Followers

Tuesday, April 5, 2011

caffeine VS plax

assalammualikum semua ok ada tak baca blog akak LM   hari tu? Huh pasal kopi espresso yang sedap diminum waktu pagi ahaks huhu dan juga pendapat akak LM pasal KOPI,aku yang sebenarnya tak boleh minum benda yang bercaffeine ni sebenarnya sebab dalam pengawalan untuk memakai braces huhu tu pun disuggest oleh seorang nurse kat aku masa pi jumpa doktor hari tu sebab pasal lain tetiba disuggest macam tu so fikir punya fikir boleh gak erk buat braces tu hoho sebab diskaun miahaha ke free? haha :P


ok hari ni aku nak bagi taw pasal caffeine plak hehe meh baca sini


Caffeine is a bitter substance found in coffee, tea, soft drinks, chocolate, kola nuts, and certain medicines. It has many effects on the body's metabolism, including stimulating the central nervous system. This can make you more alert and give you a boost of energy.

For most people, the amount of caffeine in two to four cups of coffee a day is not harmful. However, too much caffeine can make you restless, anxious, and irritable. It may also keep you from sleeping well and cause headaches, abnormal heart rhythms, or other problems. If you stop using caffeine, you could get withdrawal symptoms. 

Some people are more sensitive to the effects of caffeine than others. They should limit their use of caffeine. So should pregnant and nursing women. Certain drugs and supplements may interact with caffeine. If you have questions about whether caffeine is safe for you, talk with your health care provider.


tak faham?pi google  translate malas nak translate miahaha :P


doktor nasihat aku jangan minum caffeine sebab nak pakai braces tapi saya degil tetap minum juga huhu so bagi saudara dan saudari yang suka minum caffeine tu kurang-kurangkan lah erk tapi lepas ja minum caffeine tu mestilah menggunakan


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


kumurlah dengan benda alah ni :)

5 comments:

YanaMIB said...

minum kopi boleh kuningkan gigi T_T

ada x ubt gigi yg boleh putihkn gigi kaw kaw punya?? heee~

CGG said...

kene jaga kesihatan mulut..
ti kalo gigi da sakit macam akak today..azabbbb

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kumur jgn tak kumur ..haha.tp kopi maheii x kuning lak..malah teh lak akak rasa lbh kuning kan gigi lah efa.adoii

gadisBunga said...

tapi kopi sedap.

heheh!

*nak gi cari espresso dabel shot balik opis ni!

PeNgEmiS dUniA said...

weewitt efa nak pakai brace la !

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...