Followers

Sunday, December 12, 2010

Beri acai kaya serat untuk jaga berat badan

salam and selamat pagi korang...dah makan blum ni?hehehe...ok-ok dipagi yang lagi hening ni..aku nak bagi tip yang first time juga aku baca ni,tentang " buah beri acai."Pernah dengar tak?aku first time dengar kehkeh :) ok dari info yang aku baca katanya buah beri tu banyak  khasiatnya...terutama untuk jaga berat badan ok...hehehe :)BAGI yang rasa nak jaga berat badan tu leh la baca hehe :) baiklah korang boleh baca dengan lebih lanjut kt bawah ni atau terus baca dekat  [ LINK INI ]

ini rupa buah beri acai yang aku google hehehe :)yang warna hitam tu yerp yang warna macam ungu tu jusnya

DIGELAR makanan kesihatan nombor satu di dunia dalam rancangan bual bicara Oprah Winfrey, buah beri acai bukan saja kaya dengan kuasa antioksidan untuk kesihatan. Malah, ia dianggap sebagai buah yang mengandungi nilai keseluruhan nutrisi terbaik berbanding buah lain di dunia.
Beri acai terbukti secara saintifik mampu membantu mengurangkan berat badan dengan diet yang betul dan senaman. Gabungan semula jadi antioksidan, asid lemak sihat yang mencukupi, phytosterol dan asid amino membantu mengurangkan berat badan, di samping mendatangkan pelbagai manfaat menerusi kadar metabolisme, penghadaman, selera makan, otot serta tenaga.

Daripada sudut peningkatan kadar metabolisme, beri acai mengandungi asid lemak omega yang digunakan untuk memulakan metabolisme dan menghapuskan halangan kepada metabolisme yang perlahan.
Beri ini yang kaya dengan serat, enzim dan pelbagai nutrien penting untuk membantu penghadaman.

Untuk mereka yang mahu menjaga berat badan, beri ini kaya dengan serat. Ini sekali gus membantu membuatkan perut lebih cepat penuh dan pada masa sama, mengurangkan rasa lapar.

Gabungan kandungan asid amino yang tinggi dan asid lemak omega di dalam beri acai membantu membakar lemak dengan lebih berkesan.
 
Beri acai kaya dengan kandungan nutrisi dan antioksidan yang tinggi untuk meningkatkan tenaga dan stamina terutama untuk menghilangkan keletihan selepas kerja seharian.

Beri acai hanya boleh ditemui di hutan hujan Amazon dan mudah rosak jika tidak dikendalikan dengan betul. Lantas, untuk mengekal, membungkus dan mengekalkan segala khasiatnya, Orifera melancarkan produk Acai Greens.

Selain daripada beri acai, acai greens juga dirumus secara saintifik dengan makanan bermanfaat lain seperti ekstrak noni, ekstrak kulit kayu pain, barli hijau, rumput gandum, alfalfa, spirulina dan stevia. Ia kaya dengan nutrien penting dan antioksidan untuk kesihatan badan yang optimum.

Minuman botani ini halal, tidak mengandungi bahan haiwan dan sesuai untuk semua orang termasuk mereka yang tidak mengambil makanan daging.

Ia mengandungi ekstrak berasaskan herba justeru, wanita hamil dan kanak-kanak di bawah umur tujuh tahun perlu mendapat nasihat pakar kesihatan sebelum mengambil produk ini.

p/s: Nak tahu lebih lanjut pasal produk bolehlah ke  [ Website ini ]




7 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

lagu blog kau ni sedihla....

Hanisah Safian said...

buah beri acai?? pes time dgr nih! :P

faiq said...

bole ke mkn terus?

apezs shah said...

aiyooo kuih tu sedap ke.. xpernah makan nie..;)

DiyanaDaniel said...

beri ni rasanya lebih kurang sama je ke dengan beri2 yang lain tu yeh....teringin gak nak rasa kn...


Laling cumill...adalah dimaklumkan anda telah di 'TAG'..he he

aibaks said...

serius ke? tengs efa!

efa said...

[FAIZ]hoho..rasa sedih jgak ka?tak pa nnti tukar yerp

[HANISAH]yerp..yeah.sya pon first time dengar hehe

[FAIQ]boleh..tp nk wat jus pon boleh :)

[APEZS]kuih??mna da kuih la..buah la apezs hehe

[DIYANADANIEL]hoho..entah la plak tak pernah trai lg..teringin erk..gi cari and mkn ok,0o..ya ka..thanks..

[AIBAKS]ya la kot..tak trai lagi..nnti nk trai..welcome :)

PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...