Tuesday, December 26, 2017

Mee Udang Superb

Becerita tentang mee udang siapa suka? Rasanya ramai yang suka kan? Hakak bukanlah seorang yang Food Hunter tapi boleh la if nak merasa-rasa tu kan selebihnya tolak pada food hunter yang berantu hakhak oopss.Kalau keluar jejalan ke sungai petani pasti akan terlebih singgah juga ke kedai mee udang ni,sesambil bershopping barang-barang dapur tu kan?

Serius kalau mak-mak ni kan kalau pergi jejalan pasti akan beli barang dapur juga walau macam mana pun(dah jadi mak-mak kalau pergi beli barang macam ni). Bagi perniaga atau sesiapa sahaja yang nak beli barang dapur macam ikan bilis,ikan kering,keropok lekor,dan pelbagai lagi la kan? Meh datang Tanjung Dawai ni memacam ada tau,kak Fa hantu ikan bilis sebab apa?Sebab bila goreng dia rangup krup-krup dan bila buat sambal kering ikan bilis atau sambal hitam wowww sedap okey terliur kejap hehehe

Banyak ikan bilis yang boleh dipilih dari belum kopek sampailah dan kopek pun ada



Ini pula ikan masin,sotong kering pun ada


Belacan pun ada (Sedap buat sambal ni )

Tudia kepok Lekor tak yah sesusah pi Terengganu kalau dah teringin sangat kan?


Macam-macam ada 


Dah penat shopping barang dapur?apa lagi lapar tetiba pula kan? Jom pekena mee udang superb ni area dekat tanjung dawai tu juga tau memang sedap,pergi awal sikit kalau tak penat menunggu makanan datang sebabnya memang ramai sangat orang huuu



Taraa..MEE UDANG DALAM KUALI superb sedap korang patut cuba



Wednesday, December 13, 2017

MISI POLAR EXPEDITION 2018


Assalamualaikum. Hi semua.



Saya nak ajak anda semua bantu Traveller kita ini Imran Idris yang memerlukan undian semua sekaligus menjadikan Ranking No.1 di Asia.




Untuk pengetahuan semua, beliau akan mewakili Negara & Asia dalam satu pertandingan iaitu "Polar Fjallraven Expedition 2018" menarik bukan? Beliau memang suka traveller paling best tengok semua photo-photo beliau jika pergi travel Wow sangat semua gambarnya.



Misi kali ini adalah merentasi Artic Circle sejauh 300km dibawah suhu 0' darjah celsius dalam masa 6hari.Wow best kan? Bawa nama Malaysia ke sana? Bukan senang nak pergi kan?


Beliau akan rakamkan semua pengalaman, survival tips, cara solat dalam salji, tidur dalam salji, Aurora borealis, info penting dan lain2 lagi sepanjang berada disana nanti!



Untuk layak kesana dan mewakili Malaysia, beliau perlukan sokongan anda semua untuk click "Vote" pada link Ini : VOTE FOR IMRAN IDRIS Harap anda semua Vote Lagi 1500 Undian di Perlukan sebelum jam 5petang hari ini! (14 DECEMBER 2017)



"I DON'T HAVE DEGREE,BUT MY JOURNEY IS MY DEGREE"
(LOVE THIS QUOTES)



Mohon Share & Ajak pada kengkawan untuk Vote beliau juga.
Jasa baik anda semua amat hargai!





VOTE IMRAN For Malaysia
Thanks semua



CARA BUAT LAKSAM

Hi ampa semua lama sis tak celoteh dalam blog kan?Tapi Sis ada saja di fb or insta tu.Ok disebabkan ada yang bertanyakan cara nak layur nk b...