Followers

Friday, January 21, 2011

macam mana nak ubah!!

ditanya oleh seorang teman...


macam mana mahu ubah...


ubah apa?


mengubah sesorang..



Bab ubah seseorang ni susah ok


korang reti?


aku tak mampu untuk ubah seseorang itu...


hanya dirinya sendiri dapat ubah...


Ditanya lagi padaku 'macam mana nak ubah perangainya itu'?


seperti aku kata memang susah nak ubah perangai manusia ni..


yang penting pendirian diorang..


ya aku mengaku kalau salah kita tegur..tapi nak wat macam mana?


nak tegur salah tak tegur salah..


kawan aku jadi pening memikirkan tentang adiknya yang suka sesama jenis..


tapi adiknya itu perempuan



korang faham kan?

macam mana nak ubah?Full stop aku pon jadi pening dengan member aku



asyik tanya aku cmna nak ubah perangai cmtu?


jangan tanya lagi aku....i dont no ok..

korang leh jawab tak?



aku tanya korang la...haish aku pening....tolong jawab jap erk


Photobucket







11 comments:

DiaUmaiNiNaz said...

haa, bab perasaan sukaa pada sejenis ni susah sikiit,..tp suka tu mcm mana ...tapi kalau dah melanggar tabi'i ajaran Islam...segeralah bertindak..jangan biarkan saja..cari org yg bole cth Ustazah ke?? kounsling sikit kat dia...

aibaks said...

payah gak ni mek. tang ubah2 orang ni payah skit.. kene orang yang die sangat percaya yang ubahkan.. baru ok kot..

nota kaki: BE tu klu efa rajin bw leh la dapat.. tp kene jaga trafik.. hari2 kene riban2..
CPA ni.. cam aibaks ckp dlm blog..
CPC plak klu klik dpt earn..tp kene rajin post n3.. camtu la..

arep_lockermonth said...

hurmm :P !

Hazwan said...

kena dakwah secara berhikmah...
cegah sebelum parah

Anisa Hang Tuah said...

susah bab nak ubah org ni
:(

ch!natsu said...

hmm nasihatkanlah dia slalu..
ingtkan dia.. serta doakan dia..
tue jerla yg bule kot..

JIJI YU said...

dalam quran pon de gitau..kalo umat atau seseoaran gtu taknak berubah..make ALLAH pon takkan merubah mereka..kena ade usaha sndiri nak berubah..kite yang nak tlg merubah ni kena sntiase berdoa la plak..

nub said...

sokong hazwan! nanti dah parah susah...

Solihin Zubir said...

tiada yg dapat mengubah seseorang itu melainkan dirinya sendiri.. =)

Encik Tikus said...

aish wa pun pening aaa, panadol.. panadol...

YOUsoF said...

Try cari cara yang dapa ubah cara pemikiran dia.. Lagi bagus dapat bagi contoh yg same masalah camtu..

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...