Followers

Wednesday, May 24, 2017

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway



ANYONE like to join?
 This Blogger Contest Giveaway?
 Let join it guest 😎



Win Calendar 2017 Frame so awesome !!! Love this canvas!! so nice ok!! i like it 😍


http://ora-adzlin.blogspot.my/2017/05/win-calendar-2017-frame-in-blogger.html
Contest start 
6 MAY  

End
6 JUN 2017


Good Luck All πŸ˜‰

Lebih Sporty

Assalammualikum dan selamat pagi..siapa disini pencinta kereta...tak boleh calar sikit ka,kotor sikit ka kan? selalu nak nampak kereta tu cantik dan berkilat-kilat meluncur di jalan tak gitu? baik laki ataupun perempuan ya dak? ka lain? hahaha πŸ˜„ hmmmm...untuk yang gemar makeup/makeover kereta ni ha...lagi la kan?


Bagi korang yang meminati kereta ni,kak Fa suggest korang gunakan kereta buatan Malaysia. Kenapa kereta Malaysia? ya la kita yang tinggal di Malaysia ni seharusnya bangga Malaysia juga ada membuat kenderaan yang boleh juga setanding dengan kereta import ! siapa lagi nak support kan? kalau kita yang warganegara Malaysia ni! hehehe tak gitu..


Proton sebahagian besarnya pengilang kenderaan kejuruteraan lencana daripada Mitsubishi Motors antara tahun 1985 dan awal 2000-an. Syarikat itu telah menghasilkan beberapa model rekabentuk asli dan beroperasi dalam sekurang-kurangnya 26 negara hari ini, majoriti yang mana adalah di Asia. Proton pernah dimiliki oleh Khazanah Nasional, cabang pelaburan kerajaan Malaysia. Pada bulan Januari 2012, ia telah diambil alih oleh DRB-HICOM, sebuah konglomerat Malaysia dalam transaksi berjumlah RM1.2 bilion.


Untuk pengetahuan korang, perusahaan Otomobil Nasional Berhad (Proton) telah memperkenalkan Proton Iriz yang baru dengan beberapa ciri yang dipertingkatkan untuk tampil lebih sporty dan bergaya wow syoknya lebih sporty tu 😎 Empat varian ditawarkan iaitu:

  • 1.3 Standard MT, 
  • 1.3 Standard CVT, 1.3
  •  Executive CVT 
  • 1.6 Premium CVT 

Pihak Proton telah mula mempertontonkan kepada orang ramai, ketika acara DRB-Hicom Autofest 2017. Antara elemen utama yang dipertingkatkan ialah:


  • Pengurangan bunyi bising
  • Getaran dan kasar (NVH) 
  • Enjin pemasangan tiga point untuk lebih kestabilan.


Varian 1.6 Premium CVT, Iriz ditambah baik dari segi:
  • warna luaran dwi tona dengan bumbung
  • cermin sisi
  • gril depan dan spoiler berwarna gelap. 
  • Bahagian dalaman pula dilengkapi tempat duduk dengan kombinasi kulit dan fabrik serta jahitan benang merah 
  • sistem audio dengan SmartLink
  • warna ruang kabin yang ditambah baik dan butang penghidup enjin.  

Varian 1.3 Executive CVT :

  • menawarkan butang penghidup enjin yang sebelum ini hanya didapati untuk varian 1.6 Premium CVT
  • lampu depan kabus dan kemasukan tanpa kunci.  
  • Bagi semua varian 1.3 liter, tempat duduk ditawarkan dengan fabrik baharu dan jahitan benang hitam.


Ketua Pegawai Eksekutif Proton Edar, Abdul Rashid Musa berkata, model Iriz baru akan memasuki pasaran Jun ini dan harga terkini diumumkan dalam masa terdekat.


Iriz diberi penarafan πŸŒŸπŸŒŸπŸŒŸπŸŒŸπŸŒŸbintang 😍😲 serius banyaknya keterujaan kak Fa dengarnya huuu,pengiktirafan ini diberi ketika  Program Penilaian Kereta Baharu Asia Tenggara (NCAP) juga ditawarkan dalam lima pilihan warna termasuk dua yang baru iaitu merah Ruby serta coklat Carnelian NANTIKAN!!! tak lama dah tau..so mari kita gi tengok-tengok dan cuba test power iriz yang baru ni Jun nanti!! sabar..












Monday, May 15, 2017

Jom Hangout

Hye...morning korang semua huh...jom kita hangout mau? hangout apa la ni kan? mesti terkebil-kebil bila cakap ajak hangout? macam ni nak kabokan ka korang selain facebook messenger,whatshapp ni ada lagi huh messenger lain yang boleh korang guna..malah ini lebih senang bagi yang selalu gunakan email sebagai rutin harian untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan menggunakan rangkaian email google.




  • Google Hangouts adalah sebuah platform komunikasi yang dikembangkan oleh Google yang mempunyai :
  •  instant messaging, video chat, SMS dan fitur VOIP.

  • Ia menggantikan tiga produk messaging yang dilaksanakan oleh Google bersamaan dalam layanannya, termasuk Google Talk, Google+ Messenger yang sebelumnya: Huddle, dan Hangouts, sebuah video chat sistem hadir dalam Google+. 

  • Google Hangouts dirancang untuk menjadi sebahagian "masa depan" dari produk telefon, Google Voice, dan terintegrasi beberapa kemampuan dari Google Voice ke Hangouts. 


Dengan adanya aplikasi Chat Hangout ini memperkuat langkah Google untuk memperkuat platformnya dengan aplikasi chatting. Apa yang dilakukan Google ini untuk mengekori para pesaingnya yang lebih dulu telah melancarkan aplikasi yang serupa seperti Apple dengan iMessage dan juga BlackBerry yang lebih unggul dari pada yang lain iaitu BBM (BlackBerry Messenger).


Ini hangout kak Fa πŸ˜‹



Huh tudia korang kena mencuba tau guna chat hangout by google ni..menarik sangat..malah masa kak Fa belek-belek surat khabar tadi huh rangkaian hangout ni digunakan disekolah juga..wow keterujaan akak tau bila dekat sekolah cikgu mengajar menggunakan rangkaian hangout ni hurmmm menarik bukan? nak tau lanjut kena beli surat khabar..hahaha πŸ˜„ eh-eh kesian lak siapa yang tak beli surat khabar tu? tak pa hakak kasi snap gambar ka korang alo-alo kesian eh...nah tengok keratan akhbar ni..bagus cikgu ni πŸ˜ŽπŸ’— pengajaran yang baru untuk tingkatkan prestasi pelajar...i like it πŸ˜‰ nak tahu lanjut boleh baca eh..Benda-benda baru dan yang mudah difahami untuk generasi akan datang perlu diterapkan..untuk memudahkan pelajar memahami dengan cepat segala pembelajaran yang diajar oleh guru.







SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU-GURU DI SELURUH DUNIA ECEH 😎😍

TERIMA KASIH CIKGU!!


JASAMU MENDIDIK SELAMA INI AKANKU KENANG SELAMANYA







Friday, May 12, 2017

Tema Raya Part 2

Selamat petang...masih ingatkah anda part pertama kak Fa cerita pasal tema raya part 1? tak ingin ? πŸ˜’ meh sini meh baca siri Part 1 dulu kalau dah lupa tu kan? baiklah untuk part 2 pula kak Fa nak story pasal cara nak match bagi baju yang kosong? selalu orang suka pakai baju yang kosong ni dengan tudung yang plain juga tak gitu? urmmmm...


Apa kata mari kita mencuba memakai tudung yang bercorak? yang tak banyak pun tak apa?sikit-sikit pun jadi,bagi yang baru-baru nak mencuba memakai tudung corak dengan baju yang kosong jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru untuk digayakan malah anda perlu yakin dengan setiap pakaian dan tudung yang anda gayakan..Perlu tampak yakin dan bergaya macam model wah gitu kau πŸ˜‰ 


Macam kak Fa serba serbi jenis dah mencuba..dari yang jenis kosong, corak-corak bunga dan pucci. Tak salah kita mencuba sesuatu yang baru untuk digayakan tau? siapa nak marah? ada ka yang marah? pedulikan kata-kata yang tak memberi kesan dan faedah,yang penting pemakaian kita tu mestilah kena dengan majlis yang ingin kita pergi dan bagi kaum muslimah sudah tentu-tentunya yang menutup aurat dan disyariatkan..


Hari ni kak Fa nak tunjuk la sikit tudung yang abstract..tau apa? huh ni nak cerita la ni πŸ˜‚ala yang corak abtract sikit tu,corak yang tak banyak sangat dia hanya ada di bawah keliling sahaja tau!! menarik sangat coraknya tu..kak Fa suka sangat tudung yang baru ni dari Escraves tampak menarik tetarik dan menonjol coraknya tau 😎



Tudia..tudia modelnya cun mengenakan abstract premier by Escraves



Mari kak Fa kenalkan Abstract Premier by Escraves yang cantik vavavomm ni 😎 Tadaaaa..kecheng..kechenggg shine-shine diamond berbunyi eh-eh merepek ja kak Fa ni kan? jom usha tengok eh..


Nama diberi Aisyah (hijau turquoise)


Nama diberi Khadeja 


Nama diberi Fatema (Biru)



Nah akak kasi tengok mereka yang sudah mencuba & membeli instant shawl dari escraves yang baru ni...Tadaaa...πŸ‘‡





Ada lagi tapi kak Fa kasi up ini ja dulu yekk πŸ˜ƒ suka tak?mesti la suka kan? corak tak penuh sangat kan? i is in love gitu dengan tudung yang baru ini lo..


snap pic tudung dedekat sikit πŸ˜ƒ



berminat tak? if berminat direct Whatshapp sis yea 😎 nak info lagi boleh terus klik-klik mesej kak Fa nohhh...





Tuesday, May 2, 2017

Kempen Makan Cili?

hye semua nak bagitahu ni FAMA lancarkan satu kempen tau? kempen dimana anda perlu makan cili tempatan? tudia jenuh kan? nak makan cili? bagi sesiapa yang memang pengemar cili boleh la ya dak?


Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) melancarkan Kempen Lebihkan makan cili tempatan bagi mengimbangi kejatuhan harga cili tempatan di pasaran. Rasanya cili tempatan ni dah banyak..ramai saja pengusaha yang menanam dan menjual cili tempatan..tak perlu sesusah nak beli yang import tu..lagi mudah dan senang cerita...baik korang tanam pokok cili dekat rumah..senang nak makan pergi ja petik dekat luar rumah wakakaka πŸ˜„


Pergghhh...berapi i olls rasa kalau makan hahaha 😌



Cili tempatan adalah cili premium yang mempunyai rasa lebih enak dan lemak serta mempunyai akti oksidan yang tinggi. Tudia..baru harini kak Fa tau yang sebenarnya banyak kelebihan cili tempatan ni eh? hakak tak makan cili takut pedas..tapi kalau buat sambal akak okey ja la..kalau cili semata memang tidak la kan? kahkah...itu bukan kak Fa la namanya..kalau makan cili saja !!




Dengar kata kempen ini akan diadakan di seluruh negara khususnya di Pasar Tani dan cawangan FAMA. Jika nak dibandingkan cili import ni sebenarnya lebih murah lagi tau !! tapi kualiti cili keluaran tempatan lebih baik. Malaysia juga merupakan produk berkualiti premium dari segi jenis sayurannya.



So marilah kita makan cili tempatan dari cili yang import punya okey? support produk dari Malaysia punya yekkk...justeru itu mari kita membantu 2,000 pengusaha menerusi Program Agroprenuer ini !!! 




P/S : Jangan pergi sental makan cili saja kruppp...kruppp lak..pengsan nanti 😣



Monday, May 1, 2017

Tema Raya 2017 (Part 1)

Assalammualaikum dan selamat tengahari...lama tak bersiaran ececece πŸ˜ƒ amaklumlah cuti sakan sempena cuti hari pekerja kan? tapi 1 mei 2017 hakak kerja juga..tapi kejap saja sampai pukul 1 tengahari hehe..korang pergi mana cuti-cuti ni? kak Fa pergi kuantan ada kenduri sikit..kejap ja..isnin pagi kak Fa dah balik..lepas tu ha kerja pula hoho...tapi best sebab tak ada la bosan kan duduk rumah saja ya tak?


Ha ni nak bagi tahu, puasa dah dekat persiapan untuk raya dah selesai? aippp-aippp tapi jangan lupa...bagi sesiapa yang belum ganti puasa tu lelekas la eh? kak Fa dah selesai dah!! awal-awal lagi..senang tak kalut nak bayar puasa last minit gitu...selalu orang akan buat sesiap persiapan nak raya ni kan? dari baju nak tempah ka nak beli ka? kuih raya nak buat atau nak tempah ka? ya dak? ada juga kekadang last minit saja membeli kahkah πŸ˜‹


Ada yang kalut nak bertema bagai lah? macam-macam tema setiap tahun? ada sesetengah tu tak bertema untuk pun!! main carca merba saja pun boleh wakakaka 😁 yang carca merba tu kak Fa la salah satunya muahaha...aipp-aippp jangan gelak sangat na..peduli lak carca merba kan? hentam saja la labu..asal masuk sudah...


Bagi yang ramai suka bertema-tema baju untuk di hari Lebaran tahun ni meh kak Fa syorkan korang tema apa yang menjadi pilihan atau trend terkini wahhhh cewahhh pulun aihhh!!


Kak Fa nak syorkan terutamanya bagi wanita la kan? of cause la..tudung !! kak Fa suka pelbagaikan tudung dalam setiap pemakaian kak Fa...Boleh dikatakan pelbagai jenis tudung kak Fa ada..bawal? shawl? aihhhh semua kak Fa pakai tau!! 

the latest kak Fa nak syorkan tudung yang kak Fa pakai ni tau? cantik..kak Fa suka sangat material dan inner attach tu..dan juga warnanya..sangat wow semuanya !! nak tahu tudung apa? huh...meh kak Fa kenalkan tudung instant shawl by Escraves (EASY ROSSY) 


Nurkilan dari hati dan sanubari kak Fa bila tengok tudung trend terkini by escraves easy rossy warna seperti GAMBAR dibawah πŸ‘‡





Dihari bahagiaku...Hatiku berbunga-bunga bila memakai tudung easy rossy (Arctic Rose) 😍🌷

Mudah & cepat sebab tinggal sarung sahaja !! terus nampak glammm gitu ☺️ 

Mari nampak glamm dengan easy rossy by Escraves 😘

#Escraves
#TeamLM
#Easyrossy


Tudia nampak glamm tak? glamm sangat tau korang warna ni!! korang kena cuba..belum cuba belum tahu bukan? Menariknya easy rossy ni :


πŸ’šMenggunakan Material Chiffon Panora
πŸ’šTidak Panas
πŸ’šTidak Jarang dan Mudah digayakan
πŸ’šSarung-sarung dah siap cantik & boleh keluar jejalan pergi shopping atau pergi kerja
πŸ’šPaling seronok, awning terbentuk elok,SIAP attach lagi dengan shawl tu


Banyak lagi pilihan warna...




Berminat tak? sah-sah ramai syok tengok warna-warna yang ada ni bukan? sebab tudung ni easy to wear tau..sarung-sarung dah cantik youallss πŸ˜‰ kalau berkenan jangan melopong saja tengok tau !! meh klik-klik whatshapp hakak www.wasap.my/60134294786 tau jangan duk tengok saja...kang melepas warna yang korang berkenan tu !! susah hakak nanti hahaha...




TO BE CONTINUE Tema Raya 2017 (Part 1)




Thursday, April 27, 2017

Jom sihat tanpa ubat !

Takut nak makan ubat? ada alahan? atau memang tak makan ubat hospital? jangan risau jom sihat tanpa pil..Lepas tu nak makan apa untuk sihat? πŸ˜’meh hakak nak bagitahu πŸ˜ƒkorang hanya perlu tabur -tabur ja Anaqiah chia Seed dah korang akan dapat rasa hasil khasiatnya dari ANAQAH CHIA SEED..Woww ke woww? Ianya dapat merawat okey..


Bezanya Anaqah Chia Seed ni sebab banyak approved sijil. Sebab tu ia agak mahal pada pandangan orang yang baru nak mula-mula kenal dengan chia seed ni. Eh? Mahal ke? RM25 sebotol? 180g extra 6g lagi tau !! Harga mampu milik dah rasanya bagi kak Fa πŸ˜‚



Malah Anaqiah Chia Seed ni boleh juga dibuat minum..bukan hanya tabur dalam setiap makanan harian yang kita makan saja tau ! yang penting korang kena konsisten menggunakan Anaqiah Chia Seed ni !!





πŸ“”Sijil "High Quality Organic From Mexico", diimport terus dari Mexico.
πŸ“’Sijil "High Gred Quality", chia seed yang asli dan berkualiti.
πŸ“•Sijil Halal Malaysia- produk muslim dijamin kehalalannya.
πŸ“—Sijil Khas tarikh tamat tempoh.
πŸ“˜Sijil OTCO (OREGAN TILTH).
πŸ“™Sijil USDA Organic.
πŸ““Sijil Makmal "Analysis Proven For Heavy Metal" dan "Microorganism".


Huh...jangan ragu-ragu lagi okey? Lagi khasiat Anaqiah Chia Seed ini adalah :



#KHASIAT DAN KEBAIKAN ANAQAH CHIA SEED
*******************************************

✔️Baik untuk KesihatanJantung ❤️

- Chia seed kaya dengan Omega-3, serat dan antioksidan yang membolehkannya untuk mengurangkan jumlah kolesterol, LDL dan trigliserida. Kemudian meningkatkan pula kolesterol sihat untuk tubuh kita.

✔️Menstabilkan Gula dalam Darah 🍎

- Chia seed amat berkesan untuk menstabilkan gula dalam darah dengan pengambilan sebanyak 37g sehari.

✔️Baik untuk Sistem Penghadaman 😊

- Chia seed mengandungi 40% serat, 35% serat tidak larut dan 5& serat larut . Ia seumpama satu pertiga daripada pengambilan serat harian yang telah disyorkan untuk orang dewasa. Dengan pengambilan chia seed setiap hari, sistem penghadaman akan menjadi lebih baik kerana anda memperoleh kandungan serat yang baik.

✔️Kesihatan Mental 😁

- Chia seed mampu memberi rawatan kepada attention deficit hyperactive disorder (ADHD) kerana mempunyai kandungan Omega-3 yang tinggi. Malah boleh juga membantu penyakit Alzheimer dan kemurungan.

✔️Mempertingkatkan Prestasi Sukan 

- Untuk anda yang gemar bersukan, anda boleh campurkan chia seed dengan air isotonik sebelum bersukan untuk membantu anda untuk tahan dan bertenaga lebih lama. Selain isotonik, minuman kesihatan yang anda amalkan juga boleh dicampur dengan chia seed.

✔️Pengurangan Berat Badan 

- Disebabkan chia seed ni kaya dengan serat, ia akan menyerap air dengan banyak dan mengembang didalam perut akan akan membuat anda berasa kenyang. Malah protein yang terdapat dalam chia seed pula akan membantu untuk mengurangkan selera makan dan pengambilan makanan. Anda yang ingin kurangkan berat badan boleh lah amalkan chia seed ni setiap hari.

✔️Tulang yang Kuat 

- Chia seed mengandungi kalsium, mgnesium, phophorus dan protein yang tinggi. Ia dapat membantu anda supaya mengekalkan tulang dan gigi yang sihat dan kuat. Malah jika anda alergi kepada tenusu (diary), anda boleh mengambil chia seed untuk keperluan kalsium anda.

✔️Baik untuk Wanita Mengandung dan Menyusu Bayi 

- Wanita mengandung dan ibu menyusu boleh mengamalkan chia seed kerana ia kaya dengan Omega-3 yang penting untuk pembangunan visual & otak janin. Malah ia juga mambantu anda untuk mengelakkan kemurungan selepas bersalin.





Tudia-tudia banyak betul kelebihan dan khasiatnya bukan? πŸ‘† Wowww sangat korang perlu cuba !!

SEBUTIR SEJUTA KHASIAT




Berminat?? whatshapp si lelaju okey? www.wasap.my/60134294786




Thursday, April 20, 2017

Gayatkah anda ?

Nak cerita mengenai gayat atau pun tidak bagi anda diluar sana? gayat?? gayat untuk apa la kan?kak Fa ni? gayat bila duduk atau berdiri di tempat yang tinggi? pernah merasa duduk atas kaca? atau duduk di bangunan yang tinggi? meh korang kena cuba naik dan berdiri dia atas Rainbow Sky Walk di Pulau Pinang ni..


Kak Fa tak naik lagi tapi bila tengok gambar mereka yang dah naik tu...keterujaannya tu membuak-buak nak naik tau! fewwww..ada berani? meh mencuba naik dan rasa tengok macam mana duduk berdiri diatas kaca yang jernih dan dibawah nampak bangunan dan lain-lain auwww seram bukan? bagi mereka yang gayat tu? meh hilangkan kegayatan pada ketinggian anda untuk mencuba naik atas rainbow sky walk ni !





view pada waktu malam memamg superb πŸ˜ŽπŸ˜‚


Nak di cerita gayat atau pun tidak bagi seseorang tu sukar juga..mungkin seseorang tu gayat sebab ada sesuatu yang menimpa atau disebalikkan. Bagi anda yang nak mencuba naik dan hilang kegayatan tu boleh la datang The Top Rainbow SkyWalk di Pulau Pinang 😍 kakak nak kumpul geng-geng reramai baru syok shoot gambar dekat atas nun sana nuh..Ini dia view waktu siang πŸ‘‡ada berani? meh turun Pulau Pinang..





Mesti ada yang tanya kak Fa ni duk bercerita gayat atau pon tak tu..hakak tak gayat ka?? hehehe 😊 kak Fa suka aktiviti-aktiviti yang pecah peluh ni jangan tak tahu yea..naik rainbow ni tak ada la pecah peluh..tapi kak Fa pernah hiking yang dimana kita dapat lihat la juga ketinggian tera mana kan? tak caya 😎


ketinggian Bukit keluang lebih kurang 200 meter atau 600 kaki saja tak tinggi pun πŸ˜†



Rasanya view malam ni nampak lagi wow dan superb kan? so apa kata kak Fa suggest korang naik waktu malam hehehe 😊Moh kita naik Rainbow SkyWalk ni okey?




Wednesday, April 19, 2017

Inner tudung tegak Bila Ditiup?

Assalammualikum dan selamat pagi πŸ˜ƒ kakak buzy sikit lately ni..tak mengapa..mood menulis ni membuak-buak dan kobar-kobar sebab harini pensyarah datang tempat latihan industri,semangat dia lain macam benor huhuhu..Mood harini nak cerita mengenai tudung di mana innernya tidak kelepek ditiup angin hewww...hewww..seronok tak? bila angin tiup tapi...inner tegak saja?


Ramai tak disini suka pakai tudung bawal? boleh dikatakan ramai meminati tudung bawal tak gitu? trending betul tudung bawal masa akak dari sekolah lagi,macam-macam nama tudung bawal ada..kangroo la apa la..time tu memang ramai mengilai tudung kangroo..tau kenapa? sebab murah tau !! ramai beli borang zaman akak dulu. Ada yang kekadang pakai tudung bawal tapi kerja kelepek saja..tapi lepas ada pulak penjenamaan spray untuk tegakkan tudung bawal ramai membeli spray itu..so tadaaa  πŸ‘‡



gambar ihsan pokcik google


Tapi kini tudung bawal itu macam dah tak ramai sangat yang pakai sebab apa? sebab dah banyak sangat tudung sekarang dipasaran!! tumbuh bak cendawan gitu..tudung bawal ni dah macam orang lupakan..trend sekarang ramai saja yang suka memakai shawl, tetambah shawl yang tak gaduh nak seterika tu..lagi ramai lah orang duk memakainya dan membelinya..hakak pun dah tak pakai tudung bawal..ada yang berkenan tudung bawal lagi? meh kabo ka hakak ok?


gambar ihsan pokcik google



Untuk ini kali hakak nak tunjukkan inner tudung yang siap attach dengan tudung tau? tudung instant shawl by Escraves, tudung-tudung yang dijual oleh Escraves ni sangat lah terbaik buat akak? kenapa akak cakap gitu? sebabnya akak dah mencuba pakai pun...best sangat tau tak rugi akak beli tau..bermulanya akak tengok tudung ni dari salah satu blogger yang dah lama akak kenal...hanya pernah berjumpa sekali sahaja..semuanya kenal dari laman sosial ja..hakak LM jual tudung tu,dan tengah mencari dropship,tergerak dihati nak join untuk dapat side income...amaklumlah hakak ni student lagi..perlukan duit poket sikit-sikit nak tampung perbelanjaan hehehe..dari lepas itu akak jadi la dropship bawah team akak LM, dan cuba beli tudung instant shawl tu sekali..best sangat tau...inner attach tu yang menambat hati dan sanubari akak tau wakakaka..first tudung akak beli adalah (adorable blue) lupa nak tangkapa gambar pula..tapi yang lain ada..lepas adorable blue..hakak beli Mika Printed then espresso,lovely lilac serta pucci (molly)


Mika Printed


Espresso


Lovely Lilac



Pucci (Molly)



First customer akak adalah kawan hakak sendiri..dia berkenan warna hitam dan hijau macam hakak pakai tu siap kitaorang buat photoshoot okey? πŸ‘‡


tadaaaa...model hakak πŸ˜ƒ mengenakan mika printed (black) cantik sangat,boleh dah jadi model 


lepas kawan akak ni beli alhamdulillah ada pulak customer baru, iaitu cikgu hakak masa sekolah menengah tau..cikgu akak minat hijau (olive) macam hakak pakai tu

cikgu segan..hakak tutup skit muka ehehehe



ini pula..kakak cheq sendiri..dia pun beli juga dan mak hakak tapi tak ada hehe


tengok dah semua pic kan? ada lagi...tapi kakak hold kejap dulu..nanti akak sambung tau? nampak tak inner yang diattach tu tak kelepek tau ! nampak tegak ja..hakak suka-suka..in love with jenama tudung oleh Escraves..meh try dulu...


Berminat nak mencuba instant shawl two loop? meh Whatshapp hakak tau direct terus www.wasap.my/60134294786 atau ke Page facebook akak https://www.facebook.com/efaon9shop/?ref=aymt_homepage_panel atau direct Pm facebook akak https://www.facebook.com/cornsweet80





Tuesday, April 11, 2017

Penang International Food Festival

Siapa pernah join Penang International Food Festival? Kak Fa baru nak jejoin hehe..amaklumlah sibuk sikit sebelum-sebelum ni.. so apa ada dekat food festival tu? orait ni ha kak Fa nak kasi tahu apa yang ada nanti sabtu 15 april 2017-30 april 2017

Tara...Tudia banyak pilihan tau..


ni adalah jadual sepanjang festival ini akan berlangsung..



Jangan risau...ada saja yang muslim food punya..boleh tengok dekat jadual tu yea? ada pelbagai makan..food truck pun ada..nak tahu lanjut korang just klik PIFF WEBSITE ni sahaja ok?





Cooking class pun ada tau..bagi yang nk belajar masak :




Learn and gain both knowledge and weight all at once! Learn how to cook a sumptuous meal or make your own kitchenware by paying literally just a token. ONLY RM50 per person to join any of these workshops, if you're interested, better book now! Limited spaces.

What and where:

Wooden Kitchenware Workshop: Chopping Board/Spice Rack - 16 & 17 Apr at Pokothings, Hin Bus Depot (RM50 per person)


Cooking Class: Malay Cuisine - 19 Apr, 9am-12pm at Tropical Spice Garden (RM50 per person)

Plant-Based Cuisine and Yoga Anatomy - 22 Apr, 10am-12pm at Wholey Wonder (RM50 per person)

Cooking Class: Indian Cuisine - 25 Apr, 9am-12pm at Tropical Spice Garden (RM50 per person)





Pernah dengan daging harimau menangis? kak Fa baru dengar ni first time tahu yang ada famous Daging Harimau Menangis dari Restoran Ikan Bakar Din? nak tau rasa macam mana? nanti korang pergi la rasa dekat Penang International Food Festival tu yea? nah kak Fa share gambar dibawah untuk tatapan kalian yang craving daging ka ayam ka? jom reramai pergi ok?



Image may contain: food


Image may contain: 3 people, people eating, people sitting, table and food

Thursday, April 6, 2017

RonaSutra Review

Siapa di sini suka beli barangan online? Mesti ramai kan? ada yang pernah beli barang dari Cj Wow Shop? yang selalu duk on air di NTV7,TV3,8TV&TV9 tu la? macam-macam barangan ada dijual disana..suka la tu kan? memacam ada jual ya tak?


Hari ini kak Fa nak review pasal produk dari Ronasutra ok? Ronasutra Pressed Mineral Foundation Set sekarang tengah sales?





akan keudara di TV9 (12.30-12.53)  seperti Gambar dibawah :

Jangan lupa tonton yea 



Set Ronasutra termasuklah :

Boleh pilih set A or  B



Yang lagi best dengar kata ada free gift? wow sangat kan? Gift apa?tengok gambar dibawah fewww...fewww..





Kelebihan yang ada :








Done Review


Kak Fa pun pengguna RonaSutra tau!! best sangat apply loose powdernya...tetambah dengan brush tu!! suka..suka...


Selalu bawa kemana sahaja ececece 






Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway

ANYONE like to join?  This Blogger Contest Giveaway? ora adzlin  Let join it guest 😎 Win Calendar 2017 Frame so awesome ...