October 21, 2017 0

EPHYRA PRODUK

Assalammualikum dan HI korang,Okey hari ni kak Fa nak review sikit pasal produk dari EPHYRA ni. Pernah dengar tak? ka tak pernah?Mana yang belum kenal tu meh sini kak Fa kenalkan produk ephyra ni. Sebelum ni akak pun pernah consumer minum supplement dari ephyra dah 3 kali repeat ada 3 botol shake dan juga skincare skin nano dari ephyra.



Ephyra bukan sahaja ada produk untuk supplement&skincare malah sekarang ephyra dah ada produk baru iaitu cosmetics,hoo baru tau ada produk baru lagi dari ephyra ni.


💚Ephyra Supplement
💚Ephyra Skincare
💚Ephyra Cosmetics (terbaru)






Untuk pengetahuan korang sekarang ada sale kalau beli online tau..woww best ni jarang beli online heee


Apa kebaikan kalau beli ephyra supplement? Nah korang baca dibawah ni :



EPHYRA SUPPLEMENT

EPHYRA Trial
RM68.00 RM50.00

EPHYRA Premium
RM197.00 
RM150.00 NOW!! SALE


10 Hasil Yang Nyata Dengan EPHYRA:


💗Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri.
💗Membantu memulihkan wajah yang bermasalah.
💗Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.
💗Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
💗Melancarkan sistem pencernaan dalam badan.
💗Mengurangkan kadar kolesterol.
💗Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
💗Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
💗Mengawalkan berat badan dan meningkatkan kadar metabolisma.
💗Mengurangkan kesakitan sendi dan arthritis.



EPHYRA SKINCARE



EPHYRA Skin Snow
RM48.00
Kelebihan Ephyra Skin Snow

💗Menjadikan kulit lembut, segar dan bermaya.
💗Mencerahkan kulit dan menjadikan tona kulit sekata.
💗Melindungi kulit dari radikal bebas.
💗Mencegah kulit dari tanda penuaan.
💗Melembapkan dan mengekalkan kelembapan kulit serta mencegah kulit kering.
💗Menghindarkan kulit dari pigmentasi dan jeragat.




EPHYRA Skin Nano
RM88.00 RM68.00


Kelebihan Ephyra Skin Nano

💗Menghilangkan jerawat / parut jerawat / jeragat.
💗Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur.
💗Menghilangkan bintik-bintik hitam.
💗Mencerahkan kulit kusam.
💗Merperbaiki tona kulit tidak sekata.
💗Mengekalkan kelembapan wajah.
💗Menghilangkan lebam bawah mata.
💗Merawat kulit terbakar (sunburn).
💗Memberikan efek kilauan pada kulit wajah.



EPHYRA Skin Bar
RM45.00 RM39.00




Diformulasikan dari 100% bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang yang memudaratkan. Ia selamat dan amat sesuai untuk semua jenis kulit, lelaki dan wanita pada semua peringkat umur.

💗Melembapkan kulit wajah
💗Kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
💗Menanggalkan kotoran,minyak & sel kulit mati
💗Merawat kulit berjerawat
💗Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
💗Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
💗Boleh menghilangkan bau badan
💗Sesuai digunakan untuk keseluruhan badan



EPHYRA Skincare Series
RM155.00 RM140.00

Dapatkan Penjagaan Kulit Anda Dalam Satu Pakej Istimewa.



EPHYRA LIPS (TERBARU)

Cream-to-Matte Lip Color







💋 Affordable Lip Matte – Harga RM 30 sahaja. Sukar dipercayai kan? Kualitinya tip top!

💋 Smooth & Velvety Finish – Sekali oles saja sudah nampak cantik. Pakai sikit warna terus naik.

💋 Wudhu’ Friendly – Senang dicuci tanpa perlu gosok kuat-kuat sampai luka atau pedih bibir.

💋 5 Stunning Color for All Skin Tones – Warna memang ‘in & trendy’. Kulit cerah boleh, kulit tidak berapa cerah pun boleh.

💋 Long Lasting & Light Weight – Rasa & tekstur ringan seperti tidak pakai lipstick. Tidak melekit, tidak berminyak & ‘plumping your lips’!

💋 With Vitamin E & Jojoba Oil – Berfungsi ibarat ‘lip care’ utk melembapkan & merawat bibir yang kering atau bibir gelap.



KENAPA RAMAI BEREBUT-REBUT TEMPAH ??


💋 Warna yang sangat cantik. Sesuai untuk orang muda, remaja, malah orang yang berumur pun boleh pakai. Banyak pilihan warna sesuai untuk semua peringkat umur.

💋 Ephyra lips – Mesra Wudhu, senang dicuci. Guna tisu basah pun boleh.

💋 Ada Collagen, Vitamin E & JOJOBA OIL – Berfungsi untuk melembapkan bibir & menjadikan bibir lebih plumpy / mungil & tidak mengeringkan & menggelapkan bibir.

💋 Tekstur Creamy to Matte – Semasa mula pakai ia ‘creamy’, tetapi selepas mengering ia jadi MATTE! Sangat ringan & tidak rasa melekit apabila pakai. Ada yang kata seperti tidak pakai lipstik!

💋 Tidak waterproof tapi tahan lama; Lebih 6 jam tahan pada bibir.

💋 Setelah sudah beli satu warna, sudah pasti anda akan ‘repeat order’ warna lain pula, sebab rasanya di bibir sangat mengujakan. Sesuai dengan tagline kita 👉🏼 ” Its so tempting to have just one!! “

💋 Paling hebat – adalah harga RM30 sahaja. Dengan kualiti memang terbaik setanding dengan jenama antarabangsa, tetapi harga mampu milik. Boleh beli banyak-banyak letak di tempat kerja satu; letak di rumah satu. Boleh beli banyak-banyak sebab harganya sangat berbaloi.




LETS SHOP ON EPHYRA WEBSITE 






October 01, 2017 0

RUSILA SPA?

Assalammualikum dan selamat tengahari semua..macam terasa lama pula kak Fa tak update blog kan?sibuk sikit dengan urusan belajar dan assignment semua.Tapi..tapi..hari ni Kak Fa nak luangkan sikit masa untuk update entry baru untuk tatapan semua follower akak hehe.


Hari sabtu baru ni kak Fa ada la pergi memanja diri ecewah manja sangat kau jahhh..ok macam ni,sebenarnya dah lama akak tengok satu page spa ni duk berkeliaran dia newfeed facebook akak tau..lelama tengok tetiba tergerak hati untuk pergi untuk yang pertama kalinya tau wahhh bukan senang hakak nak pergi kan?Serius lama dah tak pergi sungai petani,dulu belajar selalu ja jejalan area sana, dah lama tak jejak ka sungai petani ni.


Sebelum korang semua nak pergi ka RUSILA SPA ni,haruslah buat temujanji dulu,senang sahaja korang terus ja whatshapp atau pergi ka page rusilaspa Tip Top ni klik ja terus akak dah link kan tau!Akak bukan manja muka atau kaki tau tapi buat treatment rambut,saja nak cuba treatment rambut nak memanjakan rambut,yang bestnya spa ni khusus untuk muslimah sahaja!ha tu buat akak nak pergi tu.Servis dari Rusila Spa ni tip top,layanan istimewa siap dapat minuman lagi ahahaha



treatment akak buat adalah HEAD MASSAGE FOR SCALPtreatment korang boleh pilih nak buat treatment apa antaranya facial,body massage,hand massage mana 1 jadi pilihan korang?Masa akak pergi tu masih promosi untuk pembukaan spa yang baru.Jadinya akak dapat la buat kad dan dapat diskaun untuk buat treatment tu,korang akan dapat RM59 untuk buat  GOLD CARD REGISTRATION benafit 30%diskaun,tak pasti sekarang ada ka tak lagi nak tau lanjut masih ada promosi ka tak ada tu kena whatshapp mereka dan tanya okey korang.





Ha tudia kupon yang hakak dapat bukan senang nak dapat less kan?kupon ni tahan 6 bulan,manakala kad gold sebelah cupon tu sah hingga 2018 maksudnya 1 tahun sah boleh guna kad tu.Kepada sesiapa yang nak cuba servis dari Rusila Spa ni boleh la datang ka sungai petani Kedah ni dekat sahaja kalau korang datang dari exit Plaza tol sungai petani Utara tau.

hambik siap map akak kasi ka korang yang nak datang tu kehkeh


Suggestion dari kak Fa adalah bagi korang yang nak berkahwin tu boleh la datang cuba untuk bridal pakage di sini memang rasa tak rugi semua pakej ada tau.Boleh datang cuba dulu at least facial ka kan?




Okey tu ja review harini untuk Spa dari Rusila Spa di sungai petani Kedah






Nanti kita cuba buat spa pula eh...jenggg..jenggg






September 05, 2017 0

1 Minute Miracle Foundation Tip Top

Ada yang tanya akak pakai foundation apa? Ha meh nak habaq mai. Akak pakai 1 MMF saja 

Lepas akak dah apply 1MMF


Siapa yang nak nampak natural walau pakai foundation? Ada ja produk yang nampak natural tau!! siapa bila tak ada? Meh cuba 1 minute miracle foundation. Apa yang best Foundation ni? Huh banyak kelebihan 1MMF





Effect yang sangat Wow dan memikat hati 😍 buat yang suka pakai foundation ni !



1 Minute Miracle Foundation juga dapat :

💎memutihkan kulit
💎menyerap minyak berlebihan
💎menghilangkan black head
💎memudarkan parut 
💎-mnghaluskan kulit










Yang paling best akak suka produk ni kerana foundationnya :

tak bercapuk
tahan lama 16 jam
dapat merawat jerawat 



Best tak? Best?

Paling suka sebab dapat merawat jerawat yang tumbuh 😉Lagi SYOKNYA!! dapat Free Charchoal span seronok wooo


TUDIA CHARCHOAL SPAN


Lagi tentang  istimewanya 1MMF ni?? 

🍭-lepas 1minit apply wajah jadi merelip bak mutiara
🍭-30% ekstrak mutiara (wajib glowing)
🍭-8grm tahan 2bulan lebih
🍭-wangian melekat diwajah
🍭-1kod warna sahaja(1mmf akn berubah mengikut warna kulit)
🍭-tahan 16jam (tak berminyak)
🍭-full coverage
🍭-spf45
🍭-mngandungi vit e
🍭-halal (boleh dibawa solat)
🍭-mesra wuduk


TESTIMONI PENGGUNA 1MMF :






Harga?Haruslah mampu milik tau!!

RM 35 SAHAJA


POSTAGE

RM 8


Suka tak?best kan?calit-calit dah vogue gitu..



Berminat? Jom klik 👇






August 19, 2017 0

BAGUS UNTUK PENCERNAAN.

Kenapa Perlu Seritoks? Untuk pengetahuan korang toksin menyebabkan sistem badan lemah untuk melawan penyakit. Semakin lama dinding usus anda akan menjadi sangat kotor & dipenuhi dengan toksin. Toksin ini akan diserap & mengakibatkan banyak penyakit.




Penuan bermula dari usus. Lagi teruk kolon kita,lagi cepat penuan akan berlaku. Seritoks merupakan tablet kunyahan untuk manfaat detoks yang mudah. Rangkuman empat kandungan utama iaitu buah kiwi,oren,aloe vera dan daun teratai,menjadikan Seritoks suplemen detoks terbaik untuk keberkesanan pantas.


Kiwi amat berkesan dalam membantu mengatasi masalah buang air besar yang tidak teratur. Ia juga mengatasi masalah kembung perut.



Buah oren pula yang kaya dengan serat merangsang kelancaran penceranaan serta mengatasi masalah sembelit.



Selain itu, oren turut mengandungi zat galian bagi membantu menurunkan berat badan.


Bahan popular aloe vera berfungsi dalam melegakan sakit perut dan pedih hulu hati, selain turut membantu sistem penghadaman dan pencernaan.



Sebagai pengganti air dalam badan, daun teratai membantu tubuh daripada dehidrasi akibat proses detoks.

Rangkuman empat kandungan utama ini menjadikan SERITOKS™ detoks yang amat diperlukan anda yang mahukan kesan dalam tempoh 10 hari sahaja.


Untuk pengetahuan korang banyak faedahnya detoks ni sebenarnya :


faedah detoks usus


1. Meningkatkan prestasi penghadaman

❤Usus yang bersih dapat menyerap nutrien dengan lebih efektif.


2. Melancarkan sistem perkumuhan

❤Menyingkirkan toksin dalam badan yang terkumpul lama akibat sembelit serta meningkatkan kekerapan membuang air.


3. Menambah tenaga

❤Penyingkiran toksin membantu melancarkan aliran darah dan membolehkan anda tidur lebih lena untuk meningkatkan tenaga.


4. Meningkatkan kadar serapan vitamin

❤Penyerapan vitamin, nutrien dan air menjadi lebih baik apabila usus bebas kandungan toksin.


5. Fokus lebih baik

❤Tubuh yang sihat dapat meningkatkan tumpuan individu.


6. Mengurangkan berat badan

❤Detoks usus membantu proses pelangsingan tubuh serta membantu meningkatkan metabolisme.


7. Mengurangkan risiko kanser kolon

❤Toksin yang terkumpul lama dalam kolon boleh meningkatkan risiko kanser.


8. Meningkatkan kesuburan

❤Detoks usus membantu menyingkirkan toksin yang mengganggu ovum dan sperma, sekali gus meningkatkan tahap kesuburan.


9. Mengimbangi pH dalam darah

❤Makanan berasid yang tinggi protein dan kurang serat akan mencemarkan tisu sel dalam usus yang menyebabkan ketidakseimbangan pH dalam darah.


10. Memperbaiki kesihatan secara menyeluruh

❤Penyingkiran toksin membantu meningkatkan kecergasan dan membuatkan badan terasa lebih ringan serta meningkatkan tahap kesihatan.






Ramai yang telah mencuba produk Seritoks dari sugarbelle ni! Antara testimoninya :







 

Bagi yang susah nak menbuang bagus untuk gunakan Seritoks ni 



Seritoks bukan sekadar untuk kurus namun ia bagus untuk pencernaan. Jadi jika anda mahu dan berminat untuk membeli produk ni? boleh terus whatshapp akak okey?




BUKAN SEKADAR KURUS TAU!! Produk laku keras!!




HANYA RM 50 SAHAJA 



UNTUK PRODUK INI!!