Followers

Monday, March 27, 2017

The Top PENANG

Assalammualaikum dan selamat pagi...urmmm kalau hujung minggu cuti-cuti ja kekadang tu tak tahu nak bawa anak-anak bercuti jejalan mana? Meh sini kak Fa nak buat pemilihan sikit ececece gaya macam tour guide (travel) pula kengkonon 😂 hahaha

Baiklah kak Fa nak suggest bagi sesiapa yang duduk di Sungai Petani ka?Alor Setar ka? Pulau Pinang ka? atau pun di lain negeri pon tak apa..Sedangkan kak Fa yang dulunya duduk di Pulau Pinang tapi area di seberang perai pun tak pernah jelajah pun area Pulau nun huh...sadis kan? 😏😂 Kali ni kak Fa cuba jelajah ketempat-tempat yang menarik di Pulau Pinang yang tak pernah kak Fa pergi..nak tahu tempat apa?


Tempat yang kak Fa nak suggest buat para ibu dan bapa bagi anak-anak yang ingin meluangkan masa bersama adalah di THE TOP (KOMTAR). Adakah kalian tahu The Top ada apa? rasanya ramai yang tak tahu kewujudan the top ni,kak Fa la itu salah satu darinya huuu..


Salah satu tempat masa kak Fa kecik-kecik dulu,family kak Fa bawa jejalan sunway lagoon..tempat yang kak Fa takut masa kekecik time pergi sana adalah dekat tempat tengok dinasour tu wahahaha..duduk dekat dinasour ajet-ajet nak tangkap gambar saja..last-last nangis sebab dinasour tetiba gerak dan berbunyi kau..kehkeh..rasakan penangan dinasour hidup kembali!! tapi itu kisah lama yang tersemat dihatiku..yang duduk nun utara kekadang susah nak pergi yang jejauh ya dak? nak bagi anak-anak rasa dan lihat dinasour macam mana? tak perlu risau dah,kini dekat Pulau Pinang pun anda boleh tengok dinasour macam dekat sunway lagoon tu..



JURASSIC RESEARCH CENTER



Adult (Above 130CM) RM58 (Standard Rates)
(My Kard Rates) RM48


Child (90CM-130CM) & Senior Citizen (60 years old & above)RM48
RM48(My Kard Rates)


OKU** RM48 (My Kard Rates) RM48 (Standard Rates)  






Sebenarnya ada banyak lagi avenue of adventures ni?? nak tahu lagi? tengok pic dekat bawah na



Tudia banyak kan??


Ada banyak lagi benda yang boleh korang buat dekat the top ni..bukan itu saja..rainbow skywalk pun ada..nak kak Fa review? ok next kak Fa review yekk? tunggu....









No comments:

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway

ANYONE like to join?  This Blogger Contest Giveaway? ora adzlin  Let join it guest 😎 Win Calendar 2017 Frame so awesome ...