Followers

Thursday, June 24, 2010

AWARD STALKER TERHEBAT



     1.   Bagaimana anda dapat menjadikan blog anda sebagai medan dakwah?
        
          *Saya akan menceritakan isu-isu/unsur-unsur mengenai medan dakwah di dalam blog saya..

    2.   Sumbangan selama anda menjadi blogger?

         DIRI SENDIRI
        Masih baru di dalam dunia blogger..tetapi,saya akan menaip blogger ini supaya ia menghasilkan sesuatu  yang mengambarkan suatu nikmat ketika menaip blogger.. 

       ORANG LAIN
       Menceritakan tentang isu-isu semasa dan tentang kehidupan

        ISLAM
        Menaip cerita-cerita berunsurkan keagamaan/keislaman di dalam blog..

3.     Apa yang anda dapat sepanjang menjadi blogger -positif & negatif-

        POSITIF:Dapat mengenali blogger2 yang lain,meninjau2 ke dalam page blogger..dan mendapat info  ketika meninjau ke dalam blogger rakan-rakan lain..

      NEGATIF:Dapat merasakan keadaan sesuatu blog rakan-rakan kita..melalui penaipan mereka or icon2 yang dibuat oleh mereka di dalam keadaan baik or buruk..hhahaha

4.    Blog jenis yang macam mana (pada pandangan anda) yang anda suka stalk?

*Blog yang menarik rekaan dan ceritanya..yang dpt kita berhibur n teruja bila bca blognya..dan juga blog yang meriah gitu hahaha

5.   Tag lagi 5 kawan anda

         #I da
        # asyraf
        # syahida
        # akmal
        # zue

Sunday, June 6, 2010

KONVO DAY (16/5/2010

Yeah...pic konvo ak baru nk bubuh adess...bz cikit kot sebelum ni or malas nk taip blog n upload pic kot ekekke ;)uhuhu...tp ari ni cm rsa nk ja create blog uhuhu.so apa lg tgk la pic konvo ak ni uhuhu...Konvo ak ni wat kt 'Dewan Wawasan' Jitra.Masa raptai konvo ak n family bertolak dari umah pagi2 lagi dalam pkul 7 lebih cikit la,lepas tu km berhenti di R&R Gurun...tetiba rasa lapor plak sb td x mkn pn kt umah terus ja kluar uhuhu..tkut jamm..ngee...masa berhenti kt R&R nk makan tetiba tgk huyoo...ramai gila stdent2 yg nk pi konvo tu adess tension ja tengok org reramai ni ekekeke..lps pada tu jmpa la bdk kolej ak mira,aqilah,amirul n yg len2 lg..tp bkn kos ak la kos ak cua 1 org ja yg jumpa uhuuhu...lepas dh mkn n minum,terus ja pi dewan tu.Ak duk la msg ngn kim tnya ada mna..tetiba plak time tu nervos entah mengapa la jd cmtu ekekeke..last2 ak dpt msg kim mengatakan yg dia tunggu kt depan org jual bear2..ak pn pi la ngn mak n kak ak uhuhu..lastly jumpa juga kim ekkeke...tp ngn kak leha x jmpa plak uhuhu..ak n kim masuk la dewan tu duk pose sana pose sini cm kt bwah ni ngee...

ak & kim

tu la suasana masa km pi masuk dewan masa mula2 time raptai..tak ramai pn lg masuk time tu km ja uhuhu..semangat ekkeke.lepas dh duduk semua dh masuk km kena kluar n beratur ikut kos la plak.Lepas dh masuk tu tunggu apa lg teringin plak tngkp pic member2 uhuhu...ni la ja yg dpt hehehehe

syafinaz(penut),Fatin(Atin)&izati(zety)

 
mirul&kak leha
walaupun pic ni blur ak nk buh gak pic ni kenangan pic kak leha

yang tu semua time raptai uhuhu...abis ja raptai semua duk kalut duk isi borang kptm untuk yg wat pinjaman ja.lepas isi borang ak n kak leha pi la ambik jubah uhuhu...kim blik awal dh n dh ambik jubah uhuhu..so ak pi ngn kak leha ja.pas dh ambik pa lg blik la hayoo...penat menunggu raptai ak dh abis kuinkuin ;).Ak blik rest kt Hotel dekat alor star uhuhu..x tidor kt jitra sb da hal cikit nk diurusankan kt alor star uhuhu...blik2 tu tunggu lg bentai mkn nasi la..lapor sesangat time tu ekekke ya la tunggu raptai berjam2 kekeke..

lepas mkn sembahyang n tido sat pastu bngun n sembahyang asar plak pastu ak tido blik...tido pnya tido sampai x sedar dh bang maghrib adess...letih sgt kot uhuhu...pas bgn mandi n sembahyang kak ak ajak kluar ronda2...smbil pi cri mkn.mak ak x ikut ktanya penat so gerak ngn kak ak ja la..ronda2 alor star..beli mknan n mkn kt hotel.Lepas ja blik n mkn tgk tv,sampai kul 12 lebih n then ak tido uhuhu..bgun pagi plak kena awal cikit sb ada la urusan yg nk kena selesaikan kt cini...bgun tido dn  mndy n siap2 n kena la pi selesaikan kerja n lepas ja siap pa la pi mkn la uhuhu..dh selesai semua kerja blik hotel rest2 kejap,dalam kul 11 cmtu siap2 n terus pi dewan wawasan uhuhu...smpai2 ja dewan tetiba dupdapdupdap ekekke takut nk naik pntas ekekeke...sblum msuk ak n kim sera my family pn perpose la kt depan pintu dewan tu ekekke ni la antaranya pic tu

my mum&my sis


ok yang ni plak time dh masuk konvo dalam dewan uhuhu...walaupun blur pic ni ak suka ekekke


  • Yang depan-kim
  • yang belakang kim-Haris
  • yang belakang haris-ak la uhuhu

hadiah dari my mum&sis


before go to konvo


cenderahati dari pihak kolej