Followers

Tuesday, February 8, 2011

Cuti Raya Cina Jejalan

Ok masa aku cuti raya cina hari tu holiday banyak panjang hahaha taw mula cuti bila? ok 1 hari bulan feb hingga 6 feb hambik kau...nak sangat cuti kehkeh macam-macam tempat aku jejalan hahaha paling best aku pi jejalan taw kat mana Jepun ok sila percaya 


 ok aku tipu bukan aku pi jepun hahaha kat malaysia ja pon kuinkuin =) 
pic ni tepi starbucks dekat 1st avenue mall Penang hahaha


ok air yang aku minum tu bukan dari starbucks tapi Nama yang agak glamour untuk blog yang sememangnya cool..blog aku ja tak Cool hahaha..ok tu air dari.....


memang Cool Habis hahaha =) aku ambik perisa pearl capucino, siap ada pearl woo..tak caya sila zoom pic tu ada nampak pearl hehe


aku pergi lagi jejalan seluruh 1st Avenue tu first time masuk hahaha jakun jap kehkeh selalu meronggeng dekat mall lain..ni kira Mall yang agak baru siap ada Pavillion lagi  ingat KL ja ada? hahaha :P konon nak window shopping tuptup terbeli sudah hahaha...melayang duit aku hahaha..tapi bebaloi..taw beli kasut yang macam mana?ok mata aku la ni asyik duk suka tengok kasut  yang ada reben  or ada bunga depan or ala-ala nampak macam bunga dekat depan kasut tu hoho awat tak taw aku suka kasut cmtu...yang lebih kurang macam ni

kalau kasut cmni pi kenduri or kerja saja,tapi tak tinggi la cmtu sngat hehehe =) sebab apa pkai kasut tinggi? ok fine ok ketot 


aku better suka flat shoes kalau pi jalan..cepat sikit jalan hahaha



so aku rembat kasut yang flat  macam kat atas tu tapi depan tu ada bunga..ala-ala bunga tapi tak nampak sangat macam bunga kot hehehe mak aku tak suka aku pakai kasut tinggi bila mai kerja..kenapa? sebab mak aku taw aku ni jenis suka panjat tangga dari panjat lift eh-eh bukan panjat lift hahaha naik tangga naik lift huhu dan satu lagi kerja aku ni lebih kena banyak jalan..kalau da problem system huhu..


lepas tu aku,kak aku dan member dya terus lagi berjalan-jalan tanpa hinggat dunia..merayau-rayau entah kemana sambil duk pening cari kedai makan yang konon kata femes tu tak jumpa...last-last merayau kot Mall lain pula cuci-cuci mata lagi huhu..ketika kami sibuk mencuci mata terdengar satu penguguman speaker yang kuat lagi gitu...

bunyi bengini teng-teng..." Selamat pagi kepada semua disini ada satu penguguman seorang kanak-kanak berusia kira-kira 3/4 tahun sedang mencari ibu bapanya, kanak-kanak ini memakai baju merah dan berseluar pendek, kepada ibu bapa yang kehilangan anak mereka sila ke kauter pertanyaan.Sekian Terima kasih " teng-teng....huh?hilang budak? So disini aku nak tekankan janganlah korang kalau nak membeli belah tu tak hinggat dunia sampaikan anak sendiri buat tak tau dah kan hilang ? macam mana pula kalau tak jumpa? kalau jumpa macam allhamdulilah la kan ? kalau tak punah segalanya...kan ? So jagalah anak korang or adik korang ka yang ikut korang pi beli belah tu erk jangan membeli hingga tak hinggat dunia lak taw ? membeli  biar berpada-pada dan lebih berhati-hati erk ok?


7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

flat shoe sgt comel & sempoi..mudah bergerakk

Mr feckry said...

gua cam dah addict dengan cool blog ni

ejulz said...

selamat bercuti.. :)

::FAIZ FARISH:: said...

kasut tinggi cam tu, tak sakit kaki ke?

gadisBunga said...

suke flats jugak!
tapi sekali sekala pakai heels pun cool. hihi~

zOeY zAu YaH said...

cool blog kegemaran saya juga ! hehe..

aibaks said...

uih.. jauh nye penang.. klu kat kl ok gak.. huhu

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...