Kereta MyVi la.....


assalammualikum semua....pekabor sihat?moga sihat ja yea :)

hari ni masa ak nak mai keja....dekat ngan tol...tetiba ak terpandanglah some car ni....bentuk MyVi...tp ak terkebil2....seketika...apasal logo keta tu toyota???eh2...mata ak ka rabun ka hapa eh...ak tengok agak lma la gak....pastu tanyalah mak ak...mak....tengok myvi tu...logo toyota kan??mak ak kta blik...ha la logo toyota...0o...engin toyota kot....hadess....ak pun kta blik eh ya ka?tak pa relax2...smbil msih lg terfikir di kepala haku ni....pas ja masuk opis bukak laptop...n buat kerja cikit sebab td ada student...pas ja student tu pi...apa lg...hilangkan keliruan ak tentang myvi td....tu ha cari pnya cari...tentang myvi tu...tup2...dapat la some info tentang kereta myvi tu...nma kereta tu toyota passo (myvi ezi full spec 1.3 - 06) oyeyeye...hilang kekeliruan ak yang terkebil2 tengok myvi tu td...patut la kt keta myvi yang ak tengok tu td ada tulis passo...ak igtkan sja ja dya pi design tulis cmtu miahahahahaha...malu2...amaklumlah...ak mna taw bab2 keta ni kan2....huhu...malu2 wey...ak ni kuno tak taw hukhuk....biarkan abaikan...janji ada usaha untuk cari blik apa yang ak tak taw tu...apa ssh....tgk ja tenet miahahaha :) korang yang pakai kereta myvi perasan tak???ak yang tak naik myvi ni pon bru perasan tentang logo keja tu...hikhik...nak tahu bpa keta tu???ni ha.... 
Price: RM 48800 mampu????ak tak mampu la lg miahahaha....amaklumlah keja baru kan2 lg...kalo korang mampu beli la yea... :) ni ak bagi tahu satu tentang kereta ni apa dia....ni ha bca


.............................................................................

................................

..............

Engine Capacity:1300 cc
Accessories:
Make:Perodua
Mileage:60 000 - 64 999
Model:MyVi
Reg. year:2006
Transmission:Auto

Myvi 1.3EZI full spec 06year
convert Passo bodypart
Very good condition

Bodypart n Acc

-front n rear ori passo bodypart
-passo hi/lo head lamp
-ori passo 07 tail lamp
-flip chrome side mirro
-yrv black seat with black trim
-rim 17' SSR vienna japan


yang ak tak leh nk tengok tu tu ttg rim dya...17'SSR vienna japan....per...adess....hukhuk....nah korang tgk la sendiri kereta myvi ni...pada peminat myvi and yang sekarang yang pkai  kereta myvi yea :)




tengok betul2 logo tu yea :) jangan terkebil2 cam ak td hahaha

pandangan sisi

dalam kereta...cntik lapik kaki tu..












bonet keta...


engin kereta...


ok itu saja info yang nak kongsi ngan korang enjoy it :)

7 comments:

Ezzu Raza said...

Nice!

efa said...

ezzu raza-yeah...mmg nice... :)

Anna Boleyn said...

oh myvi..mmg kat negara pengeluar, myvi ni di namakan toyota passo. :)

Anna Boleyn said...

p/s : jom baca

Persidangan antara cik-cik awek kali pertama!

efa said...

anna-yup btul tu toyota passo :)yeah aknku terjah...

Dakjaat said...

myvi convert to passo dah banyak kat malaysia ni.. tu kaki2 poyo nak passo tapi tak mampu so beli myvi je la.. haha! sama je .. takde beza sangat kecuali dashboard bahagian music player tu.. actually myvi dah ada buat dashboard mcm ni dulu utk myvi EE. Exclusive edition .. haha ..Sejibik sama.. seat belakang masih seperti biasa.. boleh flip ke depan.. steering 100% sama. enjin pun lebih kurang sama. .. :)

6 years warranty tu dah takde dah. skg ni semua 3 years.. boleh tambah kalau nak tapi harga kena tambah juga.

perodua takkan keluarkan model baru dalam masa terdekat ini.. sebab perodua nak habiskan pengeluaran perodua Alza 1.5cc. Kan ada ura2 kata myvi 1.5 cc nak di release kan? mungkin ada tetapi bukan masa ini.. 2012 nanti atau 2013 akan datang. :) next year interest naik ke 4%. itu sudah pasti. hahaha! :D

efa said...

dakjaat-huhu....waah....tere ah....salut....huhu...sya tak taw la...bru taw ni ha...thank for that info :)