Thursday, December 9, 2010

wish penting ka?


oraite semua aku nak tanya korang ..penting ka bagi korang untuk wish pada sesiapa ja la kan-kan.bagi aku..ia memang penting...wish pada seseorang...sebabnya mereka akan happy apabila tahu yang kita wish kat mereka tol tak??kita pun turut happy ya da??hahaha...selain itu mereka akan rasa dihargai...ok-ok...tak kisah la wish untuk apa-apa contoh wedding ka,birthday ka,pass in exam ka,dapat continue study ka,ulang tahun perkahwinan ka??apa-apa ja la lagi kan....tapi kawan aku sorang ni ada tanya "kalau kita wish kat orang tu...tapi dya macam tak hargainya balik...contoh..kalau aku wish birthday member aku pastu dya tak penah pun sekali wish aku punya birthday..susah ka cuma nak wish??bukan minta hadiah ka,belanja ka...kalau ang ada kt tempat ak ang marah tak kat member ang tu".Aku berkata pada member ak yang tanya soalan tu..macam ni "bagi aku la kan-kan..ni pendapat aku la kan....aku tak kisah bab tu....janji yang penting kita ingat untuk wish kat lepa...benda-benda macam tu tak perlu kot marah sebabnya..mungkin lepa busy ka,ingat-ingat lupa ka,or malu ka sebab rasa mcm dh lambat ka nak wish..tu bagi pendapat aku ja la kan..aku tak marah la...biasa ja rasa.."Lepas tu member aku tu kata"aku geram la..nak wat mcm mana entah??"pastu aku jawab "ikut kau la..."

ok....kalau bagi korang pulak macam mana???penting ka wish untuk seseorang???

p/s:bagi la pendapat korang macam mana plak??nak taw  juga ni..hehehe :)



1 comment:

eB@mamaAerish'n'Aed said...

yup... mmg penting... baru la raser dihargai... ;p

jemput amek awards yer... >_<

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sih...