Tuesday, January 25, 2011

bila first time pakai

Salam hye semua ok baik lah topik or isu pagi ni yang aku nak tanya dan berkongsi pengalaman eceh hoho :) ok seperti tajuk entry aku tu bila first time pakai? yeah pakai apa? hehehe pakai tudung la. Ok korang terutama perempuan bila first time korang pakai tudung? Ok aku start pakai tudung masa aku darjah 5.Mungkin aku dapat hidayah time tu dah kot dan salah satu sebabnya juga aku ada rapat gan seorang ustazah sekolah ak tu, macam-macam dya bercerita seronok ja aku dengar dulu. Dia cerita pasal ilmu agama best ja..tapi part pakai tudung tu pernah gak disentuh time pelajaran agam islam,masa tu aku darjah 1 lagi. Tapi hati aku tak tergerak pon time tu nak pakai tudung..sampai la time aku darjah 5 mybe aku dapat hidayah untuk pakai tudung  dan tergerak serta diseru untuk pakai tudung huhu...Dan dari start darjah 5 tu hingga lah sekarang aku pakai tudung....hehehe :) Ok bagi aku pemakaian tudung ini tidaklah boleh dipaksa untuk seseorang tu nak pakai tudung,mungkin hati diorang tak tergerak or tak dapat hidayah dari Allah S.W.T lagi..tak pa jangan memaksa seseorang tu untuk pakai tudung biar dia sendiri yang tentukan bila dia akan pakai, jika memaksa ia akan dan diorang memakai didepan kita saja then lepas tu tak itu dah tambah dosa plak kan? baik jangan dipaksa biar mereka sendiri yang memikirkan bila mereka akan pakai ya tak? Benda-benda macam ni janganlah terlalu memaksa mereka...bila pintu hati mereka terbuka untuk pakai tudung diaorang akan pakai kan? hehehe :) tapi dah banyak gak aku tengok sekarang memakai tudung,contoh terdekat artis korang kenal Farah brip-brip AF tu? yey dia pun sekarang dah pakai tudung alhamdulilah, dan bukan itu aja  selain tu Catriona Noorhayati Ross Bahrin Ross? kenal?dia pun baru ja pakai tudung tak caya korang leh KLIK ja [ Terjah Sini ] leh baca pengalaman dya first time pakai camna. Yang lain lagi macam anne bekas dj radio hot fm tu? kenal kan? dia pun sekarang dah pakai tudung alhamdulilah,mereka dah pun dapat hidayah untuk memakai tudung good like it comel ja kan-kan diorang pakai tudung :) er tapi aku hanya dapat pengalaman Catriona ja huhu..yang farah dan anne tu tak dapat lak ekekeke tak pa korang leh baca pengalaman dari Catriona tu erk huhu...

p/s : Jangan pula korang kalau nak pakai tudung just nak menunjuk-nujuk ok tak baik...biar pakai tudung kerana Allah S.W.T dengan niat yang suci lagi ikhlas.




7 comments:

apezs shah said...

salam

efa hehe... tahu tak, awak punya link kan tu.. xberjaya.. xboleh nak klik hehe.. adjust balik tau..;)

oh pasal tudug upenya.. maaf saya mmg xkan dpt hidayah suruh pakai tudung laa efa..hahaaha...

ziema said...

dear xbole klik link la huuuu :(

anyway ziema pun start pkai tudung around drjh 4 camtu.. kena tegur ngn ustazah kt skolah hikhik...

tp pkai tdung itu cantik kn??? :D

man yusoef said...

erm...tak pernah pakai tudung...dunia nak kiamat kot tiba2 aku pakai tudung...hahaha

DiaUmaiNiNaz said...

dinaz nk buat semua tu dlm masa terdekat..doakan lah ye..

nora said...

nak tumpang comment Dinaz leh tak huhuhu


Cinta kat Salah Orang??

najwa's said...

a'ah le. tak bole klik pun. :(

::FAIZ FARISH:: said...

kalau pakai tudung tapi pakai ketat2 baik tak payah pakaikan? tu bagi akula....

sbb baru je nmpk masa lunch td...... huhu

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sih...