Followers

Tuesday, February 15, 2011

Nak Untung Tak Bertempat

Assalammualikum and hye semua huh sempat tak nak ucap Salam Maal Hijrah ni? boleh la erk =) huhu huh hari ni start balik kerja setelah cuti semperna maal hijrah kan terasa malas nak mai kerja tapi kena gigihkan diri untuk datang kerana itu satu kewajiban sebagai seorang pekerja tak gitu? 

ok hari ni time aku mai kerja tadi huh berlambak motor tayar pancit ditepi-tepi jalan, dan masa nak naik brige Penang tadi ada plak pok cik tukang jaga kawasan brige tu tengah memegang satu alat macam magnet tu huh sebab apa pok cik tu pegang alat magnet tu? huh pok cik tu tolong buang segala paku-paku yang ada disetiap jalan sebelum masuk brige tu.

Sekali dya cari paku tu ngan magnet tu pergh...banyak wo0..paku tu terkumpul atas magnet tu huh..ada plak manusia yang sengaja bubuh paku dekat situ erk ni kes nak untung lebih kalau ramai yang pancit motor mereka, boleh la lepa ambik untung dari situ hasil duit tukar tayar yang pancit tu huh ni nak untung yang tak bertempat apa kes ish-ish tak patut kan? 

Tak kesian ka dekat diorang yang naik motor tu ka? tak patut kan? janganlah amalkan macam tu..tak dapat apa dosa ada lah sebab penaya orang lain dengan cara yang sebegitu rupa henti-hentikan lah erk pada orang yang macam tu.


P/S: Nak dapat untung biarlah bertempat jangan membuat dengan cara sebegitu tak baik tau igat!jangan nak penaya orang saja erk.

9 comments:

Encik Blogger said...

memang jahat dorang tu.. kt area putrajaya ke puchong pon aritu siap beratur pancit... dah la hujan.. sian tgk... sblm tu penah check area tu.. paku berkilat byk sessangat... dapat mmg dah kene lempang la rase

ch!natsu said...

slalu sgt kan ada kes cmtue..
klu yg bkn bragama islam wat cmtue xleh nak ckp apalah kan..
tp klu yg muslim.. xtau ke xberkat rezeki tuh..
xptot aniaya org..

::FAIZ FARISH:: said...

tu kejam namanya...ade plak nak untung mcm tu.. geram aku

ejulz said...

ejulz pun penah kene.. :(

YanaMIB said...

pergh keji glerrr cara dorg...naya org namanya...ish..mmg xkan maju bisnes buat keje naya cemni..hurmm~

Ujang9897 said...

haram tue..

A'IM said...

dah banyak kes macam tu.. campak dalam laut je kalau jumpa orang yang buat

blog fakta::http://kindofsoul.blogspot.com/

Amira Naddia said...

pakcik tuh gak yg kaye..
die kutip pahtu jual kat kedai besi buruk

ari2 dapat 10kilo..
leh beli umah kat damansara

Solihin Zubir said...

sy pernah jugak terpancit moto kat highway masa otw nk gi penang 3tahun lpas..
pastu x smpai 5minit tiba2 ada moto dtg hulur bantuan nak tukar tiub..
siap dgn kelengkapan.. pelik tol! huhu..

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway

ANYONE like to join?  This Blogger Contest Giveaway? ora adzlin  Let join it guest 😎 Win Calendar 2017 Frame so awesome ...