Masihkan Terjalin

Masihkah tarjalin apakah? huhu ok ia berkenaan dengan hubungan keluarga yang jikalau keluarga mereka bercerai or keluarganya dah kembali ke rahmatullah. Seperti contoh disini aku nak bagi ok ini kisah benar ok huhu..keluarga belah  arwah ayah aku T_T sebenarnya aku windu arwah ayah aku ok uhuk :'( tapi aku kena kuat hadapi semua dugaan itu. 

Ok walaupun arwah ayah aku dah tiada tapi perhubungan keluarga belah arwah ayah aku masih lagi terjalin yerp..mereka semua masih ingat kitaorang lagi walau arwah ayah aku tak ada. Mereka selalu ja telefon dan suruh balik kampung tak kira hari raya ka...or cuti-cuti weekend...kitaorang pon for sure la balik bila free,dulu lepas arwah ayah aku kembali kerahmatullah aku ingat keluarga belah arwah ayah aku ni dah lupa akan kami...tapi aku silap hubungan kekeluargaan masih lagi terjalin..kini lebih-lebih erat...tanggapan aku dulu itu silap mengenai hubungan kekeluargan macam tu, Aku rasa bertuah sebab masih ada lagi yang sayang belah keluarga arwah ayah aku sobsob teharu :( walaupun arwah ayah aku dah kembali ke rahmatullah namun aku redha dengan ketentuaannya dan memberi aku keluarga yang bahagia kini walau tanpa arwah ayah....Rupanya perhubungan itu makin kian mesra....

Mereka masih lagi mengingati kami sekeluarga amatlah aku gembira dengan mereka kini...ia kini aku amatlah tidak perlu bimbang akan benda yang aku sangka tidak akan terjalin itu...Tapi kalau yang bercerai aku no komen pulak tapi ada ja aku tengok walau ibu bapa mereka bercerai namun masih terjalin perhubungan belah keluarga suami or isteri mereka apa-apa pon Alhamdulilah jikalau perhubungan itu masih terjalin Amin...


Walau bukan kerana kembali kerahmatullah atau bercerai...kalau yang masih ada keluarga belah ayah atau mak tu mesti akan lebih erat kan perhubungan itu kan? betul tak korang?


14 comments:

AesyaZealous said...

betul2.. sy xde pengalaman macam kamu lg.. papepun, enjoy ur life k. alhamdulillah dpt family mcm tu :)

Anisa Hang Tuah said...

air dicincang tak kan putus..
(:

YanaMIB said...

ms parents tgh ada lg ni la kena rajin contact famili kn..yela kita ni pelapis dorg kn..klu xkenal sedara ssh la nnt nk kenduri ke ape..xde wakil nk dtg..hihi =)

::FAIZ FARISH:: said...

Jagalah Hubungan itu... Semoga ianya berkekalan.

kay_are said...

bagus r kalau cam2.. cam2 baru r hubungan xkan terputus sampai bile2..

bunga said...

insyAllah berkekalan..

man yusoef said...

betol tu..air dicincang tak kan putus...

arep_lockermonth said...

air dicincang x kan putus la efa!!!

Nadhirah-chan said...

bagus la dorang masih ingat kan . islam sendiri pun galakkan kita jaga hubungan sesama saudara . baru harmoni dan aman damai hikhik :)

A'IM said...

kalau kita tak sombong dan tak berhasad dengki kita akan di ingati...bebraiklah dengan seseiapa saja

anizsDANbintang... said...

kalau dibuat salasilah keluarga, masih ada ikatan kan? =)

mr.syazwan said...

betul kata A'IM tu..

alhamdulilah masih merapatkan silaturrahim kan


al-fatihah pd ayah awk..

Syafiq Rosli said...

jangan risau..bila darah yang mengalir dalam tubuh adalah darah kekeluargaan mereka pasti akan menghmpiri kita

Encik Blogger said...

ermm.. cmne nak cakap nie.. tp suka sgt baca tentang ni