Followers

Wednesday, April 21, 2010

Trend Tudung Terkini


Tadi masa ak ngah on9 fb tetiba ak tengok kt fb kak ak dia tag tudung 'Najjah' kt fb member dia uih..cntik gak tudung trend baru ni yang dipakai oleh kak farah Adeeba pengacara Nasi Lemak Kopi '0' tu uih...sweet jew dya pkai tudung tu uhuhu...comey2 suka tengok dya pkai apa2 pn tudung sesuai jew tuk dya ekekeke...lepas tu apa lg ak save ler pic dia n buh kat blog ni..wakakaka...comel sgt bila kak farah tu pkai tudung najjah..nk tengok ker rupa tudung tu uhuhu...ni ha kt bwah ni tengok la...nnti2 beli la yer kalo berminat wakakaka...


 yang atas berlebal tu adalah inner..

Cantik jew kak farah adeeba pakai tudung 'najjah' sesuai sangat ngan dia..eden nk beli n cuba la pakai uhuhuu.weekend ni ak nk pi la cari tudung ni plak ekekeke...sesapa yang nk mencuba pkai tudung cepat2 yer beli uhuhu..Tak sabar rasanya nk pergi ronda2 tegok tudung baru ni uhuhu...jom pi beli jom uhuuhu

Yeah ari ni semuanya dah selesai..apa yg dah selesainya hehehhe..td dalam kul 8.45 pg ak pergi pejabat pos bayar duit wang pos untuk konvo,hurm..melayang duit ak RM100 ape dah..lepas abis gi pejabat pos ak pi toup jap hehhehe..kredit dah abis x leh nk telefon kak leha(member masa kolej) nk komformkan tentang konvo cmna nnti..Ak ingat nak telefon dya tengahari la huhuhu..

Semalam Ain (member kolej) telefon ak,so ak tnya la dya nk pi konvo or x..dya kta dya x pi siap bg dh wang pos tu awal2 huhuhu..asal la dya x pi kekadang rasa cm rugi plak kalau tak pi.Ya la dh tungkus lumus study 2 years ambik sijil tup2 x pi konvo..kalau dya smbng lg study len la cerita bleh gak ambik convo for Diploma pnya,sijil x ambik pn x pa..ni tak hurm..ak pn x taw..tak cukup kouta la convo nnti coz Ain tak da..

Apa nak buat dah dia tak mau pi..tak bleh paksa la..kang kalau paksa kta bz body plak huhuhu..Dan dengar ktanya dia dah nk tawin huhuhu..ak tmpang bahagia jika dia bahagia ku pn bahagia..Moga perkahwinan dia selamat dijalankan dengan baik dan aman...Amin2x...Ak mampu berdoa moga2 perkahwinan dia kekal hingga ke akhir hayat..Syukur..

Ya..dah sorang kawan ak nk kawin tunggu lagi sorang plak iaitu dilla (member masa kat sekolah SMTSP2)dengar kta bulan 12 entah just wait n see..nnti kawin Ain (member kolej) ak nk pakai bju aper erk mmg la bju kurung/kebaya..tp warna ap erk hurm...dalam pemikiran hahahha..entah bntai ja la warna pa pn hehehhe..x sabar rasanya nk pi kenduri dya hahahhha..best la plak..ak mybe pi ngan mak ak..Entah Ain (member kolej )jemput tak bebudak kolej 1 kelas hurm..entah tu terpulang ak nk invite bleh ja tp tu la kena tuan yg nk tawin la pnggil kang kta ak ni sibuk lak..minta2 lah dia invite lepa uhuhu..bru best riuhkan majlis ktakan hahahha..tak sabar rasanya nk tgk dya tawin ngee...

Thursday, April 15, 2010

16/4/10

Hurm...semalam 15/4 ak kena jaga kt Lib 2 USM(PENANG) untuk kerja ak la kn..pa lg..sales kt sini bru lagi so x da la apa pn sgat ak just  kt sini lepak2..mula2 nk tnya sorang encik ni ttg kabel internet kt sini last2 encik tu kluar pi mkn dah..atoi...nk tnya spa la cmni..hurm..last2 ak duk sja buka adobe photoshop edit la pa2 yg ak nk..boring jew kt sini nk 0n9 pn internet x da..hai...ssh btul la,lepas ak dh edit pic la apa la tiba2 nampak EnAzan bos mak ak dulu..dia keja kt lib 2 ni plak huhuhu..ak ambik keputusan nk tnya dia la cmna ttg kabel internet tu uhuhu..last2 dya kta guna la..apa lg ak...yahoo....dpt 0n9 wakakakka...0n9 jew keja ak..ya la dh keja ak pn duk megadap internet wakakaka...tp kekadang on9 pn bosan  gak lama2 tension jew sakit mata duk mengadap laptop kt depan ni tercongok dpn ni ja wakakaka...kdg2 naik sakit mata ak..abis nk wat  cmna dh tugas ak tercongok jew dpn lptop wakakaka...


Hari ni plak 16/4 ak kena mai Lib 2 gak amaklumlah tukar2 syif la ktakan wakakaka...ptg nnti kak ieda(kawan sekerja ak) akn tukar la plak..ak pi Lib1 blik kak ieda mai Lib 2 uhuhuu...tkar2 syif...Dalam pukul 8.45pg cmtu ak mai la Lib 2 uhuhu..cek paper n cek printer tu la kerja ak...last2 printer ni wat hal mai bengong dya plak blik..icon pa semua tunggang terbalik apa da..tp janji bleh access card utk print n bleh la nk print kalau tak atoi tension jew ak duk sorang2 kt sini wakakaka...


ramai student kt Lib 2 ni amaklumlah lepa semua duk study week la ni wakakaka...minggu depan exam duk pulun duk bca la lepa semua ni..penuh Lib ni..yg internasional n Malaysia...huh penuh2 tkut ak tgk sebab ramai sgt wakakaka...apa nk ak sorang ja kt sini waa....tidak sedih toi uhuhu...x penah2 ak pi sorang2 sebelum ni last2 duk Lib 2 sorang2 apa da..kalo da kwn2 best sikit leh borak2 ni sorang2 waa...apa da nasibku ini...hurm...pepagi ni x da la sales ak hurm :( apa nk wat x da rezeki pagi2 hurm...skrg ni ak duk lepa2 kt Lib 2 ni wakakakka..bosan ja duk kt sini hurm...nasib ak la...atoi..megadap tv kt sini pn siaran ceta x menarik perhatian waa...apa da nasib ak ni...dh la keja sorang2 tension ah duk sorang2 ni leh jg ngong..tp x la lg..ngee...hurm...apa da semua ni...

Monday, April 5, 2010

6/4/2010

Hurm..semalam ak bru dpt tahu yang surat konvo dh smpai heheehehe...aku taw pn dari amirul bdak kelas ak..kalau tak mampus ak x taw dh sampai.Tahun ni konvo buat kt Jitra(Dewan Wawasan).Tahun lepas wat kt Kepala Batas (Dewan Millennium).Hurm...jauh la plak ak rsa nak pi sana,apa nk wat dh tertulis cmtu kehkehkeh..Dalam surat tu kta kena pakai bju n tudung warna putih/krim atoi kena wat la bju bru coz bju putih or krim x da..kuang2x...

Abis la ak dh la kena bayar lg duit konvo,bju,kasut atoi....nasib ak keja bleh la tmpng nk belanja beli brang tu huhuhu..ak kena igt nk minta cuti la kalo ari ahad lepas knvo tu ak x abis lg..so tido sana kot..huhuhu
atoi tensionnya..hm..sabar jew ler nk wat cmna kan..tp ak kira untung la sb keja leh tmpng perbelanjaan yg mna patut ah..

Sekarang ni ak ngah tunggu result nk masuk smbung lg stdy..dpt ker x erk entah la..nk telefon lepa x telefon2 lg hurm..ari tu telefon x dpt ckp dngan org yg incash bhagian tu ktanya keluar g makan kot entah lepa suh telefon balik nnti..la ni kena telefon la..kalau x rimas ak dibuatnya ya la ri tu minta x dpt yg ni kena la bg dpt huhuhu..entah la kalau dpt bgus la,kalau x kena cuba la lg nnti.Hari ni ak rsa sakit sangat pinggang cm nk jd mak guard la plak hahahha....

Sunday, April 4, 2010

5/4/2010

Aku bgun agak lewat cikit pagi ni dalam pkul 6 cmtu,selalunya ak bangun dalam kul 5.30pg,sebabnya semalam tengok ABP..hahahhaha..tak sangka Dato Siti Nurhaliza menang Anugerah Bintang Paling Popular hahhahha...memang Dato Siti patut dapat pun sebab beliau seorang penyanyi no 1 malaysia yang top n popular hehehhe..ak suka semua lagu2 dia best sesangat..dari dulu lagi ak suka dengar suara daya sb merdu sangat hahahha..tmbah2 lagi kalau dia bergandingan dengan krisdayanti best sangat.

Aku suka tengok gelagat sharifah syahira n Raja azura jadi pengacara pada malam tadi lucu lak..anak sharifah syahira comey sesangat geram tgk anak dya.huuhuhu...tadi ak sampai tmpat kerja awal lak dalam kul 7.45pg hhaahhaha...awal sangat tu huuhuhu..so cm biasa duk tmpat kerja mak la lu sb (lab) kt tmpat ak kerja ni x buka lg sebab awal lg.hurm...dalam kul 8.50pg cmtu ak turun g lab nasib dh buka kalo x alamat naik blik kt tingkat 3 tmpat mak ak kerja hahahha...sampai2 ja ada lak student yang nak print n nk toup..hurm...pa lg kerja ku pn bermula la..

tak sangka ak lepas dh wat kerja n duk layari internet ni..tup2 dah kul 11.25pg hhahaha..nak tengahari dah lapar pulak rasa perut ak ni..td pagi tak makan sebab tu la lapar..tak pa2 ak bawa bekalan untuk tengahari ni x yah dh nk keluar g cari makan senang hati...masak kt umah wakakakka..jap lg ak ingat nk g pejabat pos coz nk bayar bil elektrik,x bayar lg ni..huuhuhuhu..so time lunch time ni ak nk pergi la.

Ak sekarang ni tengah berfikir nk pakai baju apa untuk konvo nnti ah..hurm...dengar kta kolej komuniti teluk intan pakai baju biasa ja..maksud ak.setahu ak kena pakai bju warna putih/krim.Tp ak tgk lepa pakai bukan warna tu pn mybe x kisah dah kot baju warna pa dh kot..huuhuhu kalau cmtu syok la ak..ak ingat nk telefon lec n tanya mereka pa yg kena pakai yg sebenarnya for convo..senang ckit tnya direct kt lec or yg jaga untuk convo tu..

Hurm...jap lagi ak nk telefon KPTM Ipoh coz nk tnya tntang ak pnya result nk masuk kt stu dpt or tak,sb ak ingat nk tmbah kos sebab lepa buh smpai 5 kos untuk pilihan tp ak buh satu tu yg nk tnya ni hehehehe..takut lak x bleh..susah plak ak nnti hahahha...kalau dpt ak bersyukur sangat tp kalau tak dpt tu bukan rezeki ak la kot tunggu la lg tahun dpn yg akan dtg hahahha..entah la apa pn ak hanya mmpu berdoa..Amin..

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway

ANYONE like to join?  This Blogger Contest Giveaway? ora adzlin  Let join it guest 😎 Win Calendar 2017 Frame so awesome ...