PULAU YANG SANGAT 'PRIVACY'

Perlukan pulau yang ada 'PRIVACY'? Pulau apa itu? sudah tentunya Pulau Gemia yang merupakan salah satu pulau yang berada di negeri Terengganu dan pulau ini terletak berhampiran pulau kapas. Pulau Gemia adalah sebuah pulau kecil dan hanya mempunyai sebuah resort iaitu Gem Island Resort & Spa.Pulau ini popular di kalangan pelancong asing kerana unitnya ada di atas air, kawasannya yang 'privacy'.Pemandangan yang indah dan ia amat sesuai untuk pasangan yang baru berkahwin untuk mengambil pakej bulan madu di sini. Pulau gemia ni sangat mengujakan buat kak Fa tengok hehehe
Apa yang menarik di tempat berkenaan? nak tahu ka? meh Kak Fa tayang buat tatapan sesiapa yang suka pergi melancong ka pulau-pulau ni,yang pasti pulau ni sangatlah privacy ewahhh gitu sesuai sangatlah bagi yang nak pergi berbulan madu ehem-ehem..
Bagi sesiapa yang bakal berkahwin hujung tahun ni ka,cuti sekolah ni ka kan? boleh la ambil pakej Berbulan madu yang tersedia bagi pihak pakej pulau malaysia FB ,banyak lagi pakej yang ada tau!! tapi sekarang jom tengok apa menarik di Pulau Gemia Terengganu ini okey.


Yang pastinya kalau pergi ka pulau di terengganu ini, tak sah kalau tak tengok penyu kan? Penyu bertelur? waahhhh bestkan? daya penarikan negeri Terengganu!! 


Tengok penyu di malam hari


comel sangat anak penyu ni ishhh geram aihhh


Snorkeling dekat dengan karang-karang batu macam ni best.
Pulau ini dikelilingi oleh batu-batuan dan oleh sebab itu ia sedikit terpencil berbanding pulau Kapas.JOM MELANCONG KE PULAU DI TERENGGANU !! 
No comments: