Followers

Monday, May 15, 2017

Jom Hangout

Hye...morning korang semua huh...jom kita hangout mau? hangout apa la ni kan? mesti terkebil-kebil bila cakap ajak hangout? macam ni nak kabokan ka korang selain facebook messenger,whatshapp ni ada lagi huh messenger lain yang boleh korang guna..malah ini lebih senang bagi yang selalu gunakan email sebagai rutin harian untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan menggunakan rangkaian email google.




  • Google Hangouts adalah sebuah platform komunikasi yang dikembangkan oleh Google yang mempunyai :
  •  instant messaging, video chat, SMS dan fitur VOIP.

  • Ia menggantikan tiga produk messaging yang dilaksanakan oleh Google bersamaan dalam layanannya, termasuk Google Talk, Google+ Messenger yang sebelumnya: Huddle, dan Hangouts, sebuah video chat sistem hadir dalam Google+. 

  • Google Hangouts dirancang untuk menjadi sebahagian "masa depan" dari produk telefon, Google Voice, dan terintegrasi beberapa kemampuan dari Google Voice ke Hangouts. 


Dengan adanya aplikasi Chat Hangout ini memperkuat langkah Google untuk memperkuat platformnya dengan aplikasi chatting. Apa yang dilakukan Google ini untuk mengekori para pesaingnya yang lebih dulu telah melancarkan aplikasi yang serupa seperti Apple dengan iMessage dan juga BlackBerry yang lebih unggul dari pada yang lain iaitu BBM (BlackBerry Messenger).


Ini hangout kak Fa 😋



Huh tudia korang kena mencuba tau guna chat hangout by google ni..menarik sangat..malah masa kak Fa belek-belek surat khabar tadi huh rangkaian hangout ni digunakan disekolah juga..wow keterujaan akak tau bila dekat sekolah cikgu mengajar menggunakan rangkaian hangout ni hurmmm menarik bukan? nak tau lanjut kena beli surat khabar..hahaha 😄 eh-eh kesian lak siapa yang tak beli surat khabar tu? tak pa hakak kasi snap gambar ka korang alo-alo kesian eh...nah tengok keratan akhbar ni..bagus cikgu ni 😎💗 pengajaran yang baru untuk tingkatkan prestasi pelajar...i like it 😉 nak tahu lanjut boleh baca eh..Benda-benda baru dan yang mudah difahami untuk generasi akan datang perlu diterapkan..untuk memudahkan pelajar memahami dengan cepat segala pembelajaran yang diajar oleh guru.







SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU-GURU DI SELURUH DUNIA ECEH 😎😍

TERIMA KASIH CIKGU!!


JASAMU MENDIDIK SELAMA INI AKANKU KENANG SELAMANYA







No comments:

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...