Seorang Blogger Masuk Tv!!!

Seperti tajuk aku tu....ada sorang blogger masuk Tv???waah-waah...aku bukan main teruja bila baca entry dya tu...bukan apa aku ni jarang tengok tv RTM ni kekadang ja bukan apa tv siaran rtm umah aku ni kan erk berbintik-bintik ish...susah benor la area umah aku ni...kekadang elok kekadang erk bintik-bintik lagi...ish2 sabar ja la..berbalik pada isu blogger masuk tv tu ok...aku terbaca blog dya petang tadi sebelum balik rumah..dya update blog dya...aku pon comment la entry dya tanya bila dya akan masuk tv...tapi lum balas lg komen aku dh balik...adess la..lepas ja balik...bertaruh sat dengan jalan yang amatlah sesak dikala hari jumaat aduss sabar ja la mampu...sampai umah taw kul bpa? pukul 6.35 ok...kira dah lambat la...aku ingat si blogger tu punya tayangan dan masuk tv tu malam..tuptup time mak aku bukak tv lepas balik tu kan-kan..mak aku buka la siaran RTM ok...aik aku kata kat mak aku 'elok pula kan mak tv 1 ni kan..elok sikit la dari berbintik-bintik banyak tu'.pastu tuptup keluar muka blogger tu...HUH???? aku terkejut jap sambil kata kat mak aku 'mak-mak tu akak yang kat dalam blog tu la mak',pastu mak aku kata 'blog apa plak hang ni' aku sambil senyum-senyum kata 'eh lupa tak tunjuk kat mak pula pasal blogger tu hehehe'.Aku kembali menonton tengok apa yang dikatakan oleh blogger tu kat tv...uish ni pasal kisah sis CGG ke layar tv sehingga ia tak ubah macam documentari ok?Rancangan tu adalah  'Rahmat Kasih' memaparkan mengenai penerima-penerima bantuan zakat yang telah berjaya setelah menerima bantuan zakat daripada MAIWP. Selain itu juga, rancangan tersebut turut memaparkan institusi-institusi di bawah MAIWP dengan menyiarkan beberapa bekas pelatih Institut Kemahiran Baitulmal, penghuni Darul Kifayah dan penuntut Institut Profesional Baitulmal yang kini telah berjaya.Nak tahu lebih lanjut?  [boleh tengok sini ]
aku baru ja google tentang rancangan tu ok?jakun jap sebab jejarang tengok RTM ni sebab tv ni asyik bintik-bintik..ok..0o.baru aku taw apa sebenarnya kisah cerita tu huhu..cian aku..baru nak taw ish-ish..nasib sempat aku tengok...nampak la sis CGG dalam tv...yerp comel la sis CGG pakai shawl tadi...napa cakap tak comel pula..bangga sama sis la...sungguhku teruja...taw salut sama sis la...menceritakan tentang kisah anak-anak yatim darul kifayah...waah...uhuk...bangga sama dya la...yea betul kata sis CGG kita harus lebih menghargai mereka ni...uhuk sedih plak sebab +____+ aku pon anak yatim juga uhuk :( yeah apa-apa pun aku redha dengan ketentuannya...namun perlu tabah hadapi ujian dan cabaran hidup....salut sesangat sama sis CGG ni...aku follow sis CGG ni sebelum dya kahwin lagi...tapi jejarang aku gi blog sis CGG..kekadang kalo daya update dan aku ternampak dya update ja aku bukak :) ok pakat-pakat kita menghargai anak-anak yatim...kerana pabila kita menghargainya,membantunya akan mendapat pahala...tak gitu?ok nak tahu sapa BLOGGER tu...pakat-pakat terjah ke blognya ini entry yang petang tadi  [ sis CGG ]
yang ini pulak entry sebelum rancangan tu [KLIK SINI ]

for sis CGG your great sis...i suka cara anda...terharu sangat :) nak jadi cam akak la

7 comments:

ZWAN SABRI said...

X boleh jadi ni,
Zwan pown nak masok tv jugak..
huhu

apezs shah said...

salam.

hye efa.. kenal saya? CGG masok TV tu kan.. Bestnya...;)

* apezs dah follow efa ni.. Dtg tmpt baru yea..;)

My MiRa said...

wah......bestnyer masuk tv......hu3......tahniah untuk akak tue..

CGG said...

ThAnks dik:) terharunyeeeee akak..kim slm sma mak anda oke..

Thanks folo akak..;)

Take care.jgn jdkan status kita sebagai penghalang tuk terus berjaya..

Huhu masih lg rasa tak comel td..wish u all the best dik

misz molecule said...

wahhh..tak tertengok pulak..






makin ramai masuk tv sekarang blogger2 kite:)

::FAIZ FARISH:: said...

:)

Gayahspears said...

teringin jugak nk masuk tb tp tak berkesempatan :) huhu