September 29, 2010 2

MaKaN2 TiMe

assalammualaikum
semua....

Pekhabar sihat??hurm...harap2 cihat la yea....hari ni saya nk story tentang makanan....Pernah tak korang pergi TesCo....tak kisah la Extra or besar...???Pernah??kalau pernah....nak tanya cikit..makan2 kat tesco tu halal or tak??ha....kena2 la tgk gak erk....kalo halal....makan la...kalau tak...jangan ok....tp disini  saya nak  cerita yang tesco extra kt umah saya dekat seberang jaya...pulau pinang ni....ramai orang melayu yang masak kt stu....Halal tak dinafikan lagi....sebab apa???sebab......salah 1 restoran kt tesco tu.....


pemilik restoran tu saya kenal....memang terkenal la dia kt  sungai dua....pulau pinang...bukan penang...island ok...seberang ok...sekarang dia bukak cawangan dekat tesco pulak....dekat sungai dua tu dah ada banyak kedai dia....sedap la kata kan hikhik ;)yumm.....memang sodap....hehehe :)selain restoran dia....ada lagi yang melayu bukak restoran kt tesco tu....antaranya makanan (claypot).

Tentu korang terkejut....saya pun agak terkejut melihat orang melayu yg masak fuhh.....mesti sedap tp tak cuba lg next time plak erk....tp ak da la ambil pic restoran tu....nnti korang tengok erk....bukan claypot saja sizzling pon ada...tp melayu ok...hehehehe :)percaya x??kalo x caya..meh la  trai makan...hehehehe :)sizzling&claypot saya tak trai lg...yg dh trai...restoran pak ngah&satu lg tu apa ka nma lpa plak....haish....hehehe...

restoran tu jual roti canai&minuman....minuman panas and sejuk. Minuman bukan diorang saja yang jual tp ada lg...yg gna mesin blend or pusing2 tu la...hahahaha...tp restoran len2 la...hheehehe :) order saja :D. Next time nak trai claypot or sizzling or nasi campur....hehehehe....ha...ni la pic yang sempat saya snap....hehehhehe....sikit ja la....x sempat nk snap banyak2 sb lapar sangat :)


 yang ni mee rebus pak ngah...

bukan mee saja diorang jual...tp....mcam2....lg .tengok ramai kan orang yang beratur nak beli....ni pic agak merah....jgn wisau....ni ha ada 1 lg :)


 ni jarak dekat cikit ngan restoran tu...


yang ni plak makanan claypot yang saya cakap td...

yang tu saja yg sempat....sekian...makaceh... ^_^

September 26, 2010 0

going to wedding....25/9/2010


Hurm....masa hari sbtu minggu lepas 25/9/2010 ak gi wedding kwan satu kolej ak...kak dya kawin :)hahaha...seronok plak gi kenduri  umah dya tu....cm2 mkn...antaranya nasi,bihun sup n masa dah petang2 cikit lepa wat potong kek....apa  lg makan la kek tu... ;)miahahaha...sungguh sedap...tp aising kek tu byk sgt..tak bpa nk minat..minat kek tu sja...hehehe :)seronok yg tak terkira bila dpt jmpa kak leha..miss kak leha...hehehe :)paling menarik kt wedding ni.....pelamin dya...nk tgk ker hehehe..ni la pelamin tu...
:
:
:
:
:
:

ni la pelamin tu...1 time tgk kerusi besar cmtu kt kenduri biasa2...selalu tgk dkt dewan ja kerusi cmtu
hehehe :)

ni la pengantin pmpn&laki...kenduri yg ak pi tu belah pmpn pnya :)secocok kan2 kedua2 ni..

dpt snap pic ni sebelah saja sb malas bngun ramai sgt org :)

 ni plak katil pengantin...siap ada bunga atas katil :)

tengok background kt belakang ktil tu..siap ada lampu lip lap2 lg hehehe cntik kan2 :)

 dekat bilik pengantin...

ak n kak leha pon duk seronok tgk kerusi hat besar gedabak tu...teruja sgt...apa lg snap kt situ la...


ak

ni kak leha...sakan pose :)

 ak n kak leha dkt pelamin...


yang tu saja la kenangan kt umah kenduri tu...miahahaha...


~SEKIAN ~



September 22, 2010 0

Terlampau Taksub...dengannya...

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Hurm rasanya agak lama jgaklah saya tak update blog ni
 yea...hahahha..amaklumlah bz dengan persiapan raya la katakan...hehehehe..amacam raya tahun...semua ok tak kengkawan...moga2 semuanya ok..sebab tak uptade blog ni juga antaranya sb malas n tiada idea nk diceritakan pada korang semua..huhu...Tp hari ni saya nk la ceta kat korang semua yang saya ni makin hari duk asyik taksub ja sama itu kamera.....kamera apa la rasa korang erk?hahahaha...kamera DSLR la apa lg...sungguh cntik pabila ambil snap pic gan kamera tu...w0o.....saya duk kumpul duit la ni nk beli kamera tu...kerja2......bila gaji saya mau naik yea...0o.tidak...mau beli kamera itu gak....haish...ssh betul la mau cekup org yg pling mahal ni kehkeh....apa cekup pling mahal...JENg......PhotobucketKamera DSLR... tu la apa lg miahaahahha...


hurm....sabar ja la...mau tunggu gaji tinggi gunung hahahaha....saya snggup tak ambikduit sgt kt bank yg selalu gaji saya masuk tu....duk ambik duit kat bank gaji ak yg dulu miahahahaha.......sanggup sb nk beli kamera tu...GiLa tak saya...hhehehe...bkn gila taksub saja la....hurm...doa2...kan saya dapat la beli erk....moga2..alhamdulilah...Ni la kamera nikon DSLR yang saya minat tu..tak kira la D bpa pon tak kisah la...janji DSLR...hehehe

cantik kan2...kamera DSLR ni....huhuhu
September 08, 2010 1

~SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTrI~



Selamat hari raya aidilfitri kepada semua kengkawan di blog ni..moga raya tahun ni membawa seribu 1 erti dalam hidup korang semua insyaallah..Korang semua balik kampung tak?kalo balik diharap korang semua berhati2 erk..HaRgAiLaH OrAnG yG TeRsAyAnG....HEHEHEHE....Moga2 raya tahun ni akan meriah...walaupun tanpa insan yang ak sayang...ak harus tabah hadapi hidup ni tanpamu AYAH...akanku ingat mu sampai akhir hayat ku...Moga arwah ayahku dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh..insyaallah..AL-FATIHAH