Wednesday, March 2, 2011

Durian sedap kot

Assalammualikum semua huh sapa sini tak makan durian? rugi ok sebab durian kan raja buah rugi kalau tak makan wehuhuhu aku memang minat makan durian tapi tak la banyak dua tiga ulas ja ahaha bukan 2 tiga biji semua makan kehkeh :D aku better lebih minat tempoyak yehaak menang sedap makan plak dengan sambal belacan pergh...sedap kot kan?

paling best time balik kampung dekat perak pergh...kalau time buah lagi syok depan rumah arwah tok aku pn dah memang ada buah..taw buah apa? buah rambutan kekeke pokok buah durian pun ada tapi kan mcm dah tak menjadi ja buahnya huhu kat kebun ok plak huhu...memang sedap durian memang rugi kalau korang tak makan taw huhu yumm..memang i like durian taw huhu tapi tak la makan sampai pulun sangat kan hehehe ala kadar ja....tapi sebelum makan buah durian dan selepas makan durian make sure minum air kosong untuk elak dari dehidrasi ok.


nak buat tempoyak la huhu leh makan dengan sambal belacan pergh...sedap hikhik :) nak taw lajut pasal durian meh tengok sini khasiat buah durian ok :)


pic dipinjam dari google uish sedapnya ngee :D

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

aku paling suka makan durian ni.... kira mcm hantu durian gakla...hehehe

man yusoef said...

suke jugak, tapi bukan peminat setia...hahaha

BRO_MONDAY said...

miss efa : durian ni sedap kalo beli pastu makan ramai²...kalo sensoram, bagi ai x feel sangat lah...

x sabar nak gi dusun durian member lagi...tahun lepas ai gi...kat kuala pilah N9...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "WAJAR ATAU TIDAK ???"
2.New Entry "KENAPA DENGAN HARI INI???"

Solihin Zubir said...

uiii.. comeynya isi durian tuuu... gebu molek.. mesti lazat ni.. gggrrrr... ngidam!

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sih...