!! tapi itu kisah lama yang tersemat dihatiku..yang duduk nun utara kekadang susah nak pergi yang jejauh ya dak? nak bagi anak-anak rasa dan lihat dinasour macam mana? tak perlu risau dah,kini dekat Pulau Pinang pun anda boleh tengok dinasour macam dekat sunway lagoon tu..



JURASSIC RESEARCH CENTER



Adult (Above 130CM) RM58 (Standard Rates)
(My Kard Rates) RM48


Child (90CM-130CM) & Senior Citizen (60 years old & above)RM48
RM48(My Kard Rates)


OKU** RM48 (My Kard Rates) RM48 (Standard Rates)  






Sebenarnya ada banyak lagi avenue of adventures ni?? nak tahu lagi? tengok pic dekat bawah na



Tudia banyak kan??


Ada banyak lagi benda yang boleh korang buat dekat the top ni..bukan itu saja..rainbow skywalk pun ada..nak kak Fa review? ok next kak Fa review yekk? tunggu....









Sunday, March 26, 2017

Detox ka Setox ka ni??

Selamat Tengahari semua..ada disini suka minum detox? Kak Fa nak buat review pasal detox ni..ramai bukan suka detox? amaklumlah nak membuang angin dan nak turunkan berat badan yea tak? macam-macam cara buat untuk turunkan berat badan kan? tapi sukar juga? takpa meh sini Harini kak Fa nak kenalkan air Setox!!


Setox? setox tu apa? setox tu namanya saja..sedap tau Setox ni!! Kak Fa suka sangat..korang kena cuba minum air setox ni..Bila korang minum air setox ni akan rasa segar bugar gitu!! ada perisa honey+lemon+laici & Serai+halia+lemon+honey. Dedua ni sedap tau..korang patut cuba!!


Kalau korang rasa letih ka kan? try minum Setox ni..dia kasi freshkan badan anda kembali ehehehe,anda patut cuba..



nak mencuba minum air Setox ni? Boleh view IG or FB hakak yang jual air Detox ni yea πŸ˜‚



Penuh keterujaan kak Fa dengan air Setox!!


Wednesday, March 22, 2017

Octopus Tripod Cun!!

Lazada sedang buat sale?? terkejut dengar ada sale bukan? ha menjadi pilihan kak fa kali ini dekat lazada adalah :


2016 Cell Phone Digital Camera Octopus Stand Tripod Mount + Phone Holder?

100% brand New

1. Complete flexibility, made of hard plastic
2. Gray rubberized rings, feet, and link cushion
3. The link attachment screws into most digital camera sizes and is removeable
4. Removable link attachment with lock release button
5. Allowing it to level out a camera on the most uneven surfaces
6. Weight: 80g
7. Size: 150 x 35 x 35mm
8. the item can support max 275g
9. Color: As Picture



Cun wooo...keterujaan bila tripod boleh dikembang kempiskan ayat tak nak kalah kau..hahaha ada banyak pilihan warna tau..tapi menjadi pujaan hati kak fa of coz la biru..permata hatiku ecewah..




ini la yang kak fa kata boleh dikembang kempis tadi tu wahahaha πŸ˜ƒ



Nah gayut dekat pemegang gitu pun boleh



Suka tak? Suka tak? mengancam yoallss πŸ˜‚



Lazada buat sales nuh...moh la serang Lazada!! sebab murah kak fa pon rasa nak beli..baru hinggat nak beli Octopus cun ni ekekeke πŸ˜‚ baru daku sedor ada jual alah macam ini jah...hmmm..mari berhuhuuuu



Warna Yang Menjadi Idaman??

Assalammualikum dan selamat pagi...semalam kak fa cerita pasal tudung yang cepat dan mudah kan? nak tahu pula cara pemakaian tudungnya? meh sini kak fa tunjukkan pada kalian si pengemar tudung cepat dan mudah terus sarung saja kan??

video


Cantik Model-Model dari Escraves ni..teruja pulak tengoknya eh..ok cara pemakaian tudung seperti video dibawah yea? πŸ‘‡Jom kita tengok!! dah tengok meh grab satu tudung mudah dan cepat ni ekekeke πŸ˜ƒ


video


warna idaman hati kak fa pagi ni!! πŸ‘‡












Tuesday, March 21, 2017

Cepat & Mudah!!

Assalammualikum dan selamat pagi..nak jadikan cerita pagi ni kak fa bangun lambat tap tup tap kul 6 sudah? kalut kemain dah kak fa pagi tadi huahua..disebabkan jika kita dah lewat maka bagi sesetengah orang ramai lebih suka memakai tudung sarung saja ya dak? kenapa tudung sarung?? bukan shawl ka kan? sebabnya tudung sarung ni mudah&cepat nak bersiap!! 


Bagi yang ada anak kecil tu kan? senang la terus sarung tak lambat untuk bersiap..capai tudung,sarung zashhh keluar dari rumah selesai hehehe..Nak tahu tudung apa yang sarung dan best tu? kehkeh ok kak fa show kan tudung dari Escraves yang terbaru :



*EASY ROSSY SARUNG*

✅ 10 Pilihan Warna Menarik
✅ Didatangkan dengan 2 Size
✅ SIZE L (cotton 0.75m,chiffon 0.85m ) - Size Muka 9.5-10" (inner) 11.75" (chiffon)
✅ SIZE XL (cotton 0.75m, chiffon 1.0m) - Size Muka 10-10.5" (inner) & 12" (chiffon)
✅ Material (INNER : SOFT COTTON LYCRA) & BODY (CHIFFON PANORA)


*PRICE L*
RM69


#escraves
#instantshawllabuh
#TeamLM




Pilihan tudung di hati kak fa hari ini adalah warna biru!! biru itu indah bak air dilautan antratika ececece antratika gitu!!! Tengok testimoni hakak-hakak kita ni pakai tudung rossy ni..lawa sangat warna biru tu kan?hakak teruja dengan warna ni tau!! πŸ’—❤πŸ˜„







Senang saja bukan? sarung aja ok hehehe nanti kak fa post cara pakai dia macam mana eh...Inner dia best itu yang pasti ekekeke.. nak cuba? meh whatshapp kak fa or like page kak fa..


whatshapp : 0134294786

FB PAGE : EFAON9SHOP

Wednesday, March 15, 2017

Tahniah!

Assalammualikum dan selamat pagi...ingat tidak lagi CONTEST yang sis anjur dekat fb and blog..tak ramai yang join..dak pa yang penting yang join tu dah menang thanks sebab join contest sis yang tak seberapa ni...Tahniah buat pemenang!! Rabiahtul Adawiyah 

Rabiahtul menang buat kali ke-16 dalam contest yang dia join tau!! bertuah benor Rabiahtul ni..sekalung tahniah yea dik πŸ˜„ hurmmm dik rabiahtul memilih shawl untuk hadiah yang akan beliau terima nanti!! Insyallah dah hantar sis akan bagitau yea?


Nak kenal lebih dekat Rabiahtul? beliau ada blog juga tau?? meh kita serang blog Rabiahtul jom..



Monday, March 6, 2017

Nak Hadiah?? Come Join Contest

Assalammualikum dan selamat pagi..mulakan kerja pada pagi ini dengan Bismillah,moga kerja yang bakal dilakukan mendapat keredhaan insyaallah...


haritu ada war-war kan di facebook mengenai sis nak buat contest...macam tak dapat sambutan aja hurmmm tak pa mungkin tak ramai yang tak tengok review hadiah?gaknya la kan? hahaha tak apa nanti sis review hadiah eh?dont worry hehehe 😊

ada tak nak join contest ni for the last???jom-jom join sis buat ni..siapa berjaya dia la pemenangnya yang bertuah itu kehkeh oraite..apa yang harus korang buat untuk join contest ni?
ok caranya begini :



sis mulakan contest ni start dari pagi 6/3 sampai ahad pagi 12/3

Syarat untuk join seperti yang dinyatakan ni eh :


1)Sis ada page fb ka tidak?kalau yea nyatakan nama page sis?dan mention nama dan like page if sis ada page.


2)Sis ada insta khusus untuk barangan yang sis jual ka tidak?


3)Nyatakan barangan yang sis sedang jual and #(barang apa) nyatakan yea?


4)Ayat untuk raih menang(kesungguhan nak menang) apa2 ayat la


5)berapa # selalu sis buat pada status sis?selalunya (#) apa?


6)Sis akan stop contest bila sis komen "Stop",komen bawah dari stop tidak dikira


7)setel dari jawab sila mention nama fb sis


Hadiah akan direview nanti tunggu ;)


SELAMAT MENCUBA!!





Thursday, March 2, 2017

Nak Kurus!!!

Assalammualikum dan selamat pagi di pagi Jumaat yang barakah ini..urmmm selalu kita dengar Azam untuk setiap tahun apa??Azam korang apa?yekk?kebanyakkannya akan jawab azam tahun ni nak kurus la!! tapi selalu tinggal harapan ja? punnah selalu daku nak kurus hurmmm...aloalo jangan risau bagi yang nak kurus tu..banyak tip sis boleh bagi..antaranya cuba jogging..jalan pun jadi la? ya dak? hehe swiming ka? swiming ni dapat cepat kurus wooo bagi yang minat berenang la ya tak?kahkah yang tak berapa ni??sabo eh plan-plan cuba...insyaallah


selain itu,korang boleh juga cuba buat yoga ka zumba ka kan?? selain dari itu sis ada nak bagi tip lain if tip-tip yang sis bagi dekat atas tu macam tak menjadi or malas ka kan? haha..korang kena cuba minum ANAQIAH CHIA SEED kenapa Anaqiah Chia Seed? ok sebabnya adalah :


Anaqiah Chia Seed dapat membantu anda dari segi pelbagai...kena cuba dulu pasti tahu caranya dan keberkesanan produk ni...


Siapa yang boleh mengambil Chia Seed ni kan??mesti ramai tertanya-tanya?tengok bullet last!!! diet sihat untuk kurus dengan selamat!! Insyaallah..


✔ Anak Umur 1 Tahun

✔ Pesakit Kencing Manis (Diabetis)

✔ Pesakit Gout

✔ Fibroid

✔ Ibu Mengandung

✔ Ibu Yang Menyusukan Anak

✔ Masalah Kulit Alergik

✔ Kurang Kalsium

✔ Mencantikkan Rambut dan Kuku

✔ Ikhtiar Untuk Pesakit Kanser

✔ Diet Sihat Untuk Kurus Dengan Selamat








Sis jadi dropship dan siap ada ID ok?? ni Id sis ID-ACS/TKC015

Stok dah ada lekaihh!! order2 cepat!!

anything just kindly whatshapp sis efa 0134294786

#ANAQIAHCHIASEED
#TEAMCIKZUE


HARGA MAMPU MILIK
RM 25

Gayatkah anda ?

Nak cerita mengenai gayat atau pun tidak bagi anda diluar sana? gayat?? gayat untuk apa la kan?kak Fa ni? gayat bila duduk atau berdiri di ...