Followers

Thursday, December 30, 2010

penutup tirai

sedih bercampur bauk aku hari ni...

sedih la....


sedih la...


sebab........................


sebab........................

nak abis dah tahun 2010,


sedih pada kengkawan aku hoho....


sedih pada nuffnag hahahaha


sedih pada semua....



tapi tetap gigih mulakan hidup baru....



wait me yea 2011


for all...


happy new year ok

abaikan ayat diatas hahaha...yang penting ayat yang atas dari ayat ni happy new year yerp ;)

masih terbuka

salam and hye semua ok aku nak bagitau kepada sesiapa yang nak blog korang tersenarai 



dalam bloglist aku,yang sebelum ni aku ada anjurkan ecece :) yang ini senarai BLOGLIST tu 



tak sangka plak ada gak la yang join... tak la ramai sangat..ok la ada sambutan gak 



hahaha..eceh aku terperasaan sengsorang abaikan yerp  hoho..ok bloglist tu masih terbuka 



ok..hingga hari ni oraite?hehe sesiapa yang berminat tu baca SYARAT BLOGLIST ni 



ok?hahaha...hingga hari ni ja erk huhu..


ADA YANG BERMINAT KA?miahahaha :P

Wednesday, December 29, 2010

azam!!!!

apa azam tahun 2011?


korang?

mahu lebih baik  dari 2010?


ubah gaya hidup?



mahu kerja lebih kuat dan gigih?


tak mahu buang masa dengan kerja tak berfaedah?



mau ubah tabiat dari buruk ke baik?



mahu jadi yang terbaik dari yang terbaik?


apakah azam anda-anda semua?


Apa AZAM 2011 anda!!!

salut sama korang

salam and hye semua...buka ja fb and blog mesti ada ja cerita tentang malaysia menang semalam hahaha..aku pun nak gak tempek cerita pasal malaysia menang hahaha :-) orite aku memang tabik la kt team Malaysia hehehe terbaik eh....huhu...


yeah...tahniah malaysia :)

Malaysia menjuarai Piala Suzuki AFF 2010 apabila menewaskan Indonesia dengan agregat 4-2 di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta semalam huhu like it...

tetiba time duk tengah tengok bola dengan kusyuknya tuptup jurukamera fokus plak kamera kt penonton adess taw spa dya huhu artis indon ler sapa lg nak tahu spa?yeah luna maya dan manohara hehehe o0pss...pic tak da la...hahaha...aku tabik pada.....


safee ni dinobat pengaring gol terbaik

khairul fahmi ni plak cekap menagkap bola :-)

dan-dan paling aku suka hehehe Dengan kemenangan Malaysia ke atas Indonesia ni, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib mengisytiharkan cuti umum pada hari Jumaat, 31 Disember 2010 yang diumumkan melalui laman Facebooknya huhu...wait n see yerp aku dah mmg cuti tapi sok kerja tuptup sok cuti tak yah pi la ya dak?hahaha...

Tuesday, December 28, 2010

jangan lupa saksikan

korang semua jangan lupa menonton siaran lagsung bola sepak hari ni ok...perlawanan malaysia vs indonesia hehehe :) yeah aku penuh keterujaan hari ni nak tengok perlawanan tu huhu...harap-harap malaysia akan buat sehabis boleh untuk merangkul piala erk hehehe...go go malaysia go hehehe yeah penuh semangat aku miahahaha ;) meh baca ni :)


Fokus 90 minit

korang boleh baca link [ bola sepak Malaysia ]



WALAUPUN sudah membaham Sang Garuda di Stadium Nasional, perlawanan akhir kedua di Stadium Gelora Bung Karno adalah detik penentuan sebenar buat Harimau Malaya untuk kembali digeruni dan dihormati di rantau Asia Tenggara.
Pemain perlu diingatkan bekalan selesa tiga gol dimiliki hasil kemenangan final pertama pada Ahad lalu bukanlah jaminan untuk skuad kebangsaan bimbingan ketua jurulatih kebangsaan K Rajagobal mencipta sejarah dengan menjulang buat kali pertama Piala Suzuki AFF.

Justeru barisan pemain kebangsaan diketuai Mohd Safiq Rahim perlu fokus untuk mengharungi baki 90 minit perlawanan dan tidak terbawa-bawa dengan kemenangan itu walaupun salah satu misi mereka untuk membalas dendam selepas dimalukan 5-1 di peringkat awal sudah dilunaskan.
Tumpuan 100 peratus diperlukan untuk aksi di gelanggang keramat Indonesia yang bakal menempatkan lebih 85,000 penyokong skuad Merah Putih itu amat diperlukan, terutamanya pemain muda yang gugup pada penampilan pertama ketika menentang Indonesia sebelum ini.

Sebarang provokasi dilakukan penyokong Indonesia seperti ejekan, cemuhan, cacian, kain rentang yang menghina Malaysia termasuk pancaran laser yang mungkin berlaku tidak perlu dihiraukan kerana ia bagi menjejaskan tumpuan dan aksi di tengah padang.

Berdasarkan prestasi semasa tidak mustahil pemain muda negara dapat mencatatkan kemenangan dan seterusnya meranapkan terus impian Indonesia yang memerlukan sekurang-kurangnya empat gol untuk menafikan kemenangan Malaysia, itupun sekiranya skuad kebangsaan tidak menjaringkan gol tambahan pada perlawanan itu.
Semua kelebihan kini memihak kepada Malaysia selepas mengharungi laluan berliku di peringkat kumpulan termasuk terpaksa bertungkus lumus menyingkirkan juara bertahan, VIetnam dengan agregat 2-0 di peringkat separuh akhir.

Ketiadaan dua tonggak utama di sebelah kanan, Mohd Amirulhadi Zainal dan Mahali Jasuli malam ini akibat penggantungan kad kuning juga tidak dilihat menjadi masalah besar kepada Rajagobal yang mempunyai beberapa pemain simpanan berwibawa untuk menggalas tugas itu.

Malaysia dijangka tidak mengamalkan corak bertahan sepenuhnya kerana bakal memberikan kesan negatif kepada pasukan termasuk kemungkinan gol awal dijaringkan lawan yang bakal mencetuskan semangat pemain dan penyokong lawan.

Beliau juga mungkin sekali-sekala akan mengharapkan serangan balas pemain sayap, S Kunalan dan Mohd Ashaari Samsuddin serta kemampuan Mohd Safee Sali memegang bola untuk merencanakan serangan ke kubu lawan.

“Saya tidak datang untuk mencari seri tapi untuk menjaringkan gol dan memberikan permainan menarik untuk ditonton,” katanya yang tidak berasakan perlawanan itu akan berlanjutan sehingga ke penentuan sepakan penalti.

Ketika ditanya taktik lawan, Rajagobal meramalkan Alfred Riedl akan mengarahkan anak buahnya mencari gol awal.

“Saya tidak akan bertahan saja, malah kami juga mempunyai penyerang yang baik untuk serangan balas ke atas lawan.

“Ketiadaan Mohd Amirul dan Mahali juga tidak memberikan masalah kerana sebelum ini pun terdapat beberapa pemain utama saya juga mengalami kecederaan dan pengganti mereka dapat mengisi posisi ditinggalkan itu,” katanya selepas mesyuarat pengurus pasukan semalam yang dihadiri 100 wartawan Malaysia dan Indonesia.

Rajagobal turut mengakui tugas sukar kerana sokongan fanatik penyokong lawan, namun pemain perlu fokus di atas padang dan mengikut strategi yang ditetapkan.

Cabaran Indonesia pula dianggap mustahil untuk mencari empat gol sekiranya Malaysia mengamalkan corak bertahan seperti perlawanan separuh akhir kedua menentang Vietnam di Stadium MyDinh sebelum ini yang berkesudahan seri tanpa jaringan.

Misi sukar itu ditambah kecederaan penjaga gol utama, Markus Harison Rihihina yang cedera dada kanan yang mungkin tidak cergas selain ketiadaan Yongky Ari Bowo di barisan serangan akibat kecederaan.

Terdahulu Indonesia turut meratapi kehilangan pemain sayap lincah, Oktovianus Maniani yang menjalani penggantungan satu perlawanan selepas mengumpul dua kad kuning termasuk satu kad kuning ketika aksi di Bukit Jalil Ahad lalu.

Berita itu bagaimanapun tidak seharusnya melekakan pemain kebangsaan kerana jentera serangan Indonesia yang diketuai oleh Cristian Gonzales masih mampu menggugat terutamanya melalui gandingannya bersama Ifran Haarys Bachdim yang tidak beraksi pada perlawanan akhir pertama kerana tidak cergas sepenuhnya.

Selain itu Malaysia harus berhati-hati dengan penyerang veteran Indonesia, Bambang Pamungkas yang boleh menjadi ‘duri dalam daging’ dan pemusnah kepada pasukan kebangsaan jika tidak dikawal rapi kerana pengalamannya ketika beraksi bersama Selangor suatu masa dulu sudah cukup untuk dia memahami rentak permainan pemain Malaysia.

Apa pun semuanya terpulang kepada pemain yang menyedari ini peluang terbaik Malaysia untuk mencipta sejarah sebagai juara baru Piala Suzuki AFF.

dikala usia tua




salam and hye semua...hoho agak lama gak la aku tak update blog kan?hehehe ;) sebab apa aku lama tak update?gara-gara cuti-cuti malaysia huhu...aku bercuti di akhir tahun 2010 hahaha :) hari ni pon cuti lagi tapi teringat plak nak update blog hehehe...orite aku dh lari tajuk plak dah ni...ok-ok,masa aku ngah gi shopping beli barang kat shopping complex ada la 1 pasangan suami&isteri ni  usianya aku rasa dh lingkungan  60 an kot la sebab nampak gaya ala-ala dah berusia la kan..tetiba aku terkejut bukan aku aja pekerja kat mall tu pon agak terkejut gara-gara si suami tu tetiba marah pada isteri...dah la marah abis tu boleh plak dya pi tolak kepala isteri dya sambil marah-marah gara-gara isteri dya salah letak resit barang yang beli tu...ish-ish...pok cik tu tak malu sungguh dah la aku tengok isteri dya tu macam tak sihat aja...pucat lesu..last-last boleh plak dya buat macam tu kat isteri dya...uish geram sungguh aku...pakai ja kopiah...macam-macam kan sekarang ni?igatkan di usia tua boleh la duk senang-senang ni menyusahkan hidup aja ish-ish tak patut sungguh la pok cik tu...


p/s : janganlah anda mengasari isteri-isteri anda walau tua or muda huhu..

Thursday, December 23, 2010

google Word Verification


ketika Blogwalking tadi...


tesentak hati nak komen some of the entry blogger itu....


tetiba ada


google Word Verification....


tak suka benda alah tu grr...tapi sebab nak komen teruskan menaip word itu...


tetiba tahu keluar apa word tu???



keluar word apakah???



jeng-jeng...


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


terkejut keluar word kat atas tu..


kehkeh aku bakal jadi imam ka apa ni?bahahaha...ka bakal bf aku imam?mimpi la ko pasan lebih plak hehehe


yang lagi terkejut keluar word tu dikala hari jumaat [ penghulu segala hari ] ?apakah petanda itu...



mampus tak leh tido malam nanti wuwu +_+





Rokok Dan Motosikal

Ada seorang pelajar yang sedang menunggu bas sambil merokok ditegur oleh seorang polis.

Polis : “Kenapa kamu merokok?”

Pelajar : “Saya suka, tok.”

Polis : “Dari mana kamu dapat wang untuk membeli rokok?”

Pelajar : “Dari belanja sekolah saya.”

Polis : “Sehari kamu habis berapa? Dan harganya berapa?”

Pelajar : “Paling kurang satu kotak dan harganya sekitar RM10.50, tok.”

Polis : “Kenapa wang RM10.50 kamu bakar setiap hari? Cuba kamu kumpulkan wang itu selama setahun, mungkin kamu dapat membeli motosikal, tidak perlu menunggu bas yang sesak seperti ini.”

Pelajar : “Sekarang saya boleh tanya sama tok?”

Polis : “Tentu.”

Pelajar : “Apakah tok merokok?”

Polis : “Tentu tidak.”

Pelajar : “Tapi saya tidak nampak motor tok pon?”

sahabat [part 2 ]

salam and pagi semua orite igt lagi tak story aku yang sebelum ni?yang [ SAHABAT NI ] hoho :) akan bersambung kan?ok story ni hanya akan dipostkan pada hari jumaat sahaja ok...hehehe :) moh la baca story yang part 2 punya erk jom-jom :)


Aisyah banyak membantu aza ketika beliau susah. Pada suatu pagi ketika Aza masuk ke dalam kelas dan duduk ditempatnya semua rakan sekelasnya mentertawakannya,entah mengapa mereka gelakkan bila lihat aku masuk ke dalam kelas,aza berkata-kata di dalam hatinya. Tiba-tiba cikgu mastura iaitu cikgu Bahasa Melayu masuk, kesemua murid-murid bangun dan memberi ucapan selamat pada cikgu mastura. Tetapi Cuma Aza sahaja yang tidak bangun. Aza berkata dalam hatinya “mengapa aku tak boleh bangun dari kerusi ni, oh..tidak ada chewing gum rupanya patut tangan aku meleket”. Cikgu mastura memanggil namanya dan bertanya “Aza…mengapa kamu tidak bagun semasa kesemua rakan-rakan kamu bangun dan memberi salam?Apa telah terjadi pada kamu aza? Aza dengan rasa malu dan rendah dirinya mula berkata “maafkan saya cikgu mas,saya rasa seperti ada orang yang sengaja membubuh chewing gum pada kerusi saya, disebabkan itu saya tidak boleh bangun cikgu..maafkan saya cikgu”. “Baiklah kalau macam tu saya mahu bertanyakan pada semua di dalam kelas ni ada tak sesiapa yang nampak kerusi Aza itu dibubuh chewing gum”. “Saya cikgu..” kedengaran ada seorang rakan sekelas menjawab pertanyaan cikgu mastura.Semua pelajar terkaku pabila mendengar suara itu. “Cikgu..saya tahu yang ini semua adalah angkara geng-geng fidah, saya ternampak mereka sengaja bubuh chewing gum dekat kerusi aza pagi tadi cikgu. Cikgu mas berkata "fidah dan rakan-rakan yang berbuat begitu sila keluar dan ikut saya ke bilik kauseling..aza dan aisyah kamu pun sekali,yang lain jangan bising...sila baca muka surat 12...nanti saya akan tanya kamu semua..jangan buat bising faham?".semua para pelajar menjawab "baik cikgu". Mereka pun berjalan menuju ke bilik kauseling,setelah tiba di depan pintu  bilik kauseling tetiba pengetua pulak ada disitu...Aza,aisyah,fidah dan geng-gengnya memberi salam pada pengetua. pengetua membalas salam mereka dan berkata "kenapa kamu semua datang sini?" tiba-tiba cikgu mas bersuara dan berkata " ada masalah sikit encik bakar,mereka ni( sambil menunjuk ke arah fidah dan gengnya ) memperaniya aza.. encik,dengan letak chewing gum dekat atas kerusi aza,sebab tu saya bawa mereka ke sini dan kena bagi kauseling,nasib aisyah ada nampak geng fidah ni buat aniaya"."ish-ish apa nak jadi korang ni?"ok tak pa selesaikan masalah ni dekat dalam bilik kauseling ok".saya ada meeting dengan pihak PIBG,saya pergi dulu..nanti cikgu mas telefon saya bagi tahu perkembangan mereka ni ya?cikgu mas berkata "baiklah encik bakar nanti saya akan call encik".

bersambung lagi...part 3 pula jangan marah na hikhik  Photobucket


Wednesday, December 22, 2010

ala-ala jahat seh

hari ni +semalam tak ada entry menarik cuma tangan aku ni gatal-gatal untuk edit pic miahaha :)sebab tu tak da idea nak buat entry asyik duk perah otak nk edit pic ja hahaha..orite korang bagi pendapat tentang pic sepupu aku ni..dya pon salah satu blogger gak..ni  [ LINK ]  ke blog dya  jom terjah..eceh promote blog plak,banyak gak aku duk tanya+rujuk-rujuk kat dya tentang blog ni...amaklumlah aku ni baru lagi dalam dunia blogging ni..hahaha.. :)orite pic yang aku nak tunjuk ni time dya kawin...o0pss..dya dh tawin la..kekekeke :)ok bagi aku baju yang dya pakai tu ala-ala cerita hallowen yang ahli sihir tu kehkeh tapi ni versi baik ok bukan jahat na ngeh2..cantik seh baju dya...aku suka.....

ada ala-ala baju dalam cerita hallowen tu tak?ngeh-ngeh tapi bukan warna hitam but purple+pink

  • pic tu aku tak edit...yang aku edit yang bawah ni ok

sebelum edit


selepas edit...ok tak?ka ko bahahaha :P

pss...cuba teka apa yang aku edit kehkeh :) kalau tepat anda  bijak

Mau dilistkan

 salam and hye semua ok hari ni aku nak buat pembaharuan bloglist aku...uish ada ka yang nak blog diorang senarai dalam blog aku yang tak seberapa ni?hahaha :) orite kalau ada alhamdullilah..ok-ok tak nak buang masa dikesempatan dah nak hujung tahun ni kan?aku nak buat satu  SENARAI BLOGLIST EFAAEOFA (FEELING TO TYPE) 2011 korang mau tak tersenarai eceh aku terperasaan sekejap ada ka yang hinggin? hahaha :) ok kalau korang nak tersenarai list kat blog aku ni...korang haruslah...

  • letakan tajuk entry  
SENARAI BLOGLIST EFAAEOFA (FEELING TO TYPE) 2011
  • letakkan header blog aku ni


  • berikan sebab kenapa korang nak ada dalam senarai bloglist aku
  • bagi pendapat tentang blog aku  
  • lepas dah buat entry tu link kan dekat comment entry ni ok?

ok itu aja syarat-syaratnya..ada ka yg mau seh ^_^ 

Tuesday, December 21, 2010

ajar tak bertempat

mengajar tidak bertempat apa yang tak bertempat ni ajar? 


mengajar anak-anak ketika kecil untuk apa?


untuk memandu kereta...


huh?

mahu mengajar boleh tapi biarlah bertempat yea..

 
jangan jadi macam semalam 



ketika pulang dari opis 



ada 1 kereta unser ni plat lupa dah  abaikan ok



tetiba bawa slow..entah mengapa..slow tak pa lagi..tetiba...


keretanya tetiba ja terpusing ke kiri dah pulak kenapa??




saat memotong kereta itu bagi satu hon pon pon...(ramai yang hon kot)


tengok-tengok anak dya duduk diatas ribanya...




patutlah kereta itu pergi ke kiri macam pening lalat atau mabuk ka?tuptup




mengajar anak bawa kereta tak bertempat...



dikala kereta banyak


boleh pulak ajar dekat higway yang penuh kereta



so jangan amal ajar anak-anak sebegitu rupa...hargailah nyawa anda +_+




first contest

salam semua pekabor?sihat?ok aku agak bz cikit tapi tetiba dapat idea nak wat 1 contest plak ekekeke :) contest ni senang ja hehehe korang kena teka benda apa ok?hehehe tapi korang kena ikut syarat ni erk hehehe :)

  • korang kena letak tajuk contest teka meneka.
  • letakkan header blog aku ni
  •  dekat bawah header tu letak link blog aku
  • lepas tu korang kena jawab la apa benda tu erk
  • lepas dah jawab,bagi sebab kenapa korang bagi jawapan tu ok

teka meneka ni tiada hadiah ok..just for fun sebab aku bosan..lalu muncul ini contest hahaha...sorry erk.jangan marah na kehkeh :)clue untuk jawapan tu adalah disukai ramai terutama wanita hahaha senang ja...sepupu aku umo 2 tahun pon leh teka miahaha lawak ja :P

kalau korang nak sertai tinggalkan link sekali ok..lupa plak nk type suh tinggal link maaf yea hoho :)


teka apakah itu?

Sunday, December 19, 2010

pelik ka?

salam and selamat pagi semua...sihat?harap sihat la yerp...ok-ok tak nak buang masa nak bagitaw korang ni something yang selalu bermain di kepala otakku ni...hahaha...

pelik ka?pic yang kat atas tu [dipinjam curi dari google]

semua kengkawan aku ada tanya dari masa school dah lagi....diaorang tanya best ka tulis tangan kidal [kiri]? apa ko rasa bila tulis tangan kidal [kiri ]?susah tak?selesa tak?macam unik ja tulis tangan kidal [kiri ]lain dari yang lain kan?pelik pun ada gak?tangan kanan ko reti tulis tak?dari kecik memang ko tulis tangan tu erk?ko tak rasa pelik kenapa ko ja yang tulis tangan kiri?habis makan,angkat barang dan lain-lain semua tangan kiri?

  • Aku nak tanya korang la kan pelik ka?tulis tangan kiri [kidal ] ni?apa pandangan korang?

 pelik ka?pelik ka?

Friday, December 17, 2010

hantu bukit putus negeri sembilan

 aku bosan sangat dah ni lalu aku merintau+megodek-godek dalam tenet lalu daku terjumpa 1 website [ LAWAK NI ] yang membuatkan daku hilang pulak kebosanan hehehe jom layan :)

Kisah gempar dan menyeramkan ini terjadi kepada seorang lelaki yang bekerja di Seremban. Pada hari tersebut (hari khamis petang jumaat) beliau terpaksa balik ke Kuala Pilah kerana keluarganya mengadakan kenduri arwah. Selesai kenduri lebih kurang pukul 11.00 malam, dia pun terpaksa berangkat balik ke Seremban sendirian walaupun agak lewat kerana keesokkannya dia bekerja.

Sampai di Bukit Putus, jalan yang bengkang-bengkok tu, dia pun ternampak seorang perempuan berbaju putih sedang menahan keretanya. Hatinya tergerak pula ingin menolong. Lantas dia pun berhentikan keretanya dan bertanya “Apa halnya cik adik malam-malam buta kat sini?”,”Abang.. tolong lah saya. Kereta saya rosak ni… Puas dah saya tahan kereta lain. Tapi semuanya tak nak berhenti. Boleh tak tumpangkan saya sampai ke Seremban aje. Saya boleh bayar berapa abang nak??”. Entah macam mana dia pun tergerak hati nak menolong perempuan berbaju putih yang cantik tu…

” Oklah. Saya pun nak ke seremban jugak”, terkeluar dari mulutnya… Tapi hatinya masih lagi was-was… Diapun membuka pintu dan mempelawa perempuan itu masuk. Perempuan tu bukannya nak duduk kat belakang, terus aje duduk di depan sebelahnya. Nak juga ditegur tapi terlalu pantas perempuan tu tutup pintu dan terus lock pintu. Berdegup juga hati lelaki tu. Dia cuba tenangkan dirinya… seolah-olah takde apa yang berlaku. Dia masih lagi membisu kerana menyesal kenapalah dia dengan mudah aje membenarkan seorang perempuan menumpang keretanya di tengah malam buta ni… seorang diri pulak tu…

Tapi yang peliknya, hatinya macam ditarik-tarik supaya menolong perempuan tu… Padahal, dia tu memanglah penakut dengan perempuan! Masing-masing hanya diam membisu beberapa ketika… Tiba-tiba… dia mula merasa seram & meremang bulu roma bila perempuan tu berbau wangi. Dia pun mulalah membaca ayat-ayat suci yang terlintas di kepalanya. Peluh mula membasahi dahinya. Dia makin tak senang duduk .Perempuan tu kelihatan agak bersinar bila kenderaan yang bertembung menyuluh kearah keretanya. Dia pun memberanikan diri dengan menjeling ke arah perempuan tu bila sampai ke selekoh yang tajam. Perempuan tu juga memandang kat dia sambil tersenyum. Menampakkan giginya yang putih… ditambah lagi dengan baju yang dipakainya…

Dia pun beranikan diri dan bertanya…

”kenapa cik adik ni pakai baju putih malam-malam ni??

”ni memang pakaian rasmi saya setiap malam jumaat… ”

” Saya ada kelas yasin… ” jawab perempuan tu
”Tapi.. putihnya lain macam aje… tak pernah pulak saya tengoknya ”
tanya lelaki tu lagi.

”Apa yang lain nya… sama aje. Eh, betul ke tak pernah tengok??”

” Eyea… lain macam aje. seram pulak saya dibuatnya… ”

” Ehh takkan sampai seram… ”

“Pakai aje le Breeze colour baru!!!”

Lelaki tu bengang dan terus aje memecut keretanya.

LAWAK DI PETANG HARI :) GARA-GARA BOSAN!!!!!!!!

Thursday, December 16, 2010

sebuah persahabatan

 pic dipinjam dari google :)

salam and hye semua hari ni aku nak bagi story yang aku reka sendiri untuk korang tentang sebuah persahabatan,sepatutnya story ni aku nak hantar nak dijadikan novel...tapi tak kesampaian..plak...story len la aku hantar...hahaha :)orite jom baca novel tu erk :)


Didalam sebuah perkampungan tinggal seorang ibu tunggal dengan anaknya iaitu Puan Munah atau lebih dikenali dengan mak munah serta anaknya Syazawani atau nama pendeknya syaza dan lebih dikenali dengan aza. Mak munah membela aza sendiri dengan penuh ketabahan dan kekuatan yang penuh setelah bapa aza iaitu arwah Pak Daud meninggal dunia sejak 7 tahun yang lalu. Arwah Pak Daud meninggal dunia ketika aza berusia 2 tahun. Arwah Pak Daud meninggal dunia kerana menghadapi sesak nafas ketika sedang menoreh getah, Dr. mengesyaki yang arwah Pak Daud menghidap penyakit jantung dan sebab itu beliau mengalami sesak nafas. Setelah kepergian suaminya itu Mak Munah lah yang menyara kehidupan anaknya itu dengan berbekalkan penjualan kuih muihnya di gerai makan berdekatan dengan rumahnya. Aza tidak sempat untuk merasai kasih sayang dari seorang yang digelar bapa. Mak Munah membesar aza hinggalah kini. Semasa disekolah rendah beliau sering dihina dan dicaci oleh rakan-rakan sekelasnya. Walau bagaimanapun aza masih ada seorang sahabat yang mahu berkawan dengannya iaitu aisyah, aisyah selalu membela aza ketika rakan sekelas mengejek dan mencacinya. 

Akan Bersambung....

Wednesday, December 15, 2010

the biggest loser

korang tengok tak cerita ni?The Biggest Loser :)macam-macam cara mereka buat untuk bagi kuruskan badan :) bagus la diaorang ni hoho :)


Kalau korang nak tahu Patrick tu menang taw..tak caya ni ha meh aku tunjuk kat korang hehehe :)patrick tu yang hujung belah kanan sekali ok :)

ni pic sebelum


sebelum&selepas


oraite nah tgk video ni hehehe :)

Kate Middleton&Prince william

 Pereka Fesyen mencadang beberapa design baju kahwin untuk  Kate Middleton&Prince william

 salam and hye semua pekhabar?orite korang kenal tak  Kate Middleton&Price william ni?hahaha mesti kenal kan?tak kenal?uish...ya ka tak kenal?meh aku kenalkan ok hahaha :)

ni la  Kate Middleton&Prince william  hehehe

ok ramai gak la pereka fesyen yang buat lakaran untuk lepa ni..cantik gak hoho :)ok meh tengok rupa design yang dah dilakar tu

beberapa contoh lakaran design baju kahwin yang dicadang oleh pereka fesyen untuk  Kate Middleton&Price william

by Nanette Lepore

 

 

by Gucci

 

 

By Alberta Ferretti

 

By Nina Ricci

 

 

By Monique Lhuillier



 By Missoni



 By Rachel Roy

 

 

 By Valentino

 

By Chanel

 

 

 

By J.Crew

 

 

 by Christian Lacroix

 

 

 By Vera Wang

 

p/s:mana 1 cantik bagi korang hahahaha :P

Tuesday, December 14, 2010

salah tafsir..

salam and hye semua..mau bgi story cikit hehehe :)bukan story kot..pertanyaan kot hahaha


salahkah single?

mengapa bila single dikatakan lebian (adess susah kan?)

rasanya single itu lebih indah kan?

single itu bebas dari segala macam kan?

kenapa salah ka bila single?
dah kata single....tapi kata orang tipu sebab kata single..pelik kan?

bila single tak perlu berserabut otak kan?

kenapa selalu sangat tafsir macam tu?kata bila single lesbian?(susah betul la kan)?

single is better oraite?

single is trouble?(kena tanya pakar yang tak single :P)

bagi korang single is better or single make trouble?
p/s:jangan lupa bagi komen cikit tentang ini ok kehkeh :)

betul ka?(oh..dont no..)



Monday, December 13, 2010

saman trafik PDRM

salam and hye korang hehehe :)hari ni aku datang office lambat cikit sebab-sebab....aku pergi bayar duit saman trafik miahahaha :P 


 saman kereta yang dipandu oleh mak dan kakak aku adess la...aku tak ada pon lagi lesen kereta nasib baik kan? miahahha :P tu la bawa laju lagi..kan? dah kena saman miahahaha..tapi tak banyak la kan hehehe...eh lupa pulak aku nak snap pic dekat sana td huhu :)tak larat ramai sangat orang la..panas lagi kehkeh :)ok bagi korang yang belum bayar lagi saman jangan lupa pi bayar taw,oraite pada 1 disember 2010 cawangan trafik PDRM menawarkan kadar kompoun munasabah bagi semua saman trafik PDRM mengikut ketetapannya...nak tahu apa ketetapannya?ok-ok korang boleh baca dengan lebih detail lagi dekat laman web rasmi Polis Diraja Malaysia terus oraite  [ KLIK PDRM NI ] korang boleh cek mahupun baca apa ketetapannya ok...jangan lupa selesaikan semua ok sebab kalau tak bayar nanti korang akan disenarai hitam ok..nak ka?tak nak lah...so...apa tunggu lagi moh la kita pergi bayar :)

p/s: kalau nak bayar pergi awal yea :)nanti ramai pulak orang hoho :P,cepat-cepat bayar taw :)

Sunday, December 12, 2010

Beri acai kaya serat untuk jaga berat badan

salam and selamat pagi korang...dah makan blum ni?hehehe...ok-ok dipagi yang lagi hening ni..aku nak bagi tip yang first time juga aku baca ni,tentang " buah beri acai."Pernah dengar tak?aku first time dengar kehkeh :) ok dari info yang aku baca katanya buah beri tu banyak  khasiatnya...terutama untuk jaga berat badan ok...hehehe :)BAGI yang rasa nak jaga berat badan tu leh la baca hehe :) baiklah korang boleh baca dengan lebih lanjut kt bawah ni atau terus baca dekat  [ LINK INI ]

ini rupa buah beri acai yang aku google hehehe :)yang warna hitam tu yerp yang warna macam ungu tu jusnya

DIGELAR makanan kesihatan nombor satu di dunia dalam rancangan bual bicara Oprah Winfrey, buah beri acai bukan saja kaya dengan kuasa antioksidan untuk kesihatan. Malah, ia dianggap sebagai buah yang mengandungi nilai keseluruhan nutrisi terbaik berbanding buah lain di dunia.
Beri acai terbukti secara saintifik mampu membantu mengurangkan berat badan dengan diet yang betul dan senaman. Gabungan semula jadi antioksidan, asid lemak sihat yang mencukupi, phytosterol dan asid amino membantu mengurangkan berat badan, di samping mendatangkan pelbagai manfaat menerusi kadar metabolisme, penghadaman, selera makan, otot serta tenaga.

Daripada sudut peningkatan kadar metabolisme, beri acai mengandungi asid lemak omega yang digunakan untuk memulakan metabolisme dan menghapuskan halangan kepada metabolisme yang perlahan.
Beri ini yang kaya dengan serat, enzim dan pelbagai nutrien penting untuk membantu penghadaman.

Untuk mereka yang mahu menjaga berat badan, beri ini kaya dengan serat. Ini sekali gus membantu membuatkan perut lebih cepat penuh dan pada masa sama, mengurangkan rasa lapar.

Gabungan kandungan asid amino yang tinggi dan asid lemak omega di dalam beri acai membantu membakar lemak dengan lebih berkesan.
 
Beri acai kaya dengan kandungan nutrisi dan antioksidan yang tinggi untuk meningkatkan tenaga dan stamina terutama untuk menghilangkan keletihan selepas kerja seharian.

Beri acai hanya boleh ditemui di hutan hujan Amazon dan mudah rosak jika tidak dikendalikan dengan betul. Lantas, untuk mengekal, membungkus dan mengekalkan segala khasiatnya, Orifera melancarkan produk Acai Greens.

Selain daripada beri acai, acai greens juga dirumus secara saintifik dengan makanan bermanfaat lain seperti ekstrak noni, ekstrak kulit kayu pain, barli hijau, rumput gandum, alfalfa, spirulina dan stevia. Ia kaya dengan nutrien penting dan antioksidan untuk kesihatan badan yang optimum.

Minuman botani ini halal, tidak mengandungi bahan haiwan dan sesuai untuk semua orang termasuk mereka yang tidak mengambil makanan daging.

Ia mengandungi ekstrak berasaskan herba justeru, wanita hamil dan kanak-kanak di bawah umur tujuh tahun perlu mendapat nasihat pakar kesihatan sebelum mengambil produk ini.

p/s: Nak tahu lebih lanjut pasal produk bolehlah ke  [ Website ini ]




PAKEJ PHOTOGRAPHER

Hye semua…maaf lama rasanya tak on blog kak fa ni..amaklumlah bulan puasa I is sibuk sikit dan kebetulan habis dah praktikal kan? So menyib...