Followers

Monday, May 9, 2011

tidak celik fungsi

Assalammualikum dan morning semua huh tetiba aku nak kongsi dengan ampa semua pasal tidak celik fungsi haha bukan tidak celik IT tapi ini tidak celik fungsi ok!!benda ni dah banyak kali terjadi di depan mata aku sendiri haha jenuh menunggu tapi dah orang tak tanya masih aku menunggu tetiba dah tak tahan menunggu aku pun apa lagi pergi membantu kahkah sebab lama sangatkan aku nunggu haha so nak taw fungsi apa yang tidak celik itu?


fungsi 1

nak tambah nilai touch N go? yang ni selalu jadi kat aku time ramai benor orang kat ATM tu tapi sayangnya orang kat depan aku ni lama bebenor la, aku terus tanya  " akak napa lama sangat" [ tak tahan tunggu lama tak sabar benor aku ] lepas tu akak tu cakap "adik err ni pertama kali akak nak tambah nilai touch N go kat ATM selalu terus kat tol ja,macam mana guna erk?dalam hati aku [ la tak reti guna cara nak tambah nilai touch N go rupanya patut la lama aku nunggu] err pastu aku ajar la macam mana cara nak ajar kat akak tu,pastu daya kata terima kasih dan gelak pada diri sndiri [kuat benor akak tu gelak ]sebab tak reti guna tapi nak buat haha itu baru 1 kejadian huhu tapi ada lagi nak taw?


fungsi 2

Air penapis ni haha baru ja jadi di pejabat aku kehkeh,nak tau apa mesti ampa yang baca ni dapat teka kan?kehkeh :P hurm ada la sorang staff ni gamaknya tak pernah dya mai turun pantry kat pejabat ni kot ekeke :D nak tau apa? haha dya tak reti nak guna penapis tu huhu macam pic tu kan ada warna pink [ untuk air panas ] warna biru [ untuk cool ] dya tak tau macam mana fungsinya huhu pastu nak tergelak la pulak aku pastu ada la yang ajar dya macam mana nak guna cuma kena tekan button yang aku tanda warna merah tu hehe nasib bertanya :)


fungsi 3



huh ini pula microsoft word 2010 ekeke ni terlebih upgrade macam aku tapi aku suka explore mencuba sana sini jadi aku taw la fungsinya,tetiba kat pejabat aku ni ada 1 student ni datang tanya aku "miss u tau ka macam mana mau print itu document"? aku dengan muka blur ingat tak reti print guna system company  aku kerja tu tapi alih-alih lain pula ekeke :D student tu kata lagi " miss u tau macam mana nak print guna word 2010?" aku senyum pastu aku ajar la dekat student tu kena print tekan simbol printer yang macam aku tanda yang bewarna merah tu.Lepas tu dya kata "owh macam tu saya huh kalau mau print pakai 2007&2003,ini laptop saya huh baru upgrade pakai word 2010 banyak fungsi tak taw sambil senyum-senyum lagi pastu dya kata lagi "thank you huh for help me" haha yang macam tu pun ada :)err baru tiga tidak celik fungsi ka ada lagi?ekeke :D kalau ada nanti kasi taw na huhu boleh sama-sama kongsi cara penggunaannya hehe


P/S: Segan bertanya sesat jalan :D rajin-rajinlah bertanya kalau tidak tahu untuk berbuat sesuatu perkara :)

8 comments:

JIJI YU said...

ekeke..akt umah mmber aku..kaler merah tu untuk air sejuk weh

zOeY zAu YaH said...

yg 1st tu saya pun tak tau hahahha jakun tol.yg 2nd tu mmg kesian lah kalau tak tau dan yg 3rd tu sama lah kita..x tau tp ska explore masuk sana sini then terus tau haha...tp bla x tau apa2 kita lok la bertnya.buat apa nk malu.yg tau lak kenelah bagitau sbb 1 day ada bnda yg kita x tau org pun ska nk tlg kita sbb kita penah tlg org kan? good2..

man yusoef said...

yg touch n go tu mungkin akan sesat gak..sbb tak pernah guna..yg water heater tu...kat rumah ada, so reti guna..sama design mcm gambar plak tu..hahaha...yg microsoft ofis tu, ermm...tau kot..cis, ketinggalan sungguh...

Mrs.Yie said...

hehe..akak pun pernah kena sekali buta fungsi ni..masa tu nak masukkan duit guna mesin apa tah org pggil tu..haha..yg maybank punya..kita letak duit,pastu dia telan duit tu..wakakaka..nasib baik ada ank sedara yg biasa guna mesin tu..dia la yg ajar :)

Syafiq Rosli said...

hehe..bgus lah..tunjuk ajar kan dekat orang kan..:)

iniialahaku said...

dah lama aku xpkai word 2007/2003..klau tanya aku balik...memang faild abes...

Solihin Zubir said...

haha.. lawak...
len kali, jgn malu bertanya.. jgn jd bodoh sombong.. ye tak? heheh..

Tokan said...

Sama la ngan teman...yang first tu...fobia beno berurusan guna mesin....

PUTIH MELEPAK BAGAI SANG PUTERI

Ramai yang nak putih? mesti ramai kan? tetambah bagi yang banyak aktif dalam sukan luar ni..terutama budak sekolah dan pelajar universiti.....