Followers

Friday, January 14, 2011

BuKa MaTa BuKa HaTi

Salam and hye semua, pepagi ni jom layan lagu ni dari Opick :) fahami lah liriknya yerp..ok tata ;)



lirik lagu
Buka mataku buka hatiku
Allah terangilah
Hidupku dengan sinarMu

Aku meraba(?) tak berdaya
Tanpa rahmatMu aku hina

Beribu dosa telah terjadi
Bewarnai langkahku
Hitam diri
Hitamlah hari yang lalu
Gila tanpa cahayaMu
Gelap seluruh hidupku
Tak berdaya tak berarti sia-sia

Tak mungkin bisa ku sempurna
Mencintaimu seperti ke-Maha-anMu
Diri yang hina berlumur noda
Hanya bersimpuh
Memohon belas kasihMu

Beribu dosa telah terjadi
Bewarnai langkahku
Hitam diri
Hitamlah hari yang lalu
Gila tanpa cahayaMu
Gelap seluruh hidupku
Tak berdaya tak berarti sia-sia
(diulang 3x)

Buka mataku buka hatiku
Alloh terangilah
Hidupku dengan sinarMu


5 comments:

arep_lockermonth said...

lagu opick byk yg menyentuh hati!

arep_lockermonth said...

lagu opick byk yg menyentuh hati!

DiaUmaiNiNaz said...

thnks..baru dengar je..sungguh ketinggalan aku...makan hati :P

ZWAN SABRI said...

Nice song.

gadisBunga said...

lagu ni sedap gak. tapi nama group dia ada sikit pelik kan? hihi~

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...