Monday, November 26, 2012

teater komedi

Assalammualikum dan selamat tengahari buat semua hehe, dah lama rasanya saya tak update blog bukan? maaf la yea agak bz sem ni haha dikesempatan dah cuti ni leh la berupdate blog ya dak? hehe ok baiklah hari ni nak story la sikit pasal teater muzikal komedi yang dibuat oleh pelajar-pelajar semester 5 dekat Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dimana disitu juga saya belajar :) teater itu bertajuk bawang besar bawang kecil. Teater muzikal komedi ini diadaptasikan dari cerita bawang merah bawang putih, tapi jalan ceritanya diolah sikit :) 

Teater ni dibuat pada waktu malam di Dewan Kuliah Utama di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin,dibawah ni adalah poster teater itu.


Kebetulan pada masa teater ni nak dipentaskan time tu saya dan rakan-rakan yang lain tak sibuk,jadi rebut peluang untuk tengok cerita tu dan dapat la tengok cara mereka mempesembahkan teater itu,ya la semester depan kan nak buat pementasan teater juga huhu so kitaorang semua pergi la tengok cerita tu


Ini dia tiket masuk teater komedi bawang besar bawang kecil :)
 tiket masuk percuma hehe



Best sangat teater bawang besar bawang kecil ini,tak sia-sia gi tengok hoho :) lawak sangat hehe maaf la yea tak da pic time mereka buat pementasan sebab tak bawa kamera time tu lupa -.-' good job buat anak seni production yang telah mempersembahkan sebuah teater komedi yang menarik dan best sangat tahniah buat semua semester 5 kerana berjaya mementaskan teater dengan jayanya tahniah!



p/s : semester depan daku pula kena buat pementasan camtu aiyok -.-' seram huhu


6 comments:

Z@i Z@mR33 said...

x penah tgk teater...msti bestkn?

luqman zakaria said...

macam best jer! huhu

gadisBunga™ said...

alaaa...ingat boleh la pegi tonton. dah lepas rupanya?

zOeY zAu YaH said...

thn dpn kena buat plk? bgus tu..bgus sgt2 klu dpt pengalaman berlakon teater hihi..

kay_are said...

memang best tengok teater kan.. kat situ baru leh nampak sape yang betul2 ade talent berlakon.. live depan orang ramai bukan senang tu..

Hazieq Sanat said...

Kuntum menangis kot bila diorang habis buat pementasan teater tu... huaaa...

Gayatkah anda ?

Nak cerita mengenai gayat atau pun tidak bagi anda diluar sana? gayat?? gayat untuk apa la kan?kak Fa ni? gayat bila duduk atau berdiri di ...