Wednesday, April 27, 2011

Mana mau cari kedai gunting......

Assalammualikum dan selamat pagi semua hehe sudah bersawang blog aku ni kan? dah dua hari tak update haha ya la tetiba mood nak berblogging ni kian pudar entah la kenapa haha malas pun ada nak berblogging lagi hurm, lagi satu sebab  tengah sibuk edit video ni huh tu yang tak sempat nak berupdate hehe,ok baiklah pagi ni aku nak kongsi cerita dengan ampa semua pasal satu benda ni yang memang dah bermain dimindaku ini cewah sudah lamanya. So hari ni aku nak tanya pendapat hampa semua ok! aku ni bukannya pandai sangat so nak la tanya pendapat kengkawan semua harap dapat share lah yea :)


Ok macam ni cuba tengok tajuk entry aku tu? Mana mau cari kedai gunting......? gunting apa? haha ini bukan gunting kain ok! tapi ini gunting rambut atau potong rambut err..? haha aik pelik  sudah dengan gunting atau potong rambut haha :P nak cari kedai gunting  rambut la haha. Serius nak cari kedai gunting area dekat rumah aku ni susah yang melayu susah sangat mengapakah? haish (- _- ) 


Kebanyakkan kedai majoriti kaum cina dekat area rumah aku ni apakah susah nak cari kedai yang melayu? adess la hurm kadang-kadang aku terfikir gak kalau nak gunting rambut dekat kedai cina ni kebanyakkan yang aku tengok lelaki cina, perempuan cina sikit aja kenapakah? kenapa perlu ada lelaki cina yang perlu gunting rambut? bagi kaum wanita pula yang bertudung nak gunting rambut macam mana? kalau ada lelaki cina tu erk? rambut tu kan mahkota wanita aurat tu kot kan ke aku yang silap? haha


Aku kalau pi gunting rambut kalau ada lelaki mampus kesudah aku tak gunting rambut miahaha aurat kot sebab aku pakai tudung! hurm aku nak tanya la kan macam mana nak bendung ni erk benda macam ni erk ka memang tak leh dah? hurm walau dengan kaum cina sekalipun yang lelaki tu la hurm benda ni dah lama aku fikir tapi tak terkeluar lak nak tanya hari ni baru terasa nak tanya pendapat hampa semua. Kawan aku cakap kalau susah sangat hang ajak kawan hang ka? kak hang ka? mak hang ka? pi krusus gunting rambut haha sengal la kawan aku kahkah tapi ada ka erk? kahkah :P


Ok aku harap ampa semua boleh la bagi pendapat sikit kalau nak share la kan pada aku yang tak tahu apa-apa ni yang lagi jahil ini ok harap ampa semua dapat bagi pendapat lah yea ok!!





12 comments:

nub said...

kalau dak laki pi kedai cina aa syok. dia men2 rambut.. ahahahaha

kAmi dAn mEreKa said...

mmg susah la nak cari kedai melayu,

kite suruh abah kite je potong kan rambut,

free of cas~ hehe =)

Irma A.Wahid said...

ssh kot cri kedai melayu....tpi kt andalas, klang ade satu kedai melayu..akak ni potong sgt teliti...tpi x jauh ke awak nk kemari?? hihihihihi

Dinaz said...

yes, ada iklan mamail gold sini..dinaz klik dulu...

apa kata suruh emak efa ke atau sedara pompuan yg guntingkan..tak perlu fesyen sangat kan , asal potong pendek sikit sudah..janji tak merimaskan..lagi pon kita ni pakai tudung..kat dalam tak nampak..forsure emak bole tolong punya..kita kena yakinkan dorang..hahah amacam..harap tak mengecewakan Efa..huhu.

Dinaz said...
This comment has been removed by the author.
mr.syazwan said...

pada sy kalau certain2 mcm ni keadaan ok ja

tpi jgn la saja2 je da tahu situ ramai lelaki nak gak

tpi sebaik2nya cr kedai yg totally perempuan laa

tpi ada ke?? kalaua da pun tpi kalau customer dia dtg ngan husband or bf sama gak dpt gak tgk kan??

adehhh

>.<

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

memamg ramai lelaki jd tukang gunting di salon2.., elekkan diri dari berkunjung di sana walaupon ada staf wanita lain , hakikatnya aurad tetap aurad...keluarga tedekat boleh tolong potongkan kalau nak seribu daya...

p/s : simpan dulu rambut tu sampai jumpa tempat yg sesuai...mesti ada punya.

::FAIZ FARISH:: said...

tmpt aku ada, ada bilik yg khas utk org bertudung.....

forever love said...

kat bangi ada satu kedai potong rambut yg perempuan melayu.. hihi

Farah said...

Hm, memang susah nak jumpe pun..tp kalau dgn perempuan bukan muslim pun aurat kite sama mcm dgn yg bukan mahram kan..semua kecuali muka dan tapak tgn..

Farah selalu suh mak je potong kat umah..tu lah tukang gunting rambut farah dr kecik sampai besar..hehe

putrifayad said...

skang memang susah nak cari kedai gunting rmbut melyu..huhuhu

da dpt rsenye..hehehe..tp x amek lg kt office kolej..nnt da amek fyd wat entry ok..thanx ey efa..:)

MISZ HAIR STUDIO said...

Salam.. juz to promote SALUN RAMBUT MUSLIMAH kami MISZ HAIR STUDIO beroperasi di bangi.. Feel free to isit us at FB page SALUN RAMBUT MUSLIMAH (MISZ HAIR STUIO) @ http://cintahatisb.blogspot.com

A lot of special offer for you... see u yar

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sih...