Followers

Saturday, October 22, 2011

bersama JPAM

Assalammualikum dan selamat tengah hari semua hehe oraite hari ni aku nak cerita pasal kem yang aku pi minggu lepas bersama JPAM negeri Perlis. Kem tu untuk memenuhi syarat untuk subjek yang aku belajar dekat Politeknik Perlis iaitu polibriged :) Kem ni memang best, first time aku join dalam JPAM ni yang sebenarnya itu adalah 1 pengalaman yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila.


Aku pi JPAM tu untuk siri ke 2 start 14/10/11  hingga 16/10/2011, memang best sesangat huhu tak dapat nak digambarkan hikhik kalau korang nak tau macam mana bestnya nanti korang join la JPAM ni masa dekat tempat belajar korang untuk kokurikulum tau.



banyak yang aku buat masa dekat sana antaranya belajar cara memadam api,belajar cara nak menyelamatkan orang,refresh balik untuk berkawad amaklumlah lama dah tinggal kawad last 2006 hahaha.belajar tepati masa, dan belajar ikat tali. Masa last program waktu pepagi lagi kitaorang kena buat ujian dari apa yang telah kita belajar masa kelas dekat sana.


Banyak yang nak diceritakan sebenarnya tapi aku pendekkannya ja la ya? huhu apa-apa pun korang try la join JPAM ni memang best sesangat tau nak tau lebih lanjut korang leh tengok sendiri dekat JPAM blog ataupun boleh add fanpage JPAM di FB pn ada tau :) ikut negeri korang la hikhik  antara pic yang sempat aku rembat dekat fanpage jpam :)



Ini group alfa sedang mendengar taklimat pertolongan cemas



tekun mendegar dan menulis apa yang disampaikan sebab nanti ada ujian :) ini belajar cara megikat tali

Ini group bravo sedang mendengar taklimat pasal pertolongan cemas juga

Ini masa malam kitaorang ada belajar cara memadam api


ha ni budak kelas aku yang terpilih untuk pergi ke
MAJLIS PENERANGAN PERDANA
 
dan berjumpa dengan YAB Dato Hishamuddin


bestkan diorang huhu aku tak terpilih huhu


Ni pic sebelum majlis penutup last kitaorang di jpam aku ja sesat sebab tak pakai kasut boot haha kaki aku sakit da


ni last kitaorang bergambar yey dah grade di jpam



5 comments:

H Y D E said...

stail gila gambar last tu.

tahniah :)

Adi Suda said...

untung la polibrged ngan JPA..huhu..poli kat ipoh tadak plak ngan JPA..gila jeles!!

YOUsoF said...

Seronoknya! Serius jeles.. Lama tak join benda² macam ni. Pengalaman tu yang mahal kan..



Gambar last & 2nd last paling cantik! ;D

Solihin Zubir said...

bg no phone! nnt ada kebakaran, bleh kol efa.. ;-p

aibaks said...

apsal tak gi efa? rugi plak..

PUTIH MELEPAK BAGAI SANG PUTERI

Ramai yang nak putih? mesti ramai kan? tetambah bagi yang banyak aktif dalam sukan luar ni..terutama budak sekolah dan pelajar universiti.....