Followers

Sunday, February 20, 2011

Segmen IQ ANDA

Assalammualikum dan selamat pagi semua...huh ingat tak hari tu aku ada bagi tau yang aku nak buat 1 contest or segmen kan? huh hari ni baru aku nak start buat segmen itu hehehe nak join tak ni? kiranya ini first segmen dari aku la huhu ok senang ja kalau nak sertainya ok syarat-syaratnya adalah:


  • Letakkan tajuk : Segmen IQ ANDA

  • Letakkan pic yang dibawah ni


  • Jawab 3 soalan dibawah ini dan setiap satu soalan ni hadiahnya berlainan


soalan 1:
  
Nombor apakah yang boleh mewakili A dan B di dalam kotak dibawah?




soalan 2 : 

yang mana satu ganjil?

a) Clarinet
b) Saxophone
c) Bassoon
d) Oboe
 e) Dram


soalan 3 :

Huruf apa yang sesuai di petak kosong? ( perkataan Inggeris )
  • Lepas dah jawab semua soalan tag dua rakan blogger anda


hadiah akan direview the next entry erk tak sempat nak snap pic hadiah la plak huhu tapi hadiahnya tak lah besar, kecik aja.. hadiahnya tu adalah barangan perhiasan di rumah rasa-rasa apa? huh nak tahu tunggu huhu :P tarikh  tutup segmen ni akan diberitahu nanti hehehe huh ada yang nak join tak? jom-jom join ada hadiah w0o..sapa yang pernah buat soalan yang kat atas tu? mesti taw buat kan senang ja soalannya tu huhu sila-sila join =)



opss lupa plak nak bgtaw link kan segmen yang dah buat kat comment entry ni erk =)
thanks




37 comments:

Simpleblanklife said...

err....sampai bila contest nih?

Encik Blogger said...

jap nk pikir

apezs shah said...

ermmm sampai bila contest ni efa..
mak aih payah tu.. mati kutu apezs hehe.. semoga berjaya pada yg mencuba.. apezs tgh cari jawapan dulu hehe...

Ina said...

hu.hu..soklan iq..selamat berjaya ngan contest awak ye..jap..nak clear mind aku dulu..
(terima kasih dtg blog saya)
http://inanazir.blogspot.com

putrifayad said...

http://fayadrahim.blogspot.com/2011/02/segmen-iq-anda.html

saya da join anda bila lagi...
hehehe

YanaMIB said...

huwaaaa mmg mencabar IQ btol nih..haha..nk pikir jap eh...@_@

BRO_MONDAY said...

efa : ai awal² lagi nak kata ai menyerah kalah, coz bagi ai, ai x mampu nak buat!!! bukan ber putus asa ataupun belom cuba dah kata susah...tapi siyesli ai x tau!!! koh koh koh
mei bi next time ai join segmen lagi!!! TERBAIK lah...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "Jom Join Lucky Draw Ana.Izzty"
2.New Entry "MINTA MAAF kepada SEMUA BLOGGER"
3.New Entry "Online Guna Hot Ticket Internet Hotlink"

efa said...

@Simpleblanklife nanti akan diberitahu kemudian =)

efa said...

@Encik Blogger huh fikir-fikir lagi huhu

efa said...

@apezs shah akan diberitahu kemudian bila tarikh tutup huhu ala trai fikir dulu bru buat hehe

efa said...

@Ina
sama2 hehehe thanks yerp =)cpt-cpt moh la join

efa said...

@putrifayad fuyo0 dah join cptnya..

efa said...

@YanaMIB hikhik fikir2 mmg agak mencabar minda eceh =)

efa said...

@BRO_MONDAY ahahaha next contest nnti join taw ahahaha

Hanis MY said...

hebatnyaaa buat contest! insyaAllah nanti akak join fuhh mencabar ni... bukan calang2 contest...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..mmg mencabar minda betul la

Encik Blogger said...

http://kepalalutut.blogspot.com/2011/02/segmen-iq-anda.html

EB dah buat cik efa~.. jap nk bg alamat... hehehe..

Encik Blogger said...

http://kepalalutut.blogspot.com/2011/02/segmen-iq-anda.html

tak ingt la dah anta ke blom.. lupa~ ni EB dah buat..

putrifayad said...

@efa

cepat ey...
tak tau btul ke x..
setelah ditimbalbalik itu la jwpn yg dpt diberikan:)hehehe
*skema btul ayt fyd

aibaks said...

wa.. efa wat kontes.. ni mesti masuk ni.. huhu.. tapi pening gak kapla nak fikir jawapan.. uuhu

ch!natsu said...

wah2 menarik.. huhu~

gadisBunga said...

soalan amik kat mensa crossword book ke? mueheheh!

insyaAllah kalau sempat, akan ku try. yeah!

ShA + ZaM = LoVe said...

cam aner nak tag kawan eaa?

akuwanny said...

cik.ninie join...

http://aku-wanny.blogspot.com/2011/02/segmen-iq-anda.html

^__^

man yusoef said...

erk? pening pale aku...psstt ape jawapannye?? hahaha

efa said...

@Hanis MY tak hebat mana la akak..jgn lupa join yerp

efa said...

@sahromnasrudinwasalam ahahha yeah mmg mencabar jgn lpa join

efa said...

@Encik Bloggerthanks join EB ehehe yeah nnti sya dtg tgk

efa said...

@putrifayadhuhu thanks join erk tunggu nnti efa dtg erk

efa said...

@aibaks jom2 join aibaks,jgn pening2 pala yerp plan2 fikir

efa said...

@ch!natsu hehehe thanks yerp jom join

efa said...

@gadisBunga bukan2 lain la huhu bukan itu yg lain hehehe moh la join

efa said...

@ShA ZaM = LoVe bubuh ja link blogger lain =)

efa said...

@akuwanny thanks erk sb dah join ehehe nnti efa pi tgk

efa said...

@man yusoef kahkahkah jgn duk pening pale fikir plan2 nnti dpt jwpannya huhu jawapan mna leh bgtaw kan dh nma segmen pon IQ ANDA so anda la yg bg jawapan huhu :P

YanaMIB said...

yeyeyy dah habis pikir..kehkehkeh


http://ctliyana86.blogspot.com/2011/02/iq-saya.html


cekidaut~ ^_^

Putri_Aizat said...

nak join gak...
sempat lagi tak nih...

link :
http://allboutgancontest.blogspot.com/2011/02/segmen-iq-anda.html

best2 ni baru cam de cabaran skit...hehe dtg jenguk ye...

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway

ANYONE like to join?  This Blogger Contest Giveaway? ora adzlin  Let join it guest 😎 Win Calendar 2017 Frame so awesome ...