Thursday, April 20, 2017

Gayatkah anda ?

Nak cerita mengenai gayat atau pun tidak bagi anda diluar sana? gayat?? gayat untuk apa la kan?kak Fa ni? gayat bila duduk atau berdiri di tempat yang tinggi? pernah merasa duduk atas kaca? atau duduk di bangunan yang tinggi? meh korang kena cuba naik dan berdiri dia atas Rainbow Sky Walk di Pulau Pinang ni..


Kak Fa tak naik lagi tapi bila tengok gambar mereka yang dah naik tu...keterujaannya tu membuak-buak nak naik tau! fewwww..ada berani? meh mencuba naik dan rasa tengok macam mana duduk berdiri diatas kaca yang jernih dan dibawah nampak bangunan dan lain-lain auwww seram bukan? bagi mereka yang gayat tu? meh hilangkan kegayatan pada ketinggian anda untuk mencuba naik atas rainbow sky walk ni !





view pada waktu malam memamg superb πŸ˜ŽπŸ˜‚


Nak di cerita gayat atau pun tidak bagi seseorang tu sukar juga..mungkin seseorang tu gayat sebab ada sesuatu yang menimpa atau disebalikkan. Bagi anda yang nak mencuba naik dan hilang kegayatan tu boleh la datang The Top Rainbow SkyWalk di Pulau Pinang 😍 kakak nak kumpul geng-geng reramai baru syok shoot gambar dekat atas nun sana nuh..Ini dia view waktu siang πŸ‘‡ada berani? meh turun Pulau Pinang..





Mesti ada yang tanya kak Fa ni duk bercerita gayat atau pon tak tu..hakak tak gayat ka?? hehehe 😊 kak Fa suka aktiviti-aktiviti yang pecah peluh ni jangan tak tahu yea..naik rainbow ni tak ada la pecah peluh..tapi kak Fa pernah hiking yang dimana kita dapat lihat la juga ketinggian tera mana kan? tak caya 😎


ketinggian Bukit keluang lebih kurang 200 meter atau 600 kaki saja tak tinggi pun πŸ˜†



Rasanya view malam ni nampak lagi wow dan superb kan? so apa kata kak Fa suggest korang naik waktu malam hehehe 😊Moh kita naik Rainbow SkyWalk ni okey?




Wednesday, April 19, 2017

Inner tudung tegak Bila Ditiup?

Assalammualikum dan selamat pagi πŸ˜ƒ kakak buzy sikit lately ni..tak mengapa..mood menulis ni membuak-buak dan kobar-kobar sebab harini pensyarah datang tempat latihan industri,semangat dia lain macam benor huhuhu..Mood harini nak cerita mengenai tudung di mana innernya tidak kelepek ditiup angin hewww...hewww..seronok tak? bila angin tiup tapi...inner tegak saja?


Ramai tak disini suka pakai tudung bawal? boleh dikatakan ramai meminati tudung bawal tak gitu? trending betul tudung bawal masa akak dari sekolah lagi,macam-macam nama tudung bawal ada..kangroo la apa la..time tu memang ramai mengilai tudung kangroo..tau kenapa? sebab murah tau !! ramai beli borang zaman akak dulu. Ada yang kekadang pakai tudung bawal tapi kerja kelepek saja..tapi lepas ada pulak penjenamaan spray untuk tegakkan tudung bawal ramai membeli spray itu..so tadaaa  πŸ‘‡



gambar ihsan pokcik google


Tapi kini tudung bawal itu macam dah tak ramai sangat yang pakai sebab apa? sebab dah banyak sangat tudung sekarang dipasaran!! tumbuh bak cendawan gitu..tudung bawal ni dah macam orang lupakan..trend sekarang ramai saja yang suka memakai shawl, tetambah shawl yang tak gaduh nak seterika tu..lagi ramai lah orang duk memakainya dan membelinya..hakak pun dah tak pakai tudung bawal..ada yang berkenan tudung bawal lagi? meh kabo ka hakak ok?


gambar ihsan pokcik google



Untuk ini kali hakak nak tunjukkan inner tudung yang siap attach dengan tudung tau? tudung instant shawl by Escraves, tudung-tudung yang dijual oleh Escraves ni sangat lah terbaik buat akak? kenapa akak cakap gitu? sebabnya akak dah mencuba pakai pun...best sangat tau tak rugi akak beli tau..bermulanya akak tengok tudung ni dari salah satu blogger yang dah lama akak kenal...hanya pernah berjumpa sekali sahaja..semuanya kenal dari laman sosial ja..hakak LM jual tudung tu,dan tengah mencari dropship,tergerak dihati nak join untuk dapat side income...amaklumlah hakak ni student lagi..perlukan duit poket sikit-sikit nak tampung perbelanjaan hehehe..dari lepas itu akak jadi la dropship bawah team akak LM, dan cuba beli tudung instant shawl tu sekali..best sangat tau...inner attach tu yang menambat hati dan sanubari akak tau wakakaka..first tudung akak beli adalah (adorable blue) lupa nak tangkapa gambar pula..tapi yang lain ada..lepas adorable blue..hakak beli Mika Printed then espresso,lovely lilac serta pucci (molly)


Mika Printed


Espresso


Lovely Lilac



Pucci (Molly)



First customer akak adalah kawan hakak sendiri..dia berkenan warna hitam dan hijau macam hakak pakai tu siap kitaorang buat photoshoot okey? πŸ‘‡


tadaaaa...model hakak πŸ˜ƒ mengenakan mika printed (black) cantik sangat,boleh dah jadi model 


lepas kawan akak ni beli alhamdulillah ada pulak customer baru, iaitu cikgu hakak masa sekolah menengah tau..cikgu akak minat hijau (olive) macam hakak pakai tu

cikgu segan..hakak tutup skit muka ehehehe



ini pula..kakak cheq sendiri..dia pun beli juga dan mak hakak tapi tak ada hehe


tengok dah semua pic kan? ada lagi...tapi kakak hold kejap dulu..nanti akak sambung tau? nampak tak inner yang diattach tu tak kelepek tau ! nampak tegak ja..hakak suka-suka..in love with jenama tudung oleh Escraves..meh try dulu...


Berminat nak mencuba instant shawl two loop? meh Whatshapp hakak tau direct terus www.wasap.my/60134294786 atau ke Page facebook akak https://www.facebook.com/efaon9shop/?ref=aymt_homepage_panel atau direct Pm facebook akak https://www.facebook.com/cornsweet80





Tuesday, April 11, 2017

Penang International Food Festival

Siapa pernah join Penang International Food Festival? Kak Fa baru nak jejoin hehe..amaklumlah sibuk sikit sebelum-sebelum ni.. so apa ada dekat food festival tu? orait ni ha kak Fa nak kasi tahu apa yang ada nanti sabtu 15 april 2017-30 april 2017

Tara...Tudia banyak pilihan tau..


ni adalah jadual sepanjang festival ini akan berlangsung..



Jangan risau...ada saja yang muslim food punya..boleh tengok dekat jadual tu yea? ada pelbagai makan..food truck pun ada..nak tahu lanjut korang just klik PIFF WEBSITE ni sahaja ok?





Cooking class pun ada tau..bagi yang nk belajar masak :




Learn and gain both knowledge and weight all at once! Learn how to cook a sumptuous meal or make your own kitchenware by paying literally just a token. ONLY RM50 per person to join any of these workshops, if you're interested, better book now! Limited spaces.

What and where:

Wooden Kitchenware Workshop: Chopping Board/Spice Rack - 16 & 17 Apr at Pokothings, Hin Bus Depot (RM50 per person)


Cooking Class: Malay Cuisine - 19 Apr, 9am-12pm at Tropical Spice Garden (RM50 per person)

Plant-Based Cuisine and Yoga Anatomy - 22 Apr, 10am-12pm at Wholey Wonder (RM50 per person)

Cooking Class: Indian Cuisine - 25 Apr, 9am-12pm at Tropical Spice Garden (RM50 per person)





Pernah dengan daging harimau menangis? kak Fa baru dengar ni first time tahu yang ada famous Daging Harimau Menangis dari Restoran Ikan Bakar Din? nak tau rasa macam mana? nanti korang pergi la rasa dekat Penang International Food Festival tu yea? nah kak Fa share gambar dibawah untuk tatapan kalian yang craving daging ka ayam ka? jom reramai pergi ok?



Image may contain: food


Image may contain: 3 people, people eating, people sitting, table and food

Thursday, April 6, 2017

RonaSutra Review

Siapa di sini suka beli barangan online? Mesti ramai kan? ada yang pernah beli barang dari Cj Wow Shop? yang selalu duk on air di NTV7,TV3,8TV&TV9 tu la? macam-macam barangan ada dijual disana..suka la tu kan? memacam ada jual ya tak?


Hari ini kak Fa nak review pasal produk dari Ronasutra ok? Ronasutra Pressed Mineral Foundation Set sekarang tengah sales?





akan keudara di TV9 (12.30-12.53)  seperti Gambar dibawah :

Jangan lupa tonton yea 



Set Ronasutra termasuklah :

Boleh pilih set A or  B



Yang lagi best dengar kata ada free gift? wow sangat kan? Gift apa?tengok gambar dibawah fewww...fewww..





Kelebihan yang ada :








Done Review


Kak Fa pun pengguna RonaSutra tau!! best sangat apply loose powdernya...tetambah dengan brush tu!! suka..suka...


Selalu bawa kemana sahaja ececece 






Wednesday, April 5, 2017

Cushion Foundation

Assalammualikum dan selamat pagi semua..bagi sesetengah kaum wanita, tak sah kalau tak make up ka? at least liptick ya tak? orait harini kak Fa nak review Cushion Foundation (LA FACE FOUNDATION) suka pakai Cushion foundation? kak Fa suka pakai Cushion foundation dari La Face ni.




Kenapa suka produk foundation dari La face adalah kerana :


✔Wudhu friendly - tiada bahan seperti silikon yang menghalang air menembusi kulit. Senang untuk dibersihkan dan tidak perlu makeup removal. Dan sangat sesuai untuk yang On The Go.

✔SPF 50 - You don't need sunblock anymore. Sangat sesuai untuk cuaca asia.

✔Water based foundation - Not oily and very suitable for all types skin

✔ Light Texture - sangat lembut bila disapu ke muka dan Tidak melekit dan tidak bercapuk. Seperti tidak memakai foundation. Warna yang sangat natural.

✔ Mengandungi Collagen -- Membantu menegangkan kulit wajah dan mencegah dari kedutan wajah

✔ Argan Oil -- Anti Penuaan, mengatasi jerawat dan jeragat dan melembabkan kulit



Dengan Laface Cushion Foundation korang akan dapat :


πŸ“Œ sapuan yg rata dan smooth
πŸ“Œ Tak bercapuk
πŸ“Œ sangat sesuai untuk daily look makeup
πŸ“Œ cepat dan mudah
πŸ“Œ Mengandungi Vitamin C, Vitamin E, Argan Oil dan Collagen
πŸ“Œ produk kami lulus KKM (ini paling penting)











Tara....Cantik hakak ni bila pakai  Laface Cushion Foundation sengeh kemain aihhh manis nampak..







Tara...ini pula testimoni hakak kita look natural beauty gitu..



Berminat boleh terus Pm di FACEBOOK sis or like efaon9shop





Tuesday, March 28, 2017

Crunchy You alls !!

Alhamdulillah thanks a lot  to my customer 😘 bagi feedback choco jar sedap!! Berbunga hati akak..dik heheh 😎 Lepas saja hantar ka customer i ni...tetiba dia mesej bagitahu dan siap makan and upload pic makan tu!! amboiii cepat benor yekkk? Adik ni ambik 3 balang tau? adik ni ambil 3 flavour :


πŸ”ΊKokocruch
πŸ”ΊOreo
πŸ”ΊHoneystar






Thanks a lot 😍 sesiapa yang berminat nak beli boleh whatshapp akak- 0134294786 sementara stok masih ada !!!


Monday, March 27, 2017

The Top PENANG

Assalammualaikum dan selamat pagi...urmmm kalau hujung minggu cuti-cuti ja kekadang tu tak tahu nak bawa anak-anak bercuti jejalan mana? Meh sini kak Fa nak buat pemilihan sikit ececece gaya macam tour guide (travel) pula kengkonon πŸ˜‚ hahaha

Baiklah kak Fa nak suggest bagi sesiapa yang duduk di Sungai Petani ka?Alor Setar ka? Pulau Pinang ka? atau pun di lain negeri pon tak apa..Sedangkan kak Fa yang dulunya duduk di Pulau Pinang tapi area di seberang perai pun tak pernah jelajah pun area Pulau nun huh...sadis kan? πŸ˜πŸ˜‚ Kali ni kak Fa cuba jelajah ketempat-tempat yang menarik di Pulau Pinang yang tak pernah kak Fa pergi..nak tahu tempat apa?


Tempat yang kak Fa nak suggest buat para ibu dan bapa bagi anak-anak yang ingin meluangkan masa bersama adalah di THE TOP (KOMTAR). Adakah kalian tahu The Top ada apa? rasanya ramai yang tak tahu kewujudan the top ni,kak Fa la itu salah satu darinya huuu..


Salah satu tempat masa kak Fa kecik-kecik dulu,family kak Fa bawa jejalan sunway lagoon..tempat yang kak Fa takut masa kekecik time pergi sana adalah dekat tempat tengok dinasour tu wahahaha..duduk dekat dinasour ajet-ajet nak tangkap gambar saja..last-last nangis sebab dinasour tetiba gerak dan berbunyi kau..kehkeh..rasakan penangan dinasour hidup kembali!! tapi itu kisah lama yang tersemat dihatiku..yang duduk nun utara kekadang susah nak pergi yang jejauh ya dak? nak bagi anak-anak rasa dan lihat dinasour macam mana? tak perlu risau dah,kini dekat Pulau Pinang pun anda boleh tengok dinasour macam dekat sunway lagoon tu..



JURASSIC RESEARCH CENTER



Adult (Above 130CM) RM58 (Standard Rates)
(My Kard Rates) RM48


Child (90CM-130CM) & Senior Citizen (60 years old & above)RM48
RM48(My Kard Rates)


OKU** RM48 (My Kard Rates) RM48 (Standard Rates)  






Sebenarnya ada banyak lagi avenue of adventures ni?? nak tahu lagi? tengok pic dekat bawah na



Tudia banyak kan??


Ada banyak lagi benda yang boleh korang buat dekat the top ni..bukan itu saja..rainbow skywalk pun ada..nak kak Fa review? ok next kak Fa review yekk? tunggu....









Sunday, March 26, 2017

Detox ka Setox ka ni??

Selamat Tengahari semua..ada disini suka minum detox? Kak Fa nak buat review pasal detox ni..ramai bukan suka detox? amaklumlah nak membuang angin dan nak turunkan berat badan yea tak? macam-macam cara buat untuk turunkan berat badan kan? tapi sukar juga? takpa meh sini Harini kak Fa nak kenalkan air Setox!!


Setox? setox tu apa? setox tu namanya saja..sedap tau Setox ni!! Kak Fa suka sangat..korang kena cuba minum air setox ni..Bila korang minum air setox ni akan rasa segar bugar gitu!! ada perisa honey+lemon+laici & Serai+halia+lemon+honey. Dedua ni sedap tau..korang patut cuba!!


Kalau korang rasa letih ka kan? try minum Setox ni..dia kasi freshkan badan anda kembali ehehehe,anda patut cuba..



nak mencuba minum air Setox ni? Boleh view IG or FB hakak yang jual air Detox ni yea πŸ˜‚



Penuh keterujaan kak Fa dengan air Setox!!


Wednesday, March 22, 2017

Octopus Tripod Cun!!

Lazada sedang buat sale?? terkejut dengar ada sale bukan? ha menjadi pilihan kak fa kali ini dekat lazada adalah :


2016 Cell Phone Digital Camera Octopus Stand Tripod Mount + Phone Holder?

100% brand New

1. Complete flexibility, made of hard plastic
2. Gray rubberized rings, feet, and link cushion
3. The link attachment screws into most digital camera sizes and is removeable
4. Removable link attachment with lock release button
5. Allowing it to level out a camera on the most uneven surfaces
6. Weight: 80g
7. Size: 150 x 35 x 35mm
8. the item can support max 275g
9. Color: As Picture



Cun wooo...keterujaan bila tripod boleh dikembang kempiskan ayat tak nak kalah kau..hahaha ada banyak pilihan warna tau..tapi menjadi pujaan hati kak fa of coz la biru..permata hatiku ecewah..




ini la yang kak fa kata boleh dikembang kempis tadi tu wahahaha πŸ˜ƒ



Nah gayut dekat pemegang gitu pun boleh



Suka tak? Suka tak? mengancam yoallss πŸ˜‚



Lazada buat sales nuh...moh la serang Lazada!! sebab murah kak fa pon rasa nak beli..baru hinggat nak beli Octopus cun ni ekekeke πŸ˜‚ baru daku sedor ada jual alah macam ini jah...hmmm..mari berhuhuuuu



Warna Yang Menjadi Idaman??

Assalammualikum dan selamat pagi...semalam kak fa cerita pasal tudung yang cepat dan mudah kan? nak tahu pula cara pemakaian tudungnya? meh sini kak fa tunjukkan pada kalian si pengemar tudung cepat dan mudah terus sarung saja kan??

video


Cantik Model-Model dari Escraves ni..teruja pulak tengoknya eh..ok cara pemakaian tudung seperti video dibawah yea? πŸ‘‡Jom kita tengok!! dah tengok meh grab satu tudung mudah dan cepat ni ekekeke πŸ˜ƒ


video


warna idaman hati kak fa pagi ni!! πŸ‘‡












Tuesday, March 21, 2017

Cepat & Mudah!!

Assalammualikum dan selamat pagi..nak jadikan cerita pagi ni kak fa bangun lambat tap tup tap kul 6 sudah? kalut kemain dah kak fa pagi tadi huahua..disebabkan jika kita dah lewat maka bagi sesetengah orang ramai lebih suka memakai tudung sarung saja ya dak? kenapa tudung sarung?? bukan shawl ka kan? sebabnya tudung sarung ni mudah&cepat nak bersiap!! 


Bagi yang ada anak kecil tu kan? senang la terus sarung tak lambat untuk bersiap..capai tudung,sarung zashhh keluar dari rumah selesai hehehe..Nak tahu tudung apa yang sarung dan best tu? kehkeh ok kak fa show kan tudung dari Escraves yang terbaru :



*EASY ROSSY SARUNG*

✅ 10 Pilihan Warna Menarik
✅ Didatangkan dengan 2 Size
✅ SIZE L (cotton 0.75m,chiffon 0.85m ) - Size Muka 9.5-10" (inner) 11.75" (chiffon)
✅ SIZE XL (cotton 0.75m, chiffon 1.0m) - Size Muka 10-10.5" (inner) & 12" (chiffon)
✅ Material (INNER : SOFT COTTON LYCRA) & BODY (CHIFFON PANORA)


*PRICE L*
RM69


#escraves
#instantshawllabuh
#TeamLM




Pilihan tudung di hati kak fa hari ini adalah warna biru!! biru itu indah bak air dilautan antratika ececece antratika gitu!!! Tengok testimoni hakak-hakak kita ni pakai tudung rossy ni..lawa sangat warna biru tu kan?hakak teruja dengan warna ni tau!! πŸ’—❤πŸ˜„







Senang saja bukan? sarung aja ok hehehe nanti kak fa post cara pakai dia macam mana eh...Inner dia best itu yang pasti ekekeke.. nak cuba? meh whatshapp kak fa or like page kak fa..


whatshapp : 0134294786

FB PAGE : EFAON9SHOP

Gayatkah anda ?

Nak cerita mengenai gayat atau pun tidak bagi anda diluar sana? gayat?? gayat untuk apa la kan?kak Fa ni? gayat bila duduk atau berdiri di ...