September 05, 2017 0

1 Minute Miracle Foundation Tip Top

Ada yang tanya akak pakai foundation apa? Ha meh nak habaq mai. Akak pakai 1 MMF saja 

Lepas akak dah apply 1MMF


Siapa yang nak nampak natural walau pakai foundation? Ada ja produk yang nampak natural tau!! siapa bila tak ada? Meh cuba 1 minute miracle foundation. Apa yang best Foundation ni? Huh banyak kelebihan 1MMF





Effect yang sangat Wow dan memikat hati ๐Ÿ˜ buat yang suka pakai foundation ni !



1 Minute Miracle Foundation juga dapat :

๐Ÿ’Žmemutihkan kulit
๐Ÿ’Žmenyerap minyak berlebihan
๐Ÿ’Žmenghilangkan black head
๐Ÿ’Žmemudarkan parut 
๐Ÿ’Ž-mnghaluskan kulit










Yang paling best akak suka produk ni kerana foundationnya :

tak bercapuk
tahan lama 16 jam
dapat merawat jerawat 



Best tak? Best?

Paling suka sebab dapat merawat jerawat yang tumbuh ๐Ÿ˜‰Lagi SYOKNYA!! dapat Free Charchoal span seronok wooo


TUDIA CHARCHOAL SPAN


Lagi tentang  istimewanya 1MMF ni?? 

๐Ÿญ-lepas 1minit apply wajah jadi merelip bak mutiara
๐Ÿญ-30% ekstrak mutiara (wajib glowing)
๐Ÿญ-8grm tahan 2bulan lebih
๐Ÿญ-wangian melekat diwajah
๐Ÿญ-1kod warna sahaja(1mmf akn berubah mengikut warna kulit)
๐Ÿญ-tahan 16jam (tak berminyak)
๐Ÿญ-full coverage
๐Ÿญ-spf45
๐Ÿญ-mngandungi vit e
๐Ÿญ-halal (boleh dibawa solat)
๐Ÿญ-mesra wuduk


TESTIMONI PENGGUNA 1MMF :






Harga?Haruslah mampu milik tau!!

RM 35 SAHAJA


POSTAGE

RM 8


Suka tak?best kan?calit-calit dah vogue gitu..



Berminat? Jom klik ๐Ÿ‘‡






August 19, 2017 0

BAGUS UNTUK PENCERNAAN.

Kenapa Perlu Seritoks? Untuk pengetahuan korang toksin menyebabkan sistem badan lemah untuk melawan penyakit. Semakin lama dinding usus anda akan menjadi sangat kotor & dipenuhi dengan toksin. Toksin ini akan diserap & mengakibatkan banyak penyakit.




Penuan bermula dari usus. Lagi teruk kolon kita,lagi cepat penuan akan berlaku. Seritoks merupakan tablet kunyahan untuk manfaat detoks yang mudah. Rangkuman empat kandungan utama iaitu buah kiwi,oren,aloe vera dan daun teratai,menjadikan Seritoks suplemen detoks terbaik untuk keberkesanan pantas.


Kiwi amat berkesan dalam membantu mengatasi masalah buang air besar yang tidak teratur. Ia juga mengatasi masalah kembung perut.



Buah oren pula yang kaya dengan serat merangsang kelancaran penceranaan serta mengatasi masalah sembelit.



Selain itu, oren turut mengandungi zat galian bagi membantu menurunkan berat badan.


Bahan popular aloe vera berfungsi dalam melegakan sakit perut dan pedih hulu hati, selain turut membantu sistem penghadaman dan pencernaan.



Sebagai pengganti air dalam badan, daun teratai membantu tubuh daripada dehidrasi akibat proses detoks.

Rangkuman empat kandungan utama ini menjadikan SERITOKS™ detoks yang amat diperlukan anda yang mahukan kesan dalam tempoh 10 hari sahaja.


Untuk pengetahuan korang banyak faedahnya detoks ni sebenarnya :


faedah detoks usus


1. Meningkatkan prestasi penghadaman

❤Usus yang bersih dapat menyerap nutrien dengan lebih efektif.


2. Melancarkan sistem perkumuhan

❤Menyingkirkan toksin dalam badan yang terkumpul lama akibat sembelit serta meningkatkan kekerapan membuang air.


3. Menambah tenaga

❤Penyingkiran toksin membantu melancarkan aliran darah dan membolehkan anda tidur lebih lena untuk meningkatkan tenaga.


4. Meningkatkan kadar serapan vitamin

❤Penyerapan vitamin, nutrien dan air menjadi lebih baik apabila usus bebas kandungan toksin.


5. Fokus lebih baik

❤Tubuh yang sihat dapat meningkatkan tumpuan individu.


6. Mengurangkan berat badan

❤Detoks usus membantu proses pelangsingan tubuh serta membantu meningkatkan metabolisme.


7. Mengurangkan risiko kanser kolon

❤Toksin yang terkumpul lama dalam kolon boleh meningkatkan risiko kanser.


8. Meningkatkan kesuburan

❤Detoks usus membantu menyingkirkan toksin yang mengganggu ovum dan sperma, sekali gus meningkatkan tahap kesuburan.


9. Mengimbangi pH dalam darah

❤Makanan berasid yang tinggi protein dan kurang serat akan mencemarkan tisu sel dalam usus yang menyebabkan ketidakseimbangan pH dalam darah.


10. Memperbaiki kesihatan secara menyeluruh

❤Penyingkiran toksin membantu meningkatkan kecergasan dan membuatkan badan terasa lebih ringan serta meningkatkan tahap kesihatan.






Ramai yang telah mencuba produk Seritoks dari sugarbelle ni! Antara testimoninya :







 

Bagi yang susah nak menbuang bagus untuk gunakan Seritoks ni 



Seritoks bukan sekadar untuk kurus namun ia bagus untuk pencernaan. Jadi jika anda mahu dan berminat untuk membeli produk ni? boleh terus whatshapp akak okey?




BUKAN SEKADAR KURUS TAU!! Produk laku keras!!




HANYA RM 50 SAHAJA 



UNTUK PRODUK INI!!





August 15, 2017 0

KomuterLink Promosi

Assalammualaikum dan Hi korang semua ,huh kalau bab promosi ni mesti semua orang laju saja menonong kan? Kak Fa pun gitu tau,so untuk pengetahuan korang sekarang KTM BERHAD  tengah buat promosi semperna MERDEKA !! Promosi apa tu? huh KTM tengah buat promosi untuk kad KomuterLink secara percuma? PERCUMA!! Siapa tak nak kan?


Bagi korang yang selalu naik komuter atau yang baru berjinak-jinak macam kak Fa ni? huh moh kita mencuba untuk rebut peluang yang ada ni okey? Baru juga akak terperasaan,auchhh moh lekas reramai kita pergi dapatkan promosi bermula hari ini!! 16 OGOS-16 SEPTEMBER 2017





Sebanyak 60,000 Kad Percuma akan diberikan, tambah nilai bermula RM 5 jom lekas bukan senang nak dapat kad PERCUMA kan? Akak teruja sebab teringin sangat nak naik Komuter sob sob. Ya la akak bukan duk KL kan? Hakak duk Penang Oiii kahkah



JOM REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KAD PERCUMA!! CEPAT -CEPAT 

August 14, 2017 0

OSTEOARTHRITIS MERAGUT KEHIDUPAN SEHARIAN



Osteoarthritis? Korang tahu tak apa tu? satu penyakit ka apa? Hasil dari pembacaan kak Fa ia sebenarnya satu penyakit yang meragut sebuah kehidupan. Untuk pengetahuan korang Osteoarthritis ini adalah suatu penyakit auto immune,dan ia sukar untuk dirawat. Kenapa sukar untuk dirawat?



Auto immune bermakna tubuh seseorang mengeluarkan antibodi yang merosakkan sendi tubuhnya. Antibodi boleh diibaratkan sebagai peluru berpadu ha gitu, ia hanya tinggal untuk mencari sasarannya lalu ia akan memusnahkan segalanya.



Sasaran yang diburu adalah tulang rawan,dimana saja tulang rawan ada disitulah akan musnah antibodi. Antibodi adalah protein yang terhasil akibat rangsangan. Tubuh kita akan mengeluarkan antibodi bagi melawan kuman dan penyakit. Rawatan yang akan diberikan selalunya adalah ubat penahan sakit serta steroid.







Faktor risiko :


❤Usia yang tua, berisiko mendapat osteoartritis

❤Berat badan yang berlebih akan menyebabkan osteoartritis.

❤Cedera sendi akibat kecederaan ketika bersukan memberi risiko osteoartritis.

❤Deformitas tulang sendi atau tulang rawan, yang akan meningkatkan risiko osteoartritis.

❤Memiliki penyakit diabetes (kencing manis) 







Yang pasti mari kita mencegah penyakit ini dari berleluasa dengan mengubah cara pemakanan kita. Bermula dari ubah cara pemakanan dari sikit dan memakan makanan yang tidak tinggi kalori dan lemak yang boleh menyebabkan bertambahnya berat badan okey? Nak makan benda-benda yang manis-manis tu boleh tapi jangan kerap sangat tau,habis ja minum manisan terus minum air yang banyak tau!





August 14, 2017 0

BLOG DAH BERTUKAR WAJAH

Bila blog dah berubah dengan wajah yang baru, manis macam buah cherry? ecewahhh ๐Ÿ˜œ bersungguh dan semangat dia tu lain macam tau! Yang pasti semangat kian berkobar selepas Sis Awa kita ni memula add di FB,dah add tu tak apa la disebabkan blogger kan? so kita pun approve..Eh tetiba setiap kali newfeed naik ternampak la sis Awa ni duk update pasal make over blog orang.


Selalu saja tengok kan? tapi tak tergerak pula nak mencuba kan? lama-lama Sis Awa ni duk post banyak sangat dan selalu sangat berkunjung ka blog yang telah di make over tu,hati ni tetiba nak bertanya berapa harganya? dan mesej di facebook chat..memacam la dibuatkan untuk bertanyakan untuk make over ni..Jangan banyak tanya? akak ni jenis rambang mata, susah sangat tau.


Sis Awa akan selidik dulu apa yang kita nak tau, yang lagi syoknya tu dia panggil akak dek kerana salah satu status di facebook tu untuk lebih eratkan friendlist jadinya selalu panggil nama untuk di facebook kak Fa atau efa?Makanya Sis Awa ni pun panggil kak? Sis? Haha, lagi syok sekali tengok-tengok mesej-mesej sekali tanya umur Sis Awa ni la akak? bukannya saya? malu tau hahaha sabar ja la..hmmmm sengeh kambing la jawabnya lepas tau tu kan? malu yatmat.


Kalau sesiapa yang nak make over blog boleh la berkunjung ka blog SIS AWA blog ni untuk design sahaja. Sis Awa ni ada dua blog, satu lagi blog yang dah berdomain tau!! tahniah Sis Awa Comel 


sebelum ni blog kian suram sebab apa? Lama dah tak aktif buat entry dekat blog ni! sibuk dik belajar+kerja+belajar kan? Jadi kali ni nak terus berblogging hehee..Wajah blog yang dulu macam mana?

BLOG YANG LAMA MACAM INI 



Blog yang lama ni header,layout semua tu buat sendiri. suram ja ya dak? HAHA jadinya bila ada rezeki lebih sikit,dari buat niaga kecil-kecilan tu jadinya ambil keputusan untuk tukar wajah kasi ceria dan nampak manis heehe..pertolongan Sis Awa buat design ni memang menarik dan cantik! Tip Top! rugi siapa tak cuba. Setelah di make over jadinya macam mana?



CANTIK MEMIKAT HATI DENGAN WARNA YANG DIIDAM HEEE




Cakap saja nak macam mana insyaallah Sis Awa dapat selesaikan okey?Ehemmm jom kalau berkenan nak blog cantik-cantik dan di design oleh Sis Awa KLIK ja dekat link dibawah ๐Ÿ‘‡






August 03, 2017 0

PULAU YANG SANGAT 'PRIVACY'

Perlukan pulau yang ada 'PRIVACY'? Pulau apa itu? sudah tentunya Pulau Gemia yang merupakan salah satu pulau yang berada di negeri Terengganu dan pulau ini terletak berhampiran pulau kapas. Pulau Gemia adalah sebuah pulau kecil dan hanya mempunyai sebuah resort iaitu Gem Island Resort & Spa.







Pulau ini popular di kalangan pelancong asing kerana unitnya ada di atas air, kawasannya yang 'privacy'.Pemandangan yang indah dan ia amat sesuai untuk pasangan yang baru berkahwin untuk mengambil pakej bulan madu di sini. Pulau gemia ni sangat mengujakan buat kak Fa tengok hehehe




Apa yang menarik di tempat berkenaan? nak tahu ka? meh Kak Fa tayang buat tatapan sesiapa yang suka pergi melancong ka pulau-pulau ni,yang pasti pulau ni sangatlah privacy ewahhh gitu sesuai sangatlah bagi yang nak pergi berbulan madu ehem-ehem..




Bagi sesiapa yang bakal berkahwin hujung tahun ni ka,cuti sekolah ni ka kan? boleh la ambil pakej Berbulan madu yang tersedia bagi pihak pakej pulau malaysia FB ,banyak lagi pakej yang ada tau!! tapi sekarang jom tengok apa menarik di Pulau Gemia Terengganu ini okey.














Yang pastinya kalau pergi ka pulau di terengganu ini, tak sah kalau tak tengok penyu kan? Penyu bertelur? waahhhh bestkan? daya penarikan negeri Terengganu!! 


Tengok penyu di malam hari


comel sangat anak penyu ni ishhh geram aihhh


Snorkeling dekat dengan karang-karang batu macam ni best.




Pulau ini dikelilingi oleh batu-batuan dan oleh sebab itu ia sedikit terpencil berbanding pulau Kapas.







JOM MELANCONG KE PULAU DI TERENGGANU !!