Kelas Photoshop

Assalammualaikum dan pagi korang huh kan hari tu aku kata nak buat entry pasal kelas photoshop yang aku pi hari sabtu minggu lepas ingat tak? ka lupa hoho ok tak pa lah meh nak kongsi pasal kelas photoshop tu huh aku ni belajar ja sijil multimedia hoho tapi disebabkan aku punya komputer kat rumah tak boleh pakai sudah gara-gara malware dan macam-macam lagi langsung tak leh nak tekan button nak buka so aku pun tak leh la nak duk congok buka photoshop or edit apa-apa haish...berkat kesabaran lepas belajar aku kerja then aku beli la laptop so lepas tu tercongok duk depan laptop duk edit pic,ahaha ya la dah ada laptop dan leh download prisian yang aku memang minat photoshop tu huh tapi aku pakai adobe photoshop 7 saja sedih tak da full sofware adobe photoshop cs 2 or 3 huwargh..tapi agak berbaloi aku pi kelas tu sebab aku dapat full sofware photoshop cs3 dan ahaks sofware yang aku cari juga selama ni nak tahu apa? huh lightroom 2 taw camna sofware tu?


huh ini rupa sofware lightroom 2, tu hehe teruja ok =)



ini pulak adobe cs3 huhu tak pa ti aku tukar pakai cs5 lagi lates kan? hehe


pergh aku minat HDR hehehe pencinta HDR kehkeh salah satu HDR yang aku buat masa kelas tu yang macam dekat pic sofware lightroom 2 tu huh tp tu dah edit pakai lightroom huhu yang real HDR yang dekat bawah ni



*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 ok tak? HDR yang aku buat ka KO? ahahaha ni la budak baru nak belajar huhu so sapa pencinta HDR leh la aja aku hikhik ;)
sebab apa aku minat HDR? sebab bila edit pic tu nampak like a cartoon kahkah ya ka? ahahaha hurm ni antara pic yang dipijam dari FB sifu Encik Fuad dya la yang ajar huhu :)

Pic diatas ketika kelas berjalan, aku yang bertudung pink yang tengah khusyuk duk tengok cikgu mengajar ahaha yang belakang aku yang kiri sekali tu yang ada komputer tu,huh dia tu la salah satu blogger yang aku bagitaw tu jadi gak dya mai hikhik :)lepas habis kelas kita orang snap pic plak hikhik pic kenangan :)
 

aku yang bertudung pink ahahaha dan tukang ajar kelas tu yang belah kanan sekali yeah itu dya encik fuad kita si sifu =) yang belah kiri yang beakang aku baju merah sebelah dya tu  baju hitam kan huh yang sebelah baju hitam tu encik syam tukang ajar waktu kelas tu juga hehehe =) huh sebelah encik fuad tu adalah salah satu blogger yang aku bagi taw korang ritu huh itu dya shaufiq huhu

pic candid yang muka aku tak tercandid kahkah :P

 heh itu aja nak kongsi nanti nak kongsi lak pasal HDR huhu yeah tunggu...mood semangat tengok Kamera DSLR sekarang wehuhu nak beli-nak beli sapa nak sponsor aku beli ahahaha

15 comments:

apezs shah said...

salam efa cantiknya..
apezs nak satu.. ajarkan ke..:p apezs pakai c5

Mr feckry said...

wei nak blajar la..

ejulz said...

waaaa.. ada software cs5 x??

sembil9n said...

mak aih...ko mkin terer!!

YanaMIB said...

woo menarik! pasni bley buat business design header org..eh! =P

sis pernah guna sekali je adobe nih..skrg mmg kelaut...xreti dh nk guna..haha~ =P

A'IM said...

belajar sendiri jer lighning tu..pastu cari preset kat internet

Putri_Aizat said...

bestnyer...nak blaja gak...cantik tuuuu....

Sunah Mohammad said...

fuiyooo...lawanye masjid tu! ajar sket~ ;D

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

mr.syazwan said...

wow! best!

lps ni leh ajar wan

wat tutorial boleh???

=_=

Heidi Shafiq said...

wah best giler.. aku kaki bangku bab photoshop ni.. teringin nak belajar.. :D

adamzico said...

ade photoshop tp xpandai nk gune.. tunjuk ajarku sifu..!!!

Ujang9897 said...

derm..terasa buta IT..=)

mcm mana nk buat widget tu

Sasa Al-Sharif said...

wah bestnya. tak pernah ambik kursus. main hentam ja. dulu mula2 belajar basic pun masa form 5 ambik subjek ICT

man yusoef said...

wah smart!! haha..serius tak reti berphotoshop...pakai pon CS4 portable dgn alasan senang bwk ke hulu ke hilir tanpa susah2 nak install