Wednesday, March 2, 2011

disebalik nama

assalammualikum and hye semua ok malam ni nak cerita disebalik nama aku ok hurm masa dekat sekolah dulu sesi orientasi dalam kelas kena memperkenalkan nama dan lain-lain kan? hurm...bab nak perkenal nama ni yang tak gemar la sangat taw sebab apa? Pertama suara aku tak boleh nak pekik kuat hoho Kedua nama aku ni dah la orang susah nak sebut asyik duk tergeliat-geliat aja haish...ketiga bila bagi taw nama asyik duk tanya nama apa maksud haish...


Ok bab nama aku ni semua asyik susah nak sebut termasuk cikgu aku huwargh...mengapakah susah nak sebut huh? pelik sangat yea? huhu tapi aku bersyukur nama yang diberi oleh keluarga aku hurm...bagi meringkaskan nama aku bagi yang kenal aku just panggil aku  ( efa ) dari nama penuh aku Nurul Aifaa, tergeliat tak nak sebut nama aku? paling aku ingat hingga sekarang pasal cikgu aku time masa sekolah rendah panggil nama aku yang memang aku tak taw dah nak kata apa asyik duk salah ja panggil nama aku  huhu adoi la cikgu...nak taw apa kisah nama yang dya panggil tunggu next entry ok :)


lepas sekolah aku sambung study dekat kolej dan kerja ingat ok la tak da silap-silap or salah panggil nama ni lagi hurm...member-member kat tempat kerja  aku ni asyik duk sakat aku taw diorang panggil nama aku apa? Alfa romeo grr...geram ja aku..."eh-eh alfa romeo eh-eh silap aifaa" grr...sakit telinga ja dengar,diorang tu sengaja kan nak sakat aku time tu haish...lepas tak kerja situ rindu  pulak lawak-lawak diorang yang duk sakat aku tu huhu :)


hurm...walau apa pun nama korang yang diberi oleh ibu bapa korang percayalah ia ada makna disebaliknya kan-kan biar apa pun orang kata yang penting ada nama dari tak erk huhu nama korang apa sedap ka susah sebut ka panjang sangat?



6 comments:

dean said...

hhuhu..bangga dengan nama sendiri..

alpha,beta..gamma..

hehe

YUL said...

nama yul lagi ar, peh, susah nak sebut, mana2 kalau org kalau sebut nma yul kompem tergagap2, haha, ada aura tu. hurm nice nme alfa romeo, kehkeh

sembil9n said...

aifa....pe yg ssh sgt????

A'IM said...

sedap gak tu alfa romeo..haha

adamzico said...

efa: pertama sekali.. bagus kerana efa bangga dgn nama yang telah diberi oleh parent efa.. gud2.. second, efa kena faham.. nama efa tu.. mesti ade makna yg tersendiri & ianya mencerminkan peribadi efa.. so jgn bimbang or ragu.. just believe in ur self n ur name k? (skipping london lak) hehe..

::FAIZ FARISH:: said...

sedap apa nama kau.... hm

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sih...