Followers

Tuesday, January 11, 2011

Doktor ni berapa kali da...

yeah....doktor oh..doktor mengapa kau memanggilku lagi..0oh..tidak...mengapa kau panggil aku untuk yang kedua kali? Adakah patut aku pergi? Nak tak Nak 34x
uhuk :( kini dah kedua kali kau panggil aku wahai doktor...kau menganggu aku la..[menggangu emosiku] ish..


berapa kali mau X ray?Tak cukup ka sekali?Aku takut bab-bab X ray ni uhuk :(
yeah...kau ganggu aku lagi untuk kali ni....menci-menci...DOKTOR...
Tu la gatai sangat pi check pasal pa? cari masalah la ko ni efa....
aku hanya mahu check...tetapi nurse tu suggest aku suh buat camni la cmtu la...aduss...
aku jadi tak tentu hala...so aku agree with the nurse...


masa  first time pi tunggu untuk check...ada 1 mak cik tanya 'adik nak wat apa'?
lalu aku jawab 'nak buat gigi la mak cik...'
mak cik tu pun berkata lagi...'Aik nak buat apa kat gigi..gigi dah elok pun mak cik tengok'?
aku jawab...'tak kat tepi+dalam la mak cik...depan memang  elok...' tak sempat cerita abis kat mak cik tu nurse dah panggil nama aku...resah gelisah aku nak masuk fuh...



time dalam bilik ngan nurse+doktor aku mampu istifar berbanyak+tawakal aja...Dr tanya banyak pula time aku dah duduk atas kerusi hanya untuk pesakit gigi...sebelum ni ada sakit tak...belajar lagi ka...haish banyak tanya la doktor ni...grr...aku jawab semua pertanyaannya...lalu selepas itu ditangannya memegang drill untuk masuk dalam mulut aku 0o...no istifar2 efa...uhuk..sakit la doktor....takmo wat dah...sakit gilor....ah....takmo-takmo ah...doktor ni...takmo...itu cakap hanya dalam hati aku...tak kesampaian untuk berkata-kata hanya linangan air mata tertitis ( lawak aku nangis wey) ceh..nampak sangat tak kuat kan?



dah abis check gigi...terus agenda...menekap-nekap..megukur-gukur...membelek-belek gigi aku...sungguh sakit time ko nak tampal+ukur gigi aku....teramatlah sakit...mampu tahan aja huhuhu :( aku tak kuat wey..tak abis hilang...kena plak X ray? Huh? X ray? apa plak ni...taw apa? X ray gigi...macam-macam kena wat 1 kena snap pic aku..apa kena mengena tak taw...dah snap pic aku..kena pula snap pic gigi aku...time nak snap tu masyaallah hanya Tuhan saja yang tahu bertapa sakit time nak ukur sambil some 1 nak ambik pic gigi hadoi...sabar sambil ( tetitis air mata aku lagi) dah ambil pic bawa pi tunjuk kat doktor doktor kata buat lain? hadoi...lagi sekali ukur ngaga lagi aku nak ukur+snap pic..tahan-tahan lagi...sambil 2 tiga kali wat da...aku penat...


ini pula nurse telefon kata suruh mai wat lain X ray? Huh? adoi...tak larat dah la..sakit taw tak...sungguh aku terkilan...ingatkan senang ja proses nak buatnya tapi...adoi...apasal la susah sangat dan menyakitkan..0oh..gigi...kau punca segala...kenapa la aku ikut suggestion nurse tu erk? Kalo aku dengar cakap mak cik tu kata adik punya gigi dah elok kan senang? Tak perlu rasa sakit-sakit kan? Mak cik....Help me...uhuk...waaa...doktor panggil lagi...takmo pi boleh dak? jangan telefon-telefon lagi...sakit taw..sampai 1 kali tu berdarah gusi aku..how dare your doktor...uhuk :( susah plak erk nak buat 


*

*

*

*

*

*

*

*

*

braces  teeth ni erk..  



 
uhuk :( ingat ok bila suggestion tu...tapi menyakitkan...tapi aku tahan.. 
( kuat la konon..padahal menangis time check hahaha)sadis-sadis

dengarlah bebelanku yang panjang ni hahaha :)

p/s: Korang pernah tak buat braces ni? ada sakit tak nak buat? efa check pon dah sakit  uhuk :( gatai sngat nak buat rasa la ko efa...dah ok gigi tapi sebab gigi aku ni ada1 problem dimana tumbuh tak bertempat lalu nak gi tanya pakar...tuptup bagi suggestion cmtu aku ikut...rasakan kau efa....hahaha

28 comments:

gadisBunga said...

GB nak pakai braces. sakit tak sakit tak kire. nak pakai jugak. huhu~

::FAIZ FARISH:: said...

kalau Dr Gigi tu Lawa mcm maya karin atau Nasha Aziz, hari2 aku pg jumpa

apezs shah said...

efa sakit dia tahap gaban k..
mmg kena tahan, kalau boleh bawa kawan. minta dia pegg time kena buat tu.. ya allah, kalau budak dah lari dr rumah pon.. den gigi tu kkdg ada yg sumbing.. habislaa teruk tu.. efa pikirlah yea nak..



** hahaha menjadi x, lakonan apezs. Alah efa pergi je.. tak sakitla.. nanti boleh kurus okeh.. ;)

ch!natsu said...

akk org pki dia ckp at first je skt..
lama2 ok dah.. =)

baincardin said...

*HDR on animals! Jom layan...^_^

aibaks said...

keh3.. rase2 nye de tak sebaldi hujan turun? hehe...

braces takpernah plak.. ok kot.. tgk abg shahir da buang braces die.. da makin ensem.. hehe

baincardin said...

efa, trial version mmg ada tulisan kecik kat bawah gambar kita lepas hdr. boleh dicropkan kt photoshop kasi hilang.

*bain guna Dynamic HDR. photomatix takde. :)

cik yatt said...

kalau saya pon nangis kot..haha..
tak pe..tu tok kbaikan an..

eqbalzack said...

member abg eq kata sakit sekejap je...lepas tu ok...

Syafiq Rosli said...

hehe..comel je..

arep_lockermonth said...

doktor nak ngorat kot!haha :P

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.ko mmg mengada kan? ha hamek ko habuan sakit tuh.padan muke.

Solihin Zubir said...

pakai braces nmpk cam terminator.. ehehhe..

a'im said...

haha..amik mu..kih kih...tapi takper..gigi lawa

efa said...

@gadisBunga hahaha anda kuat la GB kehkeh :)

efa said...

@::FAIZ FARISH:: kahkah lawak la faiz ni :) hari-hari tu..bukan nk check nk gorat hahaha

efa said...

@apezs shah waah tere plak apezs dlm lakonan yea...yeah..menjadi kehkeh :) eh leh kurus...ya ka?tak taw plak haha

efa said...

@ch!natsu yea ka..thanks yea

efa said...

@baincardin wow...nk kena gi terjah ni..thanks yea encik bain :)

efa said...

@aibaks huahua aibaks ni...tak la sebaldi..ish..hahaha..tu la makin hensem dya haahha :P

efa said...

@baincardin ok thanks encik bain akan efa try buat len..

efa said...

@cik yatt hehehe...tu la kan

efa said...

@eqbalzack erk..thanks abg eq :)

efa said...

@Syafiq Rosli apa yg comel..pic gigi tu erk ahaha

efa said...

@arep_lockermonth doktor pmpn bkn laki...cmno nk gorat haahha

efa said...

@Zulfahmi Abidin uish memandai ja kta org mengada...mna da..uhuk ko ni..cian aku uhuk

efa said...

@Solihin Zubir uish ada plak cm terminator...ish2..tak patut hahaha

efa said...

@a'im
uish ni lagi sorang bikin sedih ati efa ja..uhuk..yess...mmg akan lawa hehehe

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...