Followers

Tuesday, April 12, 2011

tutorial text yang simple

assalammualikum semua hurm idea tak da nak buat apa pun tak taw so bosan-bosan kat opis ni tercetuslah satu tutorial yang simple haha orang lain pun taw buat la efa oit hang baru nak nak taw buat ka? hahaha adess la so meh nak kongsi cara nak buat text jadi macam ni untuk korang semua huhu maaf lah yea bukan pro sangat just share-share yea kengkawan semua :D moh tengok text yang macam mana tu erk simple gila2 sangat heh huhu ni dikala bosan yang amat T__T

text effect yang simple gila-gila simple yang ala-ala shine


step 1 - ada photoshop on ja,pastu file,new, size ikut ampa pilih transparent yea


step 2- type apa-apa ja pastu dan pilih warna ikut ampa disini double klik then pilih ja warna apa ok



step 3 -klik icon layer yang ni
klik pada anak panah tu [ double klik ]


step 4 - bila klik akan keluar macam ni

klik pada kotak sebelah tulisan drop shadow tu dan ikut semua structure dan quality yang dibuat

step 5 - klik pada kotak sebelah tulisan bevel and emboss,ikut semua structure dan shading yang dibuat


step 6 -klik pada kotak sebelah tulisan satin dan ikut semua structure yang dibuat


dekat kotak warna biru tu boleh tukar warna yea :)



ok itu saja untuk kelas petang ni haha kelas ka? miahaha kalau ada masalah untuk buat tutorial yang diatas tu sila bagitaw yea huhu maaf tutorial yang tak seberapa just saja2 nak share huhu

7 comments:

putera akram said...

owh..baru tau nk wat tulisan mcm 2...hebat2,,,hehe :)

hadiee said...

nak blajaq cantum kepala orang lain kat badan orang lain lak pakai photoshop. arap cik efa dapat buat tutorial. hehehe

A'IM said...

still fail nak guna benda alah ni

efa said...

@putera akram hehe,hebat amenda biasa ja hang lg pro huhu

efa said...

@hadiee erk2 nk pakai custom ka?spiderman?huhu boleh2 ti kalau da masa km buat untuk hadiee erk :D

efa said...

@A'IM
tak pa aim buat slow2 pasti leh punya kalau tak fhm meh2 bagitaw km tolong huhu

A retarded kitty said...

wah! tengs taw. saya ada photoshop tapi tak pernah guna. photoscape lagi senang

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...