Followers

Sunday, January 16, 2011

CINTA MONYETKU

Salam semua aku ngah bosan sesangat ni...so tetiba nak join segmen abang ben ni...memula ingat yang dicintai ja hoho aku silap...then aku nak join iaitu C.I.N.T.A M.ON.Y.E.T.KU


kisah cinta monyet aku bermula masa aku sekolah menengah...masa form 4 sebelum ni aku sekolah tak campur laki A.K.A sekolah convent mana ada laki ya dak? hehe..masa form 1-3 aku masih school kat sekolah convent then aku ada la apply nk masuk sekolah teknik...so memula ingat tak dapat tutup aku dapat...so say bye-bye school lama aku terus perjuangan aku ke sekolah teknik...uish kena duk asrama aisyemen sedih tak duk ngn family hoho...aku terus pada cerita monyet aku,aku duk kelas tak cmpur laki ok so tak la  rasa nak cintan cinton..tapi per...aku tak leh ingat pada wajah sorang mamat ni...fuh...bukan apa kelas aku kat atas la kan..depan kelas aku tu ada Surau ok...per hari-hari aku nampak dya pi surau...rajin dya ni sembahyang...salut sama dya..aku mula minat dya dari pandangan 1 cewah sebab caranya tu huhu...dya ni gak pengawas sekolah..dan ada gak jawatan dalam asrama...gila bayang aku time tengok dya time prep,time aktivit kokurikulum,time kat dewan makan,time kat surau...aku selalu ja bila pi semua tempat tu mesti jumpa dya..huhu..seronok tengok dya...paling aku tetarik pasal dya ni adalah time azan...ok aku suka dengar suara dya azan sejuk hatiku ok dan time dya mengaji...masa bulan puasa dan time baca doa setiap kali perhimpunan wajib kitaorang punya sekolah kena baca doa tapi lain-lain orang la kan..huhu..selalu ja aku gi surau duk usaha+sembahyang la sekali rutin harian yang perlu wat kan...wajib tu...tapi bila aku cerita kat member aku pasal dya katanya dya dh ada awek...awek dya plak satu kelas ngan dya aduss hancur punah hatiku...aduss...sapa suh tak tegur dulu ambik ko dah terlepas...time aku dapat taw pasal awek dya tu dah dekat nak ambik SPM,hancur time buat exam teringat dya huhu..lepas abis sekolah tetiba aku jumpa balik dya dekat laman sesawang frendster+facebook..tu pun aku add la kan tapi macam dah berpunya...so tak nak kacau daun hoho :( hancur punah sampai la sekarang aku still single hahaha nasib-nasib uhuk

Pesanan buat mereka yang terleka bercinta

Janganlah anda terleka dibuai cinta...kerana cinta akan menhanyutkan anda dalam pelajaran...belajarlah anda hingga kemenara gading biar berjaya lepas tu baru lah mengenal apa itu cinta.... (^_~)

15 comments:

arep_lockermonth said...

huhu :P cintan cinton yer efa!

Abhamz said...

salam, suka baca kisah cinta monyet anda....tahniah krn dipilih dlm segemen En Ben.

Solihin Zubir said...

uiii.. awat tiba2 semua pakat nak wat kisah cinta monyet ni? hahha...

mie said...

uihh!!
kalau dikenangkan balik..
memang best cinta monyet ni..

DiaUmaiNiNaz said...

cinta pertama manis tp tak semanis monyet2 kat luar tu...mengimbau kembali zaman skolah ni mmg best lg2 bab cinta..Efa ,admire tu biasa la kan..!

Ujang9897 said...

ngorat jer baru awek..hehe..

aibaks said...

bahaya klu cinta monyet ni efa.. hehe..

nota kaki: uuk.. uuk.. uk.. uuuuk..
(monyet berkata: selamat pagi cik efa..) hehe

efa said...

@arep_lockermonth hahaha zaman time2 sekolah ja cintan cinton tak kesampaian ahakz :)

efa said...

@Abhamz thanks yerp :)

efa said...

@Solihin Zubir yeah...ikuti segmen abg ben la solihin hehehe :)

efa said...

@mie
tu la kan best+nk tergelak la plak

efa said...

@DiaUmaiNiNaz yeah mmg manis...hahaha..yeah mmg best..yes admire tu mmg biasa selalu hado haaha

efa said...

@Ujang9897 hahaha lawak la ujang ni..cmtu pon boleh ka?malu seh ^_^

efa said...

@aibaks mmg bahaya hahaha...hahaha aibaks ni si pencinta monyet berkata selamat pagi gak :P

apezs shah said...

wah wah efa hehe...

bestnya segmen ni. tp sayang apezs xdpt nak join sbb xde cinta monyet masa school.. tak pernah bercinta.

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...