Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sihat? 😒meh hakak nak bagitahu 😃korang hanya perlu tabur -tabur ja Anaqiah chia Seed dah korang akan dapat rasa hasil khasiatnya dari ANAQAH CHIA SEED..Woww ke woww? Ianya dapat merawat okey..


Bezanya Anaqah Chia Seed ni sebab banyak approved sijil. Sebab tu ia agak mahal pada pandangan orang yang baru nak mula-mula kenal dengan chia seed ni. Eh? Mahal ke? RM25 sebotol? 180g extra 6g lagi tau !! Harga mampu milik dah rasanya bagi kak Fa 😂Malah Anaqiah Chia Seed ni boleh juga dibuat minum..bukan hanya tabur dalam setiap makanan harian yang kita makan saja tau ! yang penting korang kena konsisten menggunakan Anaqiah Chia Seed ni !!

📔Sijil "High Quality Organic From Mexico", diimport terus dari Mexico.
📒Sijil "High Gred Quality", chia seed yang asli dan berkualiti.
📕Sijil Halal Malaysia- produk muslim dijamin kehalalannya.
📗Sijil Khas tarikh tamat tempoh.
📘Sijil OTCO (OREGAN TILTH).
📙Sijil USDA Organic.
📓Sijil Makmal "Analysis Proven For Heavy Metal" dan "Microorganism".


Huh...jangan ragu-ragu lagi okey? Lagi khasiat Anaqiah Chia Seed ini adalah :#KHASIAT DAN KEBAIKAN ANAQAH CHIA SEED
*******************************************

✔️Baik untuk KesihatanJantung ❤️

- Chia seed kaya dengan Omega-3, serat dan antioksidan yang membolehkannya untuk mengurangkan jumlah kolesterol, LDL dan trigliserida. Kemudian meningkatkan pula kolesterol sihat untuk tubuh kita.

✔️Menstabilkan Gula dalam Darah 🍎

- Chia seed amat berkesan untuk menstabilkan gula dalam darah dengan pengambilan sebanyak 37g sehari.

✔️Baik untuk Sistem Penghadaman 😊

- Chia seed mengandungi 40% serat, 35% serat tidak larut dan 5& serat larut . Ia seumpama satu pertiga daripada pengambilan serat harian yang telah disyorkan untuk orang dewasa. Dengan pengambilan chia seed setiap hari, sistem penghadaman akan menjadi lebih baik kerana anda memperoleh kandungan serat yang baik.

✔️Kesihatan Mental 😁

- Chia seed mampu memberi rawatan kepada attention deficit hyperactive disorder (ADHD) kerana mempunyai kandungan Omega-3 yang tinggi. Malah boleh juga membantu penyakit Alzheimer dan kemurungan.

✔️Mempertingkatkan Prestasi Sukan 

- Untuk anda yang gemar bersukan, anda boleh campurkan chia seed dengan air isotonik sebelum bersukan untuk membantu anda untuk tahan dan bertenaga lebih lama. Selain isotonik, minuman kesihatan yang anda amalkan juga boleh dicampur dengan chia seed.

✔️Pengurangan Berat Badan 

- Disebabkan chia seed ni kaya dengan serat, ia akan menyerap air dengan banyak dan mengembang didalam perut akan akan membuat anda berasa kenyang. Malah protein yang terdapat dalam chia seed pula akan membantu untuk mengurangkan selera makan dan pengambilan makanan. Anda yang ingin kurangkan berat badan boleh lah amalkan chia seed ni setiap hari.

✔️Tulang yang Kuat 

- Chia seed mengandungi kalsium, mgnesium, phophorus dan protein yang tinggi. Ia dapat membantu anda supaya mengekalkan tulang dan gigi yang sihat dan kuat. Malah jika anda alergi kepada tenusu (diary), anda boleh mengambil chia seed untuk keperluan kalsium anda.

✔️Baik untuk Wanita Mengandung dan Menyusu Bayi 

- Wanita mengandung dan ibu menyusu boleh mengamalkan chia seed kerana ia kaya dengan Omega-3 yang penting untuk pembangunan visual & otak janin. Malah ia juga mambantu anda untuk mengelakkan kemurungan selepas bersalin.

Tudia-tudia banyak betul kelebihan dan khasiatnya bukan? 👆 Wowww sangat korang perlu cuba !!

SEBUTIR SEJUTA KHASIAT
Berminat?? whatshapp si lelaju okey? www.wasap.my/60134294786
No comments: