Wednesday, January 5, 2011

Kau Memang Hebat....

Salam and hye all apa khabar sihat ok hari ni aku nak gitaw satu benda yang aku baru taw ja semalam kat tv dalam rancangan soal jawab kt TV3 tu ok...yeah nampak sangat aku terlepas pandang tengok berita dan newpaper adess la...macam mana plak leh jadi macam tu aduss abaikan yea..ok baiklah terus pada tajuk entry aku ni yerp..."Kau Memang Hebat" sapa yang hebat?ahaks nak taw sapa tengok tak semalam soal jawab kat TV3 tu?Kalau tak tengok meh aku kasi kenal kat korang huhu...lagi pun aku pun baru taw pasal dya ni huhu...jeng-jeng....


*

*

*

*

*

*

Syed Ahmad Abdul Hadi 


yeah itulah orang yang aku katakan hebat sebab apa?sebab dya ni pengembara bermotosikal yang aku tabik la kenapa tabik sebabnya dia pi mengembara mengunakan motosikal Modenas GT 128,nak tahu pi mengembara kat mana?beliau pergi ke merata-rata and The distance between Kuala Lumpur to the city of London is around 25,000 kilometers? huh? jauh sesangat  tuh...saya salut sama Encik Hadi ni la kalau aku hurm...tak mampu kot huhu. Beliau merentasi 27 negara antaranya adalah :



 
Malaysia,Thailand,Nepal,India,Pakistan,Iran,Armenia,Turkey,Greece,Albania,
Macedonia,Serbia,BosniaHerzegowina,Croatia,Hungary,Slovakia,Austria,Slovenia,
Italy,Switzerland,German,Czech Republic,Poland,Netherlands,Belgium,France and Uk

dan paling aku salut pasal dya ni adalah dya sanggup menggunakan simpanan peribadi bagi membiayai kos projek bernilai RM40,000 itu, disebabkan tiada bantuan penajaan. Uish dahsyat kan dya...kalo aku paling jauh pernah pi johor hoho..tapi tu pon lenguh walau naik kereta....ni naik motor pi mengembara cmtu?aku tabik sama Encik  Syed Ahmad Abdul Hadi, kalau aku tak sanggup dah la... im proud to Encik Hadi ni sebab seorang anak malaysia yang serba boleh dan kuat semangat untuk mengharumkan nama Malaysia dan tabah mengharungi cabaran ketika mengembara...So Proud to You la huhu :)



tak percaya?nah gi terjah blog dya huhu [ Syed Ahmad Abdul Hadi ] klik kat nama tu erk :)

21 comments:

apezs shah said...

Salam

Wah gilerhlaaa kan.. Jauh perjalanan dia nie.. Sanggup guna duit sendiri lagi.... Pastu sorang2 tu.. semoga berjaya pada masa akan datang .. mana tahu nak ke angkasa lepas hehe..;)

ejulz said...

wow! respect laa.. die bawak gune jalan mane ek? haHa..

arep_lockermonth said...

wah...seronok kalau dapat wat cm dia!tp x mampu la plak! huhu

[sy follower baru blog nih! follow me back lau free

::FAIZ FARISH:: said...

hebat

EmanCloud said...

perghh bukan calang2 motor tuh! terbaek!!

YOUsoF said...

Wah.. memang hebat brader
Syed Ahmad Abdul Hadi ni kan!!

kena jadikan contoh ni.. hehe

bukan photographer said...

wah..sudah ternyata jangkaan aku GT128 tahan lasak..nak beli 1 la..

nuRuL aZieRa said...

semalam dia masuk TV kan? suke tengok and dengar cerita2 dia...bangga! =)

aibaks said...

uih... patah ooo pinggang nek moto lelama..

arep_lockermonth said...

thnx sbb follow ANB!
tapi ANB dah awal awal follow blog nih@

follower yang ke 271

efa said...

@apezs shah erk dah ada naik angkasa lepas..Dr Sheikh Muzaffar huhu

efa said...

@ejulz ek lpa plak dari kL ja taw nk nk cek len huhu

efa said...

@arep_lockermonth huhu tu la kan..sama la kta..dh follow thanks visit yerp

efa said...

@::FAIZ FARISH:: yerp mmg hebat

efa said...

@YOUsoF betul kena jd cth cmni huhu

efa said...

@bukan photographer erk beli la 1 mmg thn lasak w0o buatan malaysia huhu

efa said...

@nuRuL aZieRa yerp tv3..yeah sya pon bangga :)

efa said...

@aibaks tu la dekat pon dh lenguh ni plak jauh huhu

bukan photographer said...

nak beli pastu jalan ke sabah sarawak naek moto..xnak naek kapal terbang..haha

efa said...

@bukan photographer boleh ja...kena tahan dan tabah ah cikit kuin2

syamsid dhuha said...

perrgghhh terbaikkkk !!

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sih...