Kempen Makan Cili?

hye semua nak bagitahu ni FAMA lancarkan satu kempen tau? kempen dimana anda perlu makan cili tempatan? tudia jenuh kan? nak makan cili? bagi sesiapa yang memang pengemar cili boleh la ya dak?


Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) melancarkan Kempen Lebihkan makan cili tempatan bagi mengimbangi kejatuhan harga cili tempatan di pasaran. Rasanya cili tempatan ni dah banyak..ramai saja pengusaha yang menanam dan menjual cili tempatan..tak perlu sesusah nak beli yang import tu..lagi mudah dan senang cerita...baik korang tanam pokok cili dekat rumah..senang nak makan pergi ja petik dekat luar rumah wakakaka 😄


Pergghhh...berapi i olls rasa kalau makan hahaha 😌Cili tempatan adalah cili premium yang mempunyai rasa lebih enak dan lemak serta mempunyai akti oksidan yang tinggi. Tudia..baru harini kak Fa tau yang sebenarnya banyak kelebihan cili tempatan ni eh? hakak tak makan cili takut pedas..tapi kalau buat sambal akak okey ja la..kalau cili semata memang tidak la kan? kahkah...itu bukan kak Fa la namanya..kalau makan cili saja !!
Dengar kata kempen ini akan diadakan di seluruh negara khususnya di Pasar Tani dan cawangan FAMA. Jika nak dibandingkan cili import ni sebenarnya lebih murah lagi tau !! tapi kualiti cili keluaran tempatan lebih baik. Malaysia juga merupakan produk berkualiti premium dari segi jenis sayurannya.So marilah kita makan cili tempatan dari cili yang import punya okey? support produk dari Malaysia punya yekkk...justeru itu mari kita membantu 2,000 pengusaha menerusi Program Agroprenuer ini !!! 
P/S : Jangan pergi sental makan cili saja kruppp...kruppp lak..pengsan nanti 😣2 comments:

Siqah Hussin said...

Serius ada program camni? Hihi. Siqah tak minat sangat pedas. Tapi suka juga letak cili dalam masakan. Hii.

TQ singgah blog siqah. Siqah follow sini #594 Jemputlah follow blog siqah jugak. Hihi 😊🙈

efa said...

@siqah hussin hehehe ada saja siqah..kan?makan saj tu tak la kan hahaha ok tq siqah