Dilarang merokok......


assalamualaikum semua pembaca....

eemmm...nk ceta cikit ni td...masa saya prgi sembhyang zohor....kt surau dekat office ni...tetiba ada smell yang x menyenangkan.... tahu smell apa???'ROKOK'..cit...sapa entah yang merokok...thu la dkt ngn surau tu ada pantry...leh lepak smbil mkn2..tp....jangan la merokok...nk tido ka?mkn ka?tak pa la....ni hisap rokok....apa da....diorang ni x faham kot mkna label yang dibuat cm gini??

TAK FAHAM KA MAKNA NI??KORANG FAHAM TAK?DALAM DUE BAHASA TU....

Saya rasa kan kena buat sesuatu la...bukan pa sebab dkt ngn pantry and surau...tu kot...korang setuju tak kalo wat mcm pic yang kat bwh ni?ke korang ada cara lain yg leh wat supaya mereka-mereka itu tak akan merokok???dekat kawasan tu...ada cadangan??kalo ada bagi la cikit cadangan...erk...uish....kalo berterusan cmni uish....mna leh jd...tkut ti bunyi siren lak kt office ni...ya la sb pantry tu ada aircon...ptut x mereka-mereka tu merokok????dekat kwasan mcm tu?



Kalau korang da cdangan bg tahu erk....emm...bagi perokok2 kat luar sana kalo nk merokok tu sila2 la bca dulu...ada notis ka apa ka...bleh merokok ka tak....jangan main hisap ja....Maaf yea pada sesapa yang merokok....saya memang x suka bau asap rokok...if family or kengkwan saya merokok saya suh bukak pintu or tingkap kalau dekat rumah...kalo kt luar...suh pi jauh2 cikit...x suka bau asap rokok...x leh nk bernafas...sesak....hehehhe...

So....dinasihatkan kepada perokok baca dulu label jika di kawasan yang anda duduk tu...tak da tanda kata...






jangan la korang merokok sebab merokok ni membahayakan kesihatan.... 




So.....katakan tak nak..........Pada 'ROKOK'




3 comments:

ousna90 said...

ada yang tawu hormat kita xpa..
yang pakai isap wat selamber tok nenek dy tu yang sakit hati tu..

Anna Boleyn said...

merokok trut membahayakan orang sekeliling. klu nk tgor personal pon leh. bagi dia malu/segan sikit.

efa said...

ousna90-btul tu..kalo hormat tu..kira tabik la kt diorang...tp kalo yg slmber tu..mmg x leh kta pa dh...pelik2 sungguh...

anna-yup memang merbahaya...hoho...nk tgur personal..hurm...akan ku buat nnti...ngeh2... :)