Wednesday, December 14, 2011

tiada gunanya lagi

Assalammualikum dan salam sejahtera untuk semua ya apa yang tiada gunanya lagi tu? ya pasti anda tau bahawa bila anda semua pergi ke hypermaket tiada lagi beg plastik kan? macam setengah tempat ada hari tertentu saja yang tiada penggunaan beg plastik tapi macam dekat tempat aku plak sekarang tiba 1 day tu lepa kata tiap-tiap hari tiada beg plastik!

So bagi aku kalau korang nak pergi hypermarket tu bawa la green beg tu contohnya pic yang digoogle  oleh aku :) macam ni

 

ataupun korang buat la beg sendiri hehehe ok? kalau korang tak bawa green beg dan beg yang korang buat tu nanti korang kena cas 20 sen untuk 1 beg plastik tau,ada 1 kes dekat hypermarket aku pi ritu, 1 mak cik ni memarah orang kaunter cashier tu sebab plastik beg kena cas 20 sen. Jangan memarah kan kempen tiada lagi beg plastik dah dilancarkan masa bulan januari  2011? tak nah dengar ka? so jangan memarah yea len kali bawa2 la green beg dll ok? 

3 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau kat sini warna biru atau coklat..hehe.


tp pernah kami gi beli brg kat malaysia..takda bawa beg kertas, then kena bayar.barang 2 troli, so kami lambak je barang dlm bonet..wahaha

J.Syazwana said...

dah ada 2 beg hijau carefour. hehehe

mike siera said...

maybe umah makcik tu xde tibi...so xtahu hal kempen2 go green ni...
:p

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sih...