Tsunami di jepun

Assalammualikum dan selamat tengahari semua hurm hari ni aku agak sedih dan terkejut mengenangkan tsunami di jepun tu hurm banyak yang terkorban kan? dengar cerita 300 orang yang terkorban dan mungkin menigkat, dengar ja berita tu aku terus teringat dekat kak sepupu aku yang ada kat jepun tu dan bila bukak ja FB nampak lak status baru dia tengah prepare apa-apa yang patut sebab kak sepupu aku tu tak la duk dekat ngan area yang kena tsunami tu tapi kena prepare gak la kan takut-takut gempa tu sampai ka kat situ kena alert,kak sepupu aku tu duk Chiryu-shi, Aichi, Japan. Aku harap kak sepupu aku kak mira& husband always take care always and be careful and efa hope semuanya akan baik-baik aja,harap kak mira sabar dan bawa berbanyak berdoa dan bertawakal moga dilindungi olehNYA insyaallah semua akan baik-baik aja always take care yea akak mira&husband.


Efa dan keluarga kat malaysia ni berdoa moga kak mira&husband baik-baik aja dekat sana erk, marilah kita berdoa semoga semua rakyat malaysia yang ada disana dilindungiNYA moga-moga insyaallah amin. Hurm macam-macam telah berlaku sekali dan mengingatkan aku juga pada cerita pasal 2012 wallahua'lam apa-apa pun kita yang berumat islam ni haruslah mengingati kepada Kematian juga moga kita dapat menjalani semua yang diperintah olehNYA marilah kita sama-sama renung-renungkan semoga kita tidak tersesat jauh insyaallah moga-moga. Janganlah kita terlalu asyik dengan dunia tapi bab-bab yang sebegitu kita alpa ok!!renung-renungkan!!


 Blog kak sepupu Efa [ kak MIRA ] hope korang dapat mendoakan semoga semua rakyat malaysia yang berada disana semoga selamat insyaallah. Masih menunggu berita-berita baru dari sana. 



Video Tsunami di jepun



12 comments:

~eRna daRL!ng~ said...

~smoga Allah melindungi kak sepupu kamu ye..amin..~

cOnfuSeME said...

moga semua selamat..amin~

Zulfahmi Abidin said...

:'(

Anisa Hang Tuah said...

semoga segalanya akan dilindungi Allah

touya said...

Tragedi ini terlalu kecil jika dibangdingkan dengan hari kiamat yang akan datang kelak .

Solihin Zubir said...

mudah-mudahan kak mira dan semua selamat di sana..
smoga kita semua dilindungi drp perkara tak diingini.. amin..

misz sheyla said...

semoga selamat semua :)

SyedGraphiX said...

moga Allah lindungi mereka :'(

d_LA said...

hope semua selamat..mmg ngeri tgk video tu..huhu

A'IM said...

doakan untuk mereka

yusmEa said...

efa..tq sebab doakn utk kami. alhmadulillah kami ok kat sini. harap2 xde lagi gempa susulan yg happen.

Siti Safiyyah said...

semoga sepupu kamu tu selamat ye..takut gak kalo tsunami jadi kat malaysia pulak..nauzubillahi min zalik


psstt : Anda masih ada ayah? Hargailah dia sebelum ...