pelik ka?

salam and selamat pagi semua...sihat?harap sihat la yerp...ok-ok tak nak buang masa nak bagitaw korang ni something yang selalu bermain di kepala otakku ni...hahaha...

pelik ka?pic yang kat atas tu [dipinjam curi dari google]

semua kengkawan aku ada tanya dari masa school dah lagi....diaorang tanya best ka tulis tangan kidal [kiri]? apa ko rasa bila tulis tangan kidal [kiri ]?susah tak?selesa tak?macam unik ja tulis tangan kidal [kiri ]lain dari yang lain kan?pelik pun ada gak?tangan kanan ko reti tulis tak?dari kecik memang ko tulis tangan tu erk?ko tak rasa pelik kenapa ko ja yang tulis tangan kiri?habis makan,angkat barang dan lain-lain semua tangan kiri?

  • Aku nak tanya korang la kan pelik ka?tulis tangan kiri [kidal ] ni?apa pandangan korang?

 pelik ka?pelik ka?

31 comments:

Anisa Hang Tuah said...

tak pelik
(:

nis suka org kidal

apezs shah said...

mmg pelik tapi menarik..
apezs suka tgk org different dr apezs.. ;)

Syifa Syazana said...

mne ade pelik la ..
orang tangan kidal ney special..
org yg kata la..
pastu org yg tangan kidal ney excellent bijak pandai..
^_^

YanaMIB said...

mungkin majoriti manusia menulis tgn kanan sbb tu nampak pelik kut..tp ai x rasa pelik..ai rasa unik...org kidal ni bijak pe..wewiitt~ ^_^

A.D.A.M. said...

Haah. unik! Mak aku pun kidal.

Efa, kadang2 belajar gak nak tulis tgn kiri. Tp, tulisannya, ampunnn! hodoh yg amat. hehe

DiaUmaiNiNaz said...

ibu dinaz kidal..rasanya biasa je namak dorang kidal ni...buat keja cekap..kekok mungkin bg kita yg kanan ni tengok..selainnya tu sama jer lah...

::FAIZ FARISH:: said...

mak akupun kidal

Deeyaudeen Sabri said...

huhu aku kidal ! :D

YOUsoF said...

Pelik tidak tapi UNIK!!

ramai kawan yang kidal jenis agak pandai, kreatif.

Just be urself ok!

a'im said...

orang tangan kidal ni kreatif sikit..tapi aku penyokong setia tangan kanan..haha

~ch@wi~ said...

x pelik pon..tulisan owg tgn kidal ni cntek2, mcm ayah sy (bkn sy)..hehehe... yg peliknya owg x kidal nk try tulis guna tgn kidal..msti tulisannya jd pelik..huhuhu

Eyra Rizal: Your MUA said...

MAKEUP CLASSES UPDATES!

-PERSONAL MAKEUP CLASS@SHAH ALAM (21ST DECEMBER 2010) RM150

-PROMOTION BASIC TO ADVANCE CLASS @ SHAH ALAM!
DATE 9/1/2011 & 30/1/11 (PICK 1)
NORMAL PRICE: RM350
PROMO PRICE: RM295

-BEAUTY & FASHION TALK!!!
19/2/2011 (BANGI) OR 20/2/2011 (SHAH ALAM)
NORMAL PRICE: RM100
STUDENT PRICE: RM80

SMS 016-2128740 TO REGISTER
FB: EYRA RIZAL
WEB: WWW.EYRARIZAL.COM
BLOG: WWW.EYRARIZALSTOUCH.BLOGSPOT.COM

hiro said...

gua kidal....haha.

efa said...

@Anisa Hang Tuah ya ka..makaceh :)

efa said...

@apezs shah yea..pelik kan..menarik ka..hoho

efa said...

@Syifa Syazanahehehe ya ka makaceh hahaha

efa said...

@YanaMIB tu la kan majoritinya mmg cmtu..hoho ya ka mcm tu hehehe

efa said...

@A.D.A.M. ya ka mak adam kidal heehe..haahha sma la kalo efa tulis tgn kanan pon huduh gak hehehe :)

efa said...

@DiaUmaiNiNaz la ya ka dinaz...kekok erk..tak pa..tu la kan..

efa said...

@::FAIZ FARISH:: adess sama gak ka huhu..

efa said...

@Deeyaudeen Sabri owh..ya ka..kta serupa bab tu la plak hehehe

efa said...

@YOUsoF UNIK ka..hoho erk..ok i will be myself :) thanks

efa said...

@a'im
kreatif ka..tak taw pon hahaha..ceh ni mesti tulis tgn kanan sb tu sokong tu hehehe

efa said...

@~ch@wi~ cantik ka?rasa cm huduh ja hahaha..ni tulis tgn kanan rupanya hikhik :)yeah itu efa sokong..mmg pelik mcm dh tak nmpak apa yg ditulis hahaha

efa said...

@Eyra Rizal: Your MUA o0pss..promote sini erk..tak pa ti nk beli gua tgk yerp :)

efa said...

@hiro
kita serupa bab kidal tu same with me kehkeh :)

nora said...

unik!

efa said...

@nora
ya ka?hehehe thanks :)

Mra Mastura said...

mule2 ye.then lelama xkesah..try tulis tgn kiri gak.. hahaa..xlawanyee diri sndiri wat =.=

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mereka unik..x pelik pon..hehe

Sasa Al-Sharif said...

ish tak pelik la. aku kidal tau. tp makan pakai tangan kanan jugak